“Республіка” качає Хмельницький. Фоторепортаж з концерту третього дня фесту

“Республіка” качає Хмельницький. Фоторепортаж з концерту третього дня фесту

Заключний день фестивалю “Республіка” підходить до кінця. Сьогодні на трьох сценах виступають тендітна співачка Христина Соловій, хмельницький рок-гурт “Чумацький шлях”, запальні фріки із гурту ХЗВ, молодий інді-поп гурт KAZKA, хлопці із франківського року-гурту KARNA та ще багато інших музикантів. Ця новина буде оновлюватись, як тільки на сценах виступатимуть ті чи інші гурти. 

“Республіка” роблять дуже важливі та потрібні речі – знайомить глядача з якісною українською альтернативою. Музиканти протягом трьох днів розкачували публіку досить швидко, легко і невимушено. І у цьому немає нічого дивного, адже вони знають, як це зробити, причому з публікою у будь-якому місті України. Фестиваль не стоїть на місці, організатори постійно шукають і придумують щось нове, працюють з лайн-апом, вміють знайти і привезти щось дійсно цікаве і затребуване публікою.

Ця новина буде постійно оновлюватись, як тільки на сценах виступатимуть гурти. 

Хто виступає на Main Stage

Відео дня

Roll Models - київський гурт із майже десятирічною історією розпочав програму на головній сцені. Для хлопців цьогоріч це вже традиція. Фестивальне літо вони провели, виступаючи першими. Їхня мета - розігріти публіку. Запалювати поки не надто великий натовп гурт почав з перших нот. Далі буде ще цікавіше. Не даром ведучі зі сцени говорили, що останній день фестивалю - найгарячіший.

“Республіка” - смак поту і пилу”, - так описав фестиваль фронтмен гурту “Чумацький шлях” Сергій Строян. І він багато в чому правий. Під час виступу шалених хмельницьких хлопців під сценою стояла не лише хмара диму і фарб холі, а й пилу. Натовп так стрибав і кайфував, що не завжди було видно обличчя людей. Як сказав ведучий М’яч Дредбол, після цієї банди багато виконавців думають, чи варто їм уже виходити на сцену. І це так. “Чумацький шлях” дуже високо підняв градус фестивалю біля головної сцени. Наступним буде дуже важко його втримати.

Наступною на сцену вийшла Kazka. Під сценою публіки було багато. В перших рядах побільшало дівчат. Гурт, який перебуває на піку популярності, розкачав не так важко, як "Чумацький шлях", але не менш потужно. Просто по-своєму. 

Після манічної "KAZKA" жанр музики на головній сцені знову змінився. Розкачував публіку естонський репер Томмі Кеш. Особливо відривалися під час його виступу підлітки. Артист став єдиним серед усіх на "Республіці", хто був проти, щоб під сценою знаходилися фотографи. 

Далі на головну сецну повернувся рок. Вперше на "Республіці" виступали хлопці із гурту "КАРНА". Зі своїм гуцул-метал вони поступово розігрівали публіку. З кожною піснею охочих пострибати було все більше. Завершили виступ очікуваною багатьма "Party на Прикарпатті". Гуцули драйвували на сцені, а під нею відривалися гості фесту.

Завершувала "Республіку" тендітна Христина Соловій. Про неї заговорили після її виступу на пісенному конкурсі "Голос країни". Дівчина, яка змусила плакати Святослава Вакарчука, виконала кілька своїх пісень, зокрема відому "Тримай", і кілька каверів. 

На сцену співачка вийшла після 23:00. Хоча виступ планувався декількома годинами раніше. Таким чином організатори перенесли більш спокійну і менш гучну музику на завершення.

Хто виступає на Drift Stage

Першими на сцену вийшов post-hardcore гурт з Вінниці під назвою "Sick Solution". Хлопці просто розірвали публіку своїми бомбічними хітами. Виступають вони з 2016 року, але вже встигли полюбитись публіці.

Рейв дев'яностих схрещується з хардкор-панком та не характерним для цих стилів фальцетним вокалом. Кожен трек гурту "Osnova" - це тривалий процес студійних експериментів, де кожна нота вивірена з математичною точністю. Хлопці стали драйвовим продовженням на дріфт сцені. 

Третіми на сцену вийшов київський гурт "Esquizet". Музиканти пишуть музику у досить широкому спектрі стилів, але найчастіше їм приписують гаражний рок, грандж чи навіть психоделіку. "Esquizet" надихаються періодом 60-х і 90-х років, а виникли вони у 2011 році. У колективі є дівчина-вокалістка, яка просто розриває публіку. На "Республіці" вони стовідсотково завоювали увагу гостей фесту. 

Щільний акустичний саунд, брудна лайка, ліризм, атмосфера рішучого алкоголічного повстання та пульсація вбивчого оптимізму – все це до вашої уваги у виступі гурту "Пирятин" з Києва. Свій стиль хлопці називають "power country".

Сила в простоті — такий мінімалістичний девіз втілений у всьому, що стосується цієї трійки — від інструментального діапазону до виконання композицій. Нове музичне звучання, глибокі та ліричні тексти "Один в каное" не залишають байдужими навіть найвибагливіших слухачів.

Рarty Stage

А що це за запах? Це сценічний образ диваків із гурту “Хамерман Знищує Віруси”. Їх називають диваками, божевільними і просто неадекватними, але вони мають своїх прихильників і знають цю аудиторію. Тому мало кого здивував костюм чоловіків - коротенькі шортики і брудні гонучі на голові.

Виконавці прямо на сцені відрізали шматки свого одягу, якщо його можна так назвати, і кидали його в розпалену публіку.

Напевно, можуть викликати будь-які емоції, але тільки не байдужість.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Саша Доцюк

    На город а не дур'ю маятися!

    Олег Шон reply Саша Доцюк

    Коли пунктуацію проходили на уроках ти на горОді теж порпався, чи за школою на перекурі був?  Кому що...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up