На Озерній в 20 будинках вкрали бронзові крани і лічильники обліку тепла

На Озерній в 20 будинках вкрали бронзові крани і лічильники обліку тепла
Фото ілюстративне
  • Подія сталася вночі з 25 на 26 вересня. 
  • Ймовірно, працювала група людей. 
  • Вкрали крани вартістю в 2 тисячі, гайки та лічильники.

Ранок 26 вересня шокував комунальників Хмельницького. В мікрорайоні Озерна сталася надзвичайна подія, яка поставила під удар своєчасний початок опалювального сезону для 20 багатоповерхівок мікрорайону. Справа в тому, що невідомі проникли до підвальних приміщень і позривали бронзові крани, які регулюють автоматичний випуск повітря і забезпечують своєчасну подачу тепла до квартир. 

  • Те, що сталося сьогодні в мікрорайоні Озерна принесло колосальні збитки нашому МКП “Хмельницьктеплокомуненерго”. Якісь вандали чи скоріше крадії, бо це явно було зроблено з корисливих мотивів, позривали в 20 будинках шарові крани. Вони призначені для того, щоб регулювати автоматичний випуск повітря і забезпечувати своєчасну подачу тепла. Коли система заповнюється водою, то на верхніх поверхах збирається повітря. І щоб слюсар не бігав відкривав кожну квартиру і запускав систему, крани це роблять автоматично, - розповів заступник міського голови Хмельницького Анатолій Нестерук. 

Кожен кран виготовлений із бронзи. Вартість одного понад 2 тисячі гривень. Крім кранів також поцупили понад сотню бронзових гайок.  Також скрутили і вкрали два лічильники обліку тепла. 

Відео дня
  • Ці крани знаходилися в підвальних приміщеннях. Всі вони були закриті. Зловмисники просто позривали замки і проникли таким чиноми. В результаті, на ранок були повністю затопленні дві квартири. Ми офіційно звернемося з цією бідою до поліції. Мої працівники готують вже відповідного листа. Я не впевнений, що знайдуть, хто це покрав. Бо вони ж можуть не здати ці крани у Хмельницькому, а повезти їх у Вінницю чи ще десь. Тому хочу звернутися до усіх мешканців, якщо ви бачите підозрілих людей біля підвальних приміщень дзвоніть на 15-80 і в поліцію, - наголосив Анатолій Нестерук.

В поліції журналістам vsim.ua розповіли, що комунальники вже повідомили їм про цю проблему в телефонному режимі. Коли правоохоронці отримають офіційне звернення - проведуть перевірку по даному факту. 

  • Звернення  буде зареєстровано в журналі єдиного обліку. Далі поліцейські проведуть перевірку і вирішать за якою статтею кваліфікувати дане правопорушення, - пояснила речник міського відділу поліції Людмила Берестовська.

Заступник мера зазначив, що влада не чекатиме, поки злочинців спіймають. Вже до початку опалювального сезону обіцяють знайти кошти на купівлю нових кранів. Відповідні служби проведуть ремонт устаткування і будинки не залишаться без тепла. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Сергей Попович

    Краны сняли воры и это однозначно, а вот счётчики теплосетевцы могли не поставить на место хоть есть одно но! На сегодняшний день все системы уже заполнены водой и под давлением и куда смотрел дежурный персонал теплосети и люди в квартирах которых заливало если не была перекрыта подача, а если подача перекрыта то каким образом залило людей.
  • Палю Патиками

    А  через деякий час на ОЛХ ці лічильники і крани раптово намалюються :))

    Будете скидуватись всім будинком на "трішки б/у", можливо, й на свій попадете :))
  • Виктория Куцяк

    В кого ключі від тех поверху той вкрав
  • naduches duches

    Очень странное происшествие.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up