Хмельницький притулок «Добро» віддали комунальникам. Волонтери кажуть, що хворі собаки там не виживуть

Хмельницький притулок «Добро» віддали комунальникам. Волонтери кажуть, що хворі собаки там не виживуть

Хмельницький притулок для бездомних тварин переходив з рук в руки багато років.   Хвостатими опікувались волонтери. Цього року приватникам не продовжили договір і "Добро" віддали  комунальному підприємству «Спецкомунтранс». 

Багато років не вщухають розмови навколо хмельницького притулку «Добро». Волонтери були обурені агресивним поводженням екс-директора з тваринами. Його замінили. Через деякий час шефство над безпритульними собаками взяв Віталій Семенюк. Новий керівник господарював у притулку недовго. У нього закінчився термін договору, тому притулок з приватної власності передали місту. 
Уже рік волонтери і небайдужі хмельничани підгодовують хвостатих, купують медпрепарати і прибирають вольєри. Зараз тварин не можуть поділити. 
 
Постійно сваряться 
Притулком «Добро», куди привозять безпритульних собак на стерилізацію, буде займатись «Спецкомунтранс». Захисники тварин у паніці. Вони переконують, що собаки будуть гинути. Комунальники ж поки не уявляють, яка відповідальність на них «звалилась». 
 
- Нічого хорошого від «Спецкомунтрансу» ми не очікуємо. Директор приходив до притулку з комісією і відкрито говорив, що треба собак-інвалідів присипити і ще й прикривався законом. Насправді немає закону про евтаназію, є лише методичні рекомендації. А вони не є підставою для обов’язкового виконання, - каже активістка громадської організації захисту тварин «Врятуй життя» Олена Голубнича. 
 
До слова, боротьба між «Спецкомунтрансом» і захисниками тварин триває багато років. Останні звинувачували комунальників у вбивствах собак, мовляв, ті відловлювали, а потім відстрілювали. Справою займалась прокуратура. Але "за руку" нікого не впіймали, доказів не було. 

Найгучніше справа "прогриміла" в 2013 році. Волонтери заявили, що в ніч з 21 на 22 січня працівники "Спецкомунтрансу" стріляли в стерилізовану дворняжку з гвинтівки
 
«Земля - їм, собаки – нам»
 
 
На балансі підприємства числиться 150 собак. Коштів на утримання всіх немає. Захисники тварин кажуть, що готові взяти витрати на себе. Харчування, лікування і догляд – аби лише у притулку працювали їхні волонтери. 
 
- Ніяких працівників «Спецкомунтрансу» туди не допустимо, навіть сторожем. Нас цікавлять тільки тварини. Нехай земля буде закріплена за ними, а собаки  - за нами. Готові усіх тварин, які знаходяться у притулку поставити на бланас своєї організації, -каже Олена Голубнича. 
 
Будемо добиватись того, скільки можемо утримувати, скільки ставити на баланс. Всі на постійній основі – ми ставимо на свій баланс. 
 
Притулок переїде 
У «Спецкомунтрансі» вже не дивуються такій поведінці волонтерів. Переконують, що балачки про вбивство тварин – наклеп. Тварин будуть утримувати, як того вимагають норми, зміниться лише місце. 
 
- Все, як було, так і залишиться. Будемо утримувати тварин - не більше, не менше. Та ділянка, яку обрали для будівництва нового притулку, поки не оформлена. Коли будуть готові документи на оформлення, тоді закріплять за міською радою. Далі запросимо людину, яка спроектує притулок найкращим чином з усіма приміщеннями. Планується зробити 14-15 найменувань різних будівель, вольєрів. Цілий комплекс, - розповідає «ВСІМ» директор комунального підприємства «Спецкомунтранс» Владислав Кривенчук. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Рудницкая Людмила

    Пропав пес! Схрещений Німецька  овчарка і лайка,світлого окрасу.Псу 14 людських років. Може хто знає?

    Рудницкая Людмила reply Рудницкая Людмила

    Пропав пес в Центрі Хмельницька
  • Анонім

    Велика подяка волонтерам! Завдяки їм тварини живі,не кожна людина здатна безкоштовно опікуватись тваринами. Пане мер,допоможіть їм і вам буде велика подяка від всіх жителів Хмельниччини

    Сергей reply Анонім

    Мера  дратують ваші собаки як і самі хмельничани. Він рвався в мери аби ділити міський бюджет , земельку і посади. Обрала його купка довірливих самодурів. А тепер всі, хто обирав і хто не обирав, смикають зі своїми проблемами. Часу в нього обмаль аби свої справи вирішити і з побратимами розрахуватися. Так що тварини з захисниками нехай ще погавкають, а земельку закріплять обовязково за ким треба.
  • Анонім

    я думаю, що всіх собак з'їдять. в Спецкомунтрансі працюють корейці.
  • PAL

    Эти коммунальщики для людей ничего не делают, а для собак и подавно. Они сами как собаки - только дай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up