На Хмельниччині жінка дізналась про свою «смерть», коли хотіла оновити паспорт

На Хмельниччині жінка дізналась про свою «смерть», коли хотіла оновити паспорт
Фото - ukr.media
  • Жінка не спілкувалась з мамою і донькою.
  • Спочатку суд визнав її безвісти зниклою, а тоді померлою.

Суд скасував рішення від 2010 року про оголошення жінки померлою. Із такою заявою до Полонського районного суду звернулась місцева мешканка. Жінка розповіла, що її донька вела «антигромадський спосіб життя», а в 2005 році взагалі зникла. Її оголосили в розшук і через три роки визнали безвісти зниклою. У 2010 році – оголосили померлою. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду.

Лише наприкінці 2019 року жінка поїхала за місцем проживання своєї зниклої доньки на Волинь. І там від внучки заявниця дізналась, що її донька жива. Жінка і сама явилась і вимагала скасувати рішення суду про оголошення її померлою. 

Як з'ясувалось під час засідання, зникла багато років не спілкувалась ні з мамою, ні з дочкою. А коли їй потрібно було вклеїти фото в паспорт і зареєструвати місце проживання, вона дізналась, що її оголосили "померлою". 

Відео дня

«За таких обставин суд, всебічно, повно й об'єктивно з'ясувавши обставини справи та надавши їм належну оцінку, з врахуванням того, що в матеріалах справи достатньо відомостей, що ідентифікують особу, зокрема копії її паспорта та інших відомостей, дійшов висновку щодо наявності правових підстав для скасування рішення про оголошення (її) померлою», – повідомляють в Апеляційному суді. 

Тому суд задовольнив вимогу матері і рішення про оголошення "смерті" доньки скасували. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Мартинюк

    Це називається як у нас працюють участкові поліції тільки щоб зарплату отримувати як колись появилась нова людина участковиц знав практично з перших днів
  • Читач06

    институты Украины /в одной области памятник, а в другой семья \
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up