Поліція йде в гості. Багатоповерхівки у Хмельницькому перевірятимуть на безпечність

Поліція йде в гості. Багатоповерхівки у Хмельницькому перевірятимуть на безпечність
  • Поліцейські навідаються у хмельницькі багатоповерхівки і дадуть рекомендації, як зробити житло безпечним.
  • У місті хочуть впровадити проект "Безпечний будинок". Завдяки ньому має поменшати крадіжок. 

У Хмельницькому презентували проект «Безпечний будинок». Завдяки ньому поліція хоче залучити мешканців багатоповерхівок до активної участі у забезпеченні безпеки власного майна. Проект складатиметься з трьох етапів. Спершу комісія, яка складатиметься з патрульних, поліцейських Головного управління Нацполіції та представників влади, обстежить будинки. 

- Спеціальна комісія буде обходити будинок і дивитись як можна покращити стан безпечності будинку. Можливо, десь потрібно оновити грати на першому поверсі, десь встановити камери відеоспостереження, а десь закрити вхід на дах. Зараз вже попередньо домовлено з усіма головами ОСББ щодо участі в проекті. Після того, як комісія об’їздить усі будинки, вони складуть відповідний акт, - розповідає vsim.ua речник управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

У акті обстеження будинку задокументують усі недоліки. На підставі нього голова ОСББ представить мешканцям рекомендації, які дала комісія. Якщо жителі захочуть це реалізувати, то облаштовувати будуть за власний кошт.

Відео дня

- Ми тут виступаємо лише як інспекція, аналізуємо, де що можна зробити. Ми будемо робити обхід всіх квартир і знайомитись з мешканцями. Будемо з ними спілкуватись, можливо, вони мають якусь корисну інформацію. Потім буде етап впровадження. Третій етап – це статистика. Ми повністю проведемо аналіз всіх будинків, будемо дивитись, скільки ОСББ прислухались до наших рекомендацій, скільки лише частково, скільки відмовились. Буде видно, чи зменшаться крадіжки майна в будинках, - каже Роман Мартинюк.

За його словами, таке спілкування з мешканцями дозволить також виявити неблагополучні сім’ї, з якими будуть проводити профілактику. Кажуть, що протягом таких перевірок зможуть знайти і тих, що вже були засуджені за крадіжки. Їх братимуть на контроль. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Христя Лиса

    хай приходять, може жити таки стане безпечніше
  • нашатырь

    Нові мєнти - новий бізнес на більш "Ынтелектуальном уровне". Схоже страрі мєнти повідкривали магазини.
  • толік

    Давно пора

    Борис reply толік

    Що давно пора?лохів на бабло розвести?ню ню...
  • Діана Граділь

    Нормально придумали. Молодці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 19:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up