Перша "соточка" хмельницьких патрульних очима водіїв

Перша "соточка" хмельницьких патрульних очима водіїв
Четвертий місяць патрульні поліцейські доводять хмельничанам, що можна працювати чесно та без хабарів. З водіями спілкуються люб’язно, на провокації не реагують. Але без промахів не обійшлося. Активісти кажуть – більшість не знає законодавство, а дехто виносить постанови без доказів.

Патрульна поліція у Хмельницькому розпочала роботу 26 грудня минулого року.  За цей час вони показали себе з різних сторін. Розпочали боротьбу з порушниками парковки та нетверезими водіями, водночас один поліцейський сам став об'єктом обговорень -  п’яного патрульного на вокзалі у Волочиську засікли активісти. 

У багатьох містах  нові полісмени потрапляли в ДТП на службовому авто. Хмельницькі патрульні поки в цьому помічені не були. Якщо таке було, то вони старанно від усіх це приховали. Як оцінюють роботу копів хмельницькі водії, що бачили та знають, дізнавалися журналісти "ВСІМ".

 Журналіст «Дорожнього  контролю» Олег Бондаренко

Відео дня

- Хлопці працюють, стараються. З громадянами спілкуються гарно.  Просто так до водіїв не придираються. Це я бачу. Хочеться, щоб вони не вчилися на людях, а вчилися в класах. Патрульні мають вільний час, бо ж працюють не за таким щільним графіком, як колись ДАІшники. Раз в тиждень, наприклад, можна організувати їм навчання чи тренування, щоб «підтягнути» знання Правил дорожнього руху, законодавство. А щоб  закріпити матеріал, потрібно повторювати заняття. Навчати мають компетентні люди.

А величезний недолік їхньої роботи у тому, що патрульні виносять постанови без доказів, а на своє внутрішнє переконання. Це при тому, що порушення може й не бути. Є велика кількість скасованих постанов, багато скарг.  

Спостерігаю, що люди, які тільки прийшли в органи, на дорозі ще користуються шпаргалками. Підглядають в закони. На мою думку, є ще багато нюансів, які треба виправити.  Їм необхідно досконало знати законодавство, щоб не плутатися при розмові з водіями.  Щодо хабарів, то можу сказати одне – не беруть.   Можливо, старий ДАІшник, десь з дуру, по старій звичці, коли рука зачухалася, то й візьме. Але  за новачків можу поручитися – точно не візьмуть. В тому числі, бо  бояться.

Активіст громадська Організації "Хмельницький Автолюбительський Клуб" Володимир Огойко

 - Від себе можу сказати, що я задоволений створенням патрульної поліції в Хмельницькому. Подобається, те, що краще відносяться до людей. У них досить багато вимагають, але патрульні є лояльними.

Позитивним є те, що підвищилися показники по 130 статті, за керування в нетверезому стані. Це показує, як на мене, що наші поліцейські непідкупні.

Було й багато недопрацювань. Але на них копи звертають увагу та намагаються усувати. Особливо часто зустрічалися випадки, коли хтось не знає законів. Але в загальному працюють краще, ніж колишні ДАІшники. Зокрема, покращилась реакція на виїзди. 

Чорною плямою на репутації можна назвати випадок із п’яним патрульним, який бешкетував у Волочиську. Але якщо поліцейські в подальшому дотримуватимуться закону, стежитимуть за порядком та не будуть вестися на провокації, то й це скоро забудеться.

Таксист Євгеній Калугін

 - Вони людяні, в першу чергу. З ними не домовишся за якісь там гроші. І це добре. З ними можна говорити та щось пояснити. Навіть коли ти провинився не спеціально і не дуже серйозно.

До прикладу, я отримував нові номерні знаки і поїхав, забувши їх прикріпити. Мене, звісно, зупинили. Але вислухали пояснення, перевірили інформацію та попросили просто встановити знаки. А потім, провівши бесіду та давши попередження, відпустили. Раніше б просто впаяли штраф.

Ще одна показова ситуація – порушники паркування. Таких стало менше і їздити стало комфортніше. Спочатку таких водіїв попереджали. А зараз вже, якщо це повторне порушення, штрафують.

Та й при оформлені ДТП патрульні працюють, а не так, як колись даішники. Одни щось там писав, а інший насіння лузав. Тепер поліцейські роблять усе, аби іншим водіям було комфортніше об’їхати місце аварії і цим не затрудняють рух.

Такі думки частково поділяють й інші опитані «ВСІМ». Разом із позитивними відгуками дехто навіть надав поради та конкретно вказав на те, що пропускають патрульні і на що їм обов’язково потрібно звернути увагу. Більше дивіться у відеоопитуванні на дорозі від «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анонім

    Згоден із всіма коментарями і вдячний всім порядним громадянам за такі відгуки,але Олег Бондаренко та його команда,іноді полюбяють пограти у "театр",та розумію,що не зі зла!
  • Анонім

    Нормально працюють але з пішоходами реально більше працювати потрібно .

