Стояти не можна розігнати. У Хмельницькому не можуть вирішити, що робити із скандальною алейкою

Стояти не можна розігнати. У Хмельницькому не можуть вирішити, що робити із скандальною алейкою
  • Що робити з стихійною торгівлею? Аби вирішити це питання скликали нараду з посадовцями і поліцейськими. 
  • Думали-гадали, але рішення не знайшли. І продавати тут не можна, і розганяти не хочуть.
  • Друзі, а що ви б хотіли бачити на вулиці Проскурівського підпілля? 

Весна прийшла, стихійну торгівлю принесла. Дворових торговців стає на вулицях міста щодень більше. Але найгостріше проблема стоїть на вулиці Проскурівського підпілля. Роками стихійну торгівлю тут не можуть прибрати. Силовими методами, як то було з продавцями біля філармонії ще два роки тому, вирішувати ситуацію не хочуть у поліції. Закрити проїжджу частину і зробити благоустрій території, наприклад, поставити лавочки та облаштувати доріжки для прогулянок, не планують в мерії. Як варіант не розглядають і надання дозволу на торгівлю у цьому місці. Зобов'язати платити податки не можуть, бо із багажників автомобілів продають поруч як їжу, так і речі домашнього вжитку, що є також вагомим порушенням санітарних норм. Тобто торгувати начебто дозволяють, бо не чіпають. 

Нагадаємо, що нова керівниця управління торгівлі Руслана Сідлецька обіцяла взятися за стихійну торгівлю у цьому місці. Це ж обіцяв зробити і попередній керівник Олександр Панченко. А  віз і далі там.  

Про скандальну алейку говорили сьогодні на нараді. Засідали поліцейські, керівники адміністрацій ринків, працівники держспоживслужби, благоустрою, управління торгівлі. Всі шукали шляхи вирішення, але поки що безрезультатно. Про недопустимість силового розгону стихійної торгівлі наголосив начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Валентин Білянський. 

- Поліція не працюватиме таким методом, – зазначив правоохоронець. - Ми розуміємо, що в країні наразі економічна ситуація важка і кожен намагається вижити та знайти додатковий заробіток. Роз’яснювальна робота також не є дієвою, тому шукатимемо альтернативні варіанти усі разом». 

Відео дня

В управлінні торгівлі після наради пообіцяли знайти якийсь компроміс:  

- Ми опрацюємо усі пропозиції та складемо відповідний план дії, – каже начальниця управління торгівлі Руслана Сідлецька.

Читайте такожЗ тротуару до столу: хто і як має "почистити" Хмельницький від стихійної торгівлі

Довідково
Лише за минулий рік працівники поліції склали понад 600 адміністративних протоколів за ст. 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях».

Нагадаємо, справа тягнеться більше 8 років. В 2011 році приватних підприємців, які тут торгували і платили податки, розігнали, а торгівлю заборонили. Влада божилася, що на Проскурівського підпілля ніхто і ніколи торгувати не буде. Були протести, мітинги і навіть голодування підприємців.

2009 році ще було так. Потім екскаватори та крани почали вивозити блоки, на яких були розташовані торговельні місця. На цьому місці обіцяла влада - буде проїжджа частина.  

Опитування

Що має бути на Проскурівського підпілля?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Игорь Орищин

    Нехай буде стихійна торгівля. Якщо зроблять прилавки то багатьші повикупляють собі місця, а бабушка яка приїхала з села продати пару кілограм яблук, буде шукати собі нову алею.
  • Alexander Melnik-Kravchuk

    Продавці з землі можуть йти торгувати на ринок - там половина площі вільна.
  • Моргун Артур

    Люди стоять заробляють гроші, і моя мама також я вас прошу проголосувати за :хай буде ринок, треба зробити торгові прилавки. Дякую за увагу.

    Андрій Бай reply Моргун Артур

    краще хай їй створять нормальне роб.місце для торгівлі.
  • Билан Александр

    Коментар "Люди виживають як можуть!"- до чого це?? давайте заср..мо місто бо люди виживають. Усім зараз не легко, але є якісь норми, чому одні продають ті самі товари у павільонах та платять за місце щоб там стояти а інші де захотіли там і продають (і це вони праві бо виживають!). А на рахунок "бабок" які думають що в країні анархія (для них не існує пішоходних переходів, заборонених місць для торгівлі та платного транспорту).  І по Вашій логіці бариги які "виживають " за рахунок продажу наркотиків також потрібно дати волю вільно продавати їхні товари, адже вони також "виживають". Доречі дана аналогія наведена не просто так, адже людей вбивають не тільки наркотики, але і товари невідомого походження, які невідомо скільки часу стоять на асфальті, на жарі та пилюці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up