Мер Старокостянтинова розповів про реконструкцію замку Острозьких

Мер Старокостянтинова розповів про реконструкцію замку Острозьких
  • На території замку в Старокостянтинові вперше відгомонів фестиваль середньовічної культури.
  • Напівзруйнована споруда потребує ремонту і відновлення.
  • Чи зміниться він і чи стане привабливішим для туристів, vsim.ua запитали в мера Старокостянтинова.

Фестиваль середньовічної культури вперше завітав до Старокостянтинова. Три дні тут билися лицарі. Реконтруктори відтворювали середньовічну атмосферу. Усе біля стін напівзруйнованого замку Острозьких. Деякі туристи та й самі учасники були здивовані тим, що за історичною будівлею так погано доглядають. Чи зміниться щось до наступного року, коли запланували провести другий «Старкон фест», ми запитали в мера міста Миколи Мельничука.

Як ви оцінете стан будівлі зараз?

- Будівлі все ж віки. Все таки вона з 16 століття. Ця будівля ще й намоляна, бо тут є церква. Загалом, будівля збережена. Трохи відновлена. Раніше це було нічого. Зараз вона на 80-85% відновлена.

Відео дня

- Що було зроблено в замку за останні роки

- З державного бюджету ми зробили гідроізоляцію всіх фундаментів. Як замку, так і вежі, і монастиря. Інші роботи ми проводимо за кошти місцевого бюджету. Також намагаємося залучати спонсорів. Зараз тривають внутрішні роботи.

- Чи будуть продовжуватися роботи далі і що планується зробити?

- Цей рік ми плануємо зробити склепіння в одній самій великій залі і перекрити другий поверх. Там уже, відповідно, проводити різні заходи. Де міський голова зможе проводити зустріч з громадянами, проводити реєстрацію шлюбів. Це дасть можливість людям повертатися в історію. Вже наступного року це буде інша будівля.

Мер пообіцяв змінити замок в кращу сторону вже до наступного фестивалю. Чи буде це так? Ми перевіримо. Слідкуйте за оновленнями разом із vsim.ua.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled 17:33 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up