    Анонім reply Анонім

    Я проводив експеримент. Перед новими патрульними у невстановленому місці переходив дорогу, хоча завжди по правилам перехожу. Це просто для експерименту. Аж 5 разів. Жодної реакції з боку патрульних. Так само як і з боку їх попередників не було реакції.

    Анонім reply Анонім

    Можливо вони Вам фото з постановою про штраф пришлють))))

    Анонім reply Анонім

    На деревню к дедушке хіба що)))
  • PAL

    Если честно, то вижу этих копов, только катающихся по  дорогам нашего города. ДТП не уменьшилось, пъянь бухает во дворах, собак , как выгуливали, так и выгуливают, барыг на помойках не уменьшалось. А в остальном все хорошо, можно при них, при езде говорить по телефону, проскакивать на желтый свет светофора, останавливаться на зебре и т.д - они не доебыв... я

    Анонім reply PAL

    А якщо і доеб...ся, то можна під час 30-60 хв. співбесіди переконати, що ти не порушив або дати чесне слово більше не порушувати і поліцейські все вибачать і відпустять без штрафу і т.д.

    Борис reply PAL

    враження-хлопчики та дівчатка за викликом...самі ініціативу не проявляють.можуть спати на службі.а хабарі-тільки питання часу...

    Анонім reply Борис

    Якої ініціативи Ви чекаєте від них?

    2 reply PAL

    Не згідний з деякими пунктами - знайомому за телефон дали попередження, іншому - протокол на 250 грн за парковку на зебрі дали.

    Анонім reply 2

    Бо під час часової співбесіди по однаковому правопорушенню склали різне враження на поліцейських. Тому і різне покарання. Хабарів поки не беруть, поки проводять співбесіди із правопорушниками. Це не поліцейські, це психологи. Вони не ту професію обрали.
  • Анонім

    Перше захоплення новими поліцейськими - оштрафували авто біля моєї багатоповерхівки, що паркується біля свого будинку але завжди на тротуарі, вважаючи, очевидно, це своєю власністю. Перше розчарування - самі копи припаркували своє авто на тротуарі біля кафе лемон, що на вул. Франка і спокійно собі так сиділи у ньому.

    Анонім reply Анонім

    Хабарів не беруть, бо ж бояться, але візьмуть. Почекайте ще трішки. Я вам це гарантую. Вони ж не іінопланетяни, не американці, не європейці,  і їх пострадянське суспільство вчило брати і давати хабарі.

    Анонім reply Анонім

    А давайте не будемо їм хабарів давати! Одразу будемо платити штрафи, щоб все по-чесному.

    Анонім reply Анонім

    Вот це справжній європеєць. А то дають хабарі людям із малими зарплатами, а потім кричать, що у них хабарі беруть. Так само потрібно було і бувшим міліціонерам не давати і не потрібно було б зараз такі кошти витрачати на т.зв. реформи "Карман Авакова"

    Анонім reply Анонім

    А моє враження таке, що вони нічим не кращі від своїх попередників. Ті не штрафували власників небезпечних псів за вигул без намордників і ці не штрафують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:22 У Хмельницькому районі зіткнулись трактор і «BMW». Є постраждалий play_circle_filled 10:19 Смертельна ДТП на Хмельниччині: чоловік випав з мотоблоку 09:31 У Хмельницькому районі засудили «закладчицю» з Полтавщини 20:55 Наймолодшому було 20. На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 20:09 Хто зможе отримати «бронь» за новим законом про мобілізацію 19:37 Родинам полеглих на війні захисників із Хмельниччини вручили державні нагороди 19:14 Лікар до 30: інтерв’ю із ревматологом Дар’єю Голованчук photo_camera 18:41 У міськраді провели засідання виконкому. Які результати? 18:02 Залишилася дружина та донька: у Хмельницькому попрощалися із Героєм Віктором Марценюком photo_camera 17:27 Ціни на квартири у Хмельницькому та зміни за рік (ІНФОГРАФІКА) 17:03 Московський піп з Хмельниччини постане перед судом за підтримку агресії росії 16:34 На Хмельниччині зіткнулися легковик і трактор: водія авто затиснуло в салоні 16:33 «Батьківщина» проти чергового збільшення ціни на електроенергію (пресслужба ВО «Батьківщина») 16:06 Йому було 18. Хмельницький прощатиметься з «азовцем» Павлом Фостиком photo_camera 15:31 «Укрпошта» продаватиме на аукціонах посилки, які не забрали за пів року 14:55 У Хмельницькій АЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі 14:11 Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати і премії, – Держаудитслужба 13:38 Пожежа на Грушевського: з багатоповерхівки рятували людей і кота photo_camera 13:02 Хмельницькі підприємці отримали по 250 тисяч гривень мікрогрантів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up