На території ХНУ з’явилась олімпійська клумба

На території ХНУ з’явилась олімпійська клумба

Олімпійські кільця, факел та жовто-блакитну стрічку виклали із квітів на території університету. Над її облаштуванням протягом трьох днів трудились четверо працівників ХНУ. 

На території спортивного комплексу Хмельницького національного університету з’явилась оригінальна клумба. П’ять олімпійських кілець, факел та жовто-блакитна стрічка символізують Україну у світовому спорті. Висаджено це все чорнобривцями різних кольорів, сальвіями та айстрами. Проект такого квітника розробили керівник ботанічного саду, викладач кафедри екології ХНУ Людмила Казімірова та інженер Наталія Шевчук. А працювали над нею всього четверо чоловік. Впоралися за три дні. 

- Клумба є спільною роботою двірників спортивного комплексу та садівників ботанічного саду, - розповідає «ВСІМ» Людмила Казімірова. - Затрати на її створення мінімальні, адже купували лише газонну траву. Решту квітів виростили власними силами у ботанічному саду. Взагалі хотілось чогось незвичайного на противагу тим квітникам, що вже є в місті. А оскільки 13 випускників кафедри фізвиховання є міжнародними та олімпійськими чемпіонами, то вирішили приурочити клумбу спортивному руху та вихованню здорового способу життя. До того ж цьогоріч ще й відбулась олімпіада. В свою чергу співробітники кафедри фізичного виховання теж долучились до озеленення. Вони встановили бордюри, завезли та розрівняли землю під квітник. 

Наприкінці вересня клумба дещо зміниться і матиме патріотичніший вигляд. Тоді розпустяться айстри і квіткова стрічка від факела стане жовто-блакитною. Працівники ХНУ зазначають, що це не всі зміни. Адже згодом мають посіяти газонну траву, що не робили через спеку.

Пан Олександр підливає квіти щодня З нагоди відомих випускників кафедри фізвиховання восени на території спорткомплексу закладуть своєрідний «олімпійський» сад. А наступного року тут планують створити ще й кущове оформлення. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У Хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 13:47 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up