На виставку собак у Хмельницький привезли кишенькових чихуахуа та 50-кілограмових вівчарок


На виставку собак у Хмельницький привезли кишенькових чихуахуа та 50-кілограмових вівчарок

Тут у кожного свій характер та особлива поведінка. Одні поміщаються в кишені, інші - в два рази більші за свого власника. На виставку собак у Хмельницький з’їхалися гості зі всієї України.  

В останній день квітня на стадіоні «Локомотив» виставлялися собаки різних порід. Бульдоги, вівчарки, мопси, пекінеси, ши-тцу, пуделі, такси, лабрадори, хаскі, шпіци, ягдтер’єри, біглі, болонки… На виставці собак «Поділля 2016» усі показали професійну підготовку. 

Для собаководів виставка – це можливість отримати відзнаку для собаки, що робить тварину більш цінною. Тому сюди приїхали зі всієї України. 

Відео дня

Собак оцінювали за породами та віковими групами. Зовнішній вигляд має велике значення. Тому перед виступом усі ретельно готувалися.

Судді враховували також слухняність хвостатих. Оцінювали зріст, поставу, блиск шерсті та колір. Окрім цього, для перемоги потрібна була жвавість та здорові зуби. 

Поле було поділене на робочі ринги, де відбулися захоплюючі і видовищні покази.  Кожен собака демонстрував свою натренованість.

Для глядачів виставка – нагода побачити різні породи собак. Адже тут представлені як дуже великі собаки такі, як вівчарки, так і зовсім крихітні, що вміщаються у жіночу сумочку, наприклад, чихуахуа.

Із Києва Олена Будзінська привезла дев’ятимісячну південноросійську вівчарку  Варю. Це – щеня. Але розміри тварини вражають. Вона впевнена в собі та самостійна.  Власниця каже, що під час Другої світової війни порода була на межі зникнення. Але її вдалося відновити.

- Це – українська порода. Ці собаки їдять двічі на тиждень, коли добре працюють. Кобелі виростають до 50 кілограмів. Але, насправді, вони легенькі. Їдять небагато, - зізнається Олена.   

Радісний та енергійний французький бульдог  Капоне сьогодні отримав медаль. Він відвоював титул найкращого  кобеля серед інших представників цієї породи.  Офіційна кличка - Курт Кобейн, в честь американського рок-музиканта.   Власниця Надія Ярош називає його лагідно – Капоне, через особливість характеру.  Хмельничанка з гордістю розповідає про свого чотирилапого улюбленця.

- Дуже енергійний собака, інтелектуальний. Потребує  любові. Це справжній компаньйон,  клоун, артист, філософ, психолог.  Знаходить спільну мову з усіма. Моїй мамі він цілує руки, обличчя. Ладить з дітьми. З сином та зі мною  поводиться дуже енергійно.    

Терпляче чекав свого виступу чорнявий пекінес Арнольд.  Після усіх приготувань судді мали оцінити анатомію собаки. Сьогодні він красувався разом із своїми цуценятами – Юліанною та  Жанеттою. Хоч маленькі не виставлялися, але вже достойно вели себе поміж інших собак.

- Арнольд  у нас чемпіон Молдови, Бессарабії, - розповідає хмельничанка Жанна про свого вихованця.

- Найголовніший критерій оцінювання – анатомія. Під шерстю усього не видно, тому пекінесів щупають та довго оглядають, - каже Олексій Іванюк.

З Вінниці Інна та Олександр привезли до нас двох бульдогів – англійського та французького.

- Він вже має чемпіона України. Назбирав багато титулів. Йому три роки, - розповідає власник Олександр Чижик. – Він не дуже активний, але дуже сімейний та лагідний.

Інна розповідає, що англійського бульдога не можна перегодовувати, адже ця порода ненажерлива.  

- А французи більш активні. Люблять гратися та бігати. Хенесі вже два рочки. Він також чемпіон України, збираємося на дорослого. Ранг САС він отримав.  

Із дружніми, веселими та пухнастими самоїдами з столиці приїхала  Ірина Костюк.

-  Маю три собаки породи самоїд. Одна з них належить до цієї кінологічної спілки. Ми вже досвідчені, - розповідає Ірина. –   Шерсть північних їздових собак характеризується тим, що вона досить легко очищується. Після прогулянки достатньо буде добре  висохнути. Купаємося  перед виставковими днями, щоб гарно виглядати.  Вони залюбки їдять натуральну їжу у вигляді сирого м’яса з додаванням овочів.  Також люблять сухі корма.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Большая просьба к организаторам: анонсируйте, пожалуйста, и на других интернет ресурсах Хмельницкого.

    Анонім reply Анонім

    Ми не анонсуєм нікому не даємо інформації.  Репортери хочуть пишуть,  хочуть не пишуть. Про всі події дізнавайтеся на нашій сторінці у Facebook
  • Анонім

    Об'яви є завжди,читайте уважніше в анонсах.
  • Анонім

    Почему никогда нет объявлений о таких выставках, а только скудные репортажи в прошедшем времени?!!(((((((
  • Анонім

    Яка краса.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up