На Хмельниччині вибирають сільських старост

На Хмельниччині вибирають сільських старост
На виборчих дільницях голосують жителі Гуменецької об’єднаної громади Кам’янець-Подільського району.

В неділю, 24 січня, в Україні 30 об'єднаних територіальних громад обирають старост. Вибори проходять в Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій та Черкаській областях.

 Відтак, сьогодні жителі 21 населеного пункту, що входять до Гуменецької тергромади, мають зробити свій вибір.  Як вже повідомляла «ВСІМ» загальна кількість зареєстрованих на території громади становить – 12,6 тисячі осіб.  Кого оберуть селяни, дізнаємося завтра. 

Цього року перші вибори старост проходять за іншою схемою. Спочатку створюється об'єднана громада, і ЦВК оголошує в ній перші вибори ради та голови. Після цього новообрана рада громади затверджує положення про старосту та оголошує його перші вибори. Тому процес перших виборів старост в Україні може розтягнутись на цілий рік.

Відео дня

 Наступними обиратимуть старост мешканці Одеської області. Там голосування відбудеться 14 лютого. Вибори старост також призначені на 21 лютого в Закарпатській, 28 лютого в Івано-Франківській, Львівській, 06 березня в Чернігівській, 13 березня в Тернопільській областях

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:04 Якою буде погода в Хмельницькому 20-24 травня 18:11 «Болюча звістка з фронту»: загинув Олександр Андрощук з Шепетівщини 17:05 «Герої серед нас»: у Хмельницькому презентують твори військових 16:02 Де у Хмельницькому не буде світла 20-24 травня (ГРАФІК) Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 15:13 День сімейного лікаря: зібрали 5 історій хмельницьких медиків 14:07 «Жива вишиванка»: 8 років тому в Хмельницькому встановили рекорд play_circle_filled photo_camera 13:19 У пам’ять про Віктора Решетюка: на Кам’янеччині відкрили меморіальну дошку photo_camera 12:33 Хто найдовше керує комунальними підприємствами Хмельницького 11:04 Хмельницький в Instagram: підбірка фото за тиждень photo_camera 10:01 Померла вишивальниця та онкохвора хмельничанка Наталія Гурська 09:02 У Хмельницькому відбулася фотовиставка дружин та матерів загиблих photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up