Хмельницькі школярі власноруч виготовили янголів-охоронців для українських солдатів

Хмельницькі школярі власноруч виготовили янголів-охоронців для українських солдатів
Аби підтримати військових на Сході і надати їм сили, п’ятикласники вирішили виготовити для них обереги.

У Хмельницькому в бібліотеці-філії №14 розпочала роботу бібліомайстерня з виготовлення оберегів для українських солдатів. Учні 5-А класу НВК №9 вчилися робити ляльки своїми руками.
- Бібліотека завжди займається збором теплих речей, продуктів харчування, ліків і книг для воїнів АТО. До волонтерської діяльності захотіли приєднатися і наші діти. Вони хочуть хоч якось підбадьорити наших захисників, - розповідає завідуюча бібліотекою-філією для дітей №14 Хмельницької централізованої бібліотечної системи Валентина Черненко.Навчити дітей виготовляти обереги у бібліотеку запросили досвідчену майстриню, викладача дитячої школи мистецтв Світлану Криничну. Вона показала діткам, як із двох шматочків тканини і ниток можна зробити таку маленьку, але важливу для військових, річ.

- Обререги розфарбобують наші сірі будні, надають нам наснаги у нашій нелегкій праці. особливо приємно коли вони зроблені дітьми. Це завжди піднімає бойовий дух військовослужбовцям, - розповідає Віталій Ганджа.Окрім того школярі зустрілися із воїном АТО, старшим офіцером відділення у роботі з особовим складом окремого полку дистанційно керованих летальних апаратів, капітаном Віталієм Ганджою. Він розповів їм про специфіку і важливість своєї служби на Сході. Також дітлахам військові показали свою зброю і амуніцію. Патрони від пістолета Макарова і автомата Калашникова маленькі оченята школярів роздивлялися дуже уважно. - Я вважаю, що в кожної людини є свій ангел-охоронець, тому, коли я шила оберіг, то подумки  просила свого справжнього Ангела-охоронця полетіти на Схід і захистити наших солдатів, - говорить учениця 5-А класу НВК№9 Вікторія Зелінська.

Готові обереги дітки відразу вручили військовим. Інші - віддали волонтерам, які відвезуть їх в зону АТО для військових.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up