Шостий день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Шостий день наступу: головні події Хмельницького та України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Фото - Апостроф
  • Шостий день війни триває в Україні.
  • Ворог продовжує атакувати міста.
  • Про те, що відбуватиметься протягом дня, 1 березня, дізнавайтеся в цій новині.
  • Тут лише достовірна інформація.

22:10 — У Хмельницькому перевірили та усунули всі недоліки системи оповіщення про повітряну загрозу. Про це у своєму зверненні до містян сьогодні, 1 березня, розповів заступник міського голови Олег Шинкарук. Нагадаємо, що під час перший спрацювань системи оповіщення сирени чули далеко не всі мешканці міста. Тоді у міськраді запідозрили її навмисне ушкодження. Крім того, чиновник розповів про облаштування відкриття ще одного сховища — у провулку Проїзному, 10. Це поряд із заводом «Адвіс» з боку вулиці Чорновола.

20:40 — Компанія-оператор газопроводу «Північний потік-2», яким російський газ мав постачатися до Європи, оголосила про банкрутство.

17:30 — Київська телевежа, найвища споруда України, потрапила під обстріл окупантів. Це сталося сьогодні, 1 березня, близько 17:00. Фото опублікували ЗМІ та користувачі соцмереж. Телевежа забезпечує ретрансляцію телеканалів та радіостанцій. У зв’язку з цим в Україні можливі перебої мовлення, в тому числі у Хмельницькому та області. Верховна Рада України на своїх сторінках у соцмережах повідомила, що снаряд влучив в апаратну телевежі. Триває робота над резервним мовленням. Дивитися телеканали, якщо вони недоступні, можна через супутник та Інтернет.

Відео дня

17:10 — Мобільний додаток «Повітряна тривога» призначений для оповіщення мешканців Хмельницького, області та інших регіонів про загрозу ракетного або авіаудару. Він інформує про початок та закінчення тривоги, надсилаючи гучні сповіщення, навіть якщо увімкнений беззвучний режим. Про це повідомляють на сайті Хмельницької міської ради. Деталі за посиланням.

16:30 — Для хмельничан тепер доступні нові укриття на випадок повітряної тривоги. Вони розташовані у таких місцях: завод «Катіон», залізничний вокзал, Проскурівська, 2

15:15 — Події в Україні не залишають байдужими нікого. У стресі можуть перебувати не лише дорослі, а й діти. Саме для останніх в Хмельницькому запроваджують новий проєкт. Він полягає в онлайн-зустрічах із дитячими та підлітковими психологами. Їх влаштовуватимуть на платформі Zoom. Перша зустріч відбудеться вже сьогодні, 1 березня, о 17 годині. Приєднатися можуть діти й підлітки від 5 до 17 років. Все це - безоплатно. Посилання та ключі за посиланням.

14:30 — Йшов шостий день боротьби з російськими окупантами. Шосту добу українці живуть під обстрілами і вибухами. Життя вирує не лише на передовій. У Хмельницькому незважаючи на війну створюються сім'ї і чути плач новонароджених. До прикладу, від 24 по 28 лютого, в нашому місті одружилося 26 пар. З них дві пари приїхали до Хмельницького з "гарячих" точок країни. Про це розповіли у міській раді. 

13:50 — Для мешканців Хмельниччини кіберполіцейські розробили спеціальний чат-бот у Telegram. За допомогою нього можна зв’язатися із правоохоронцями й повідомити про підозрілих осіб, мітки, вербувальників чи мародерів. Працівники поліції просять уникати фейків, а надсилати лише ту інформацію, свідком якої стали особисто. Щоб подати інформацію, потрібно перейти в Telegram за наступною адресою - @Cyberprotect_khm_bot. 

13:00 — У центральній частині Хмельницького обмежили рух пішоходів і транспортних засобів. Як повідомляють у Державній прикордонній службі, такі заходи проводять "з метою упередження незаконного проникнення сторонніх осіб на територію військової частини". Обмеження руху пішоходів і транспорту діють між перехрестями вулиць: Шевченка - Ніни Янчук, Проскурівська - Ніни Янчук, Проскурівська - Старокостянтинівське шосе, Шевченка - Старокостянтинівське шосе. Проїзд дозволено лише спецтранспорту та тролейбусам.

12:30 - На Хмельниччині вночі обстріляли службове авто. Трапилась подія близько 00:10 неподалік залізничної станції колишнього Славутського району. Про це під час брифінгу щодо безпекової ситуації повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. За словами очільника адміністрації, загинув один військовий, другий отримав поранення.

11:12 - 11:24 - повітряна тривога у Хмельницькому.

10:00 - У Хмельницькому сьогодні, 1 березня, протягом дня триватимуть навчання тероборони. Офіційну інформацію щодо цього надали правоохоронці. Саме тому мешканців міста й зокрема Ракового просять не панікувати. 

08:40 - Російські війська завдали ракетних ударів у кількох районах Харкова. Одна з ракет приземлилася в центрі - на площу Свободи. Будівлю облдержадміністрації зруйновано. Відео:

 

08:30 - Генштаб: сумарні орієнтовні втрати противника з 24.02 по 01.03 станом на 06:00 склали: 

  • В особовому складі - 5 710 осіб
  • Полонених - 200.

Знищено та пошкоджено:

  • літаків  – 29 од,
  • гелікоптерів – 29 од,
  • танків ‒ 198,
  • ББМ ‒ 846,
  • артилерійських систем – 77,
  • засоби ППО - 7,
  • РСЗВ - 24,
  • цистерн з ПММ - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 3,
  • катери – 2 одиниці,
  • автомобільної техніки - 305. 

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

08:00 - на Хмельниччині прийняли заборону на торгівлю алкоголем та поселення чоловіків віком від 18 до 60 років. Остання діятиме в закладах, які надають послуги поселення, терміном довше, ніж на 48 годин. 

Читайте також

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up