"Хмельницькгаз" має знімати покази лічильника лише з представником ЖЕКу або ОСББ

"Хмельницькгаз" має знімати покази лічильника лише з представником ЖЕКу або ОСББ
  • Щомісяця контролери з "Хмельницькгазу" навідуються у домівки містян, аби записати показник лічильника. 
  • Перевіряють і те, що нарахував загальнобудинковий лічильник. Має бути складений договір на зняття показів.
  • Їх газовики зобов'язані дивитись лише з представником ЖЕКу або ОСББ.

Ще у грудні минулого року «Хмельницькгаз» встановив загальнобудинковий лічильник на Старокостянтинівському шосе, 12/1. На нього склали відповідний акт та запломбували номерними пломбами. Знімати покази лічильника почали з січня. Однак договір між газовиками і управителем будинку щодо зняття показників не підписали. Його заключили лише 19 квітня. До цього часу показники знімалися контролерами разом з працівниками ЖЕК № 6, який обслуговує будинок. 

- У законодавстві прописано, що знімати покази загальнобудинкового лічильника газовики мають лише з управителем будинку. Це або ЖЕК, або ОСББ. І має бути заключений договір про зняття показань. Договору між ними не було протягом 3 місяців. Але не можна сказати, що показники були неправильними, тому що залучились управителі, - розповідає vsim.ua заступник начальника Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. 

Через таку ситуацію, антимонопольнй комітет рекомендував "Хмельницькгазу" посилити контроль над укладанням договорів стосовно зняття показників лічильника.

Відео дня

"За наявності конкуренції, споживач мав би можливість відмовитись від послуг з приєднання до газорозподільної системи, яка його не влаштовує, та обрати інше підприємство. За таких обставин, оператор газорозподільної системи, щоб утримати споживача, уникав би створення умов, що можуть призвести до затягування строків укладення договорів щодо зняття показань загальнобудинковихлічильників." - йдеться на сайті територіального відділення Антимонопольного комітету. 

Читайте також: На тепло і воду: хмельничани мають поставити загальнобудинкові лічильники за свої гроші

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    газовики зовсім страх втратили, що хотять, те і роблять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up