Священник моспатріархату не пускає прихожан до храму, бо ті проголосували за перехід до ПЦУ

Священник моспатріархату не пускає прихожан до храму, бо ті проголосували за перехід до ПЦУ
Тут і далі фото зі сторінки "Діалог з громадою Волочиська"
  • Віряни села на Волочищині проголосували за перехід до ПЦУ.
  • Та місцевий піп не допускає їх до церкви.
  • Натомість кричить про “рейдерський захват”, влаштовує в храмі “таємні зустрічі” та проводить “ревізію”. 

Ще 13 квітня у селі Ріпна Волочиської тергромади відбулися збори прихожан. Майже одноголосно селяни висловилися за перехід до Православної церкви України. 

Було гаряче, так як місцевий священик, який поки що не хоче переходити до ПЦУ, заручився підтримкою декількох прихожанок та священика з села Сарнів, але жителі Ріпни сказали своє рішуче слово!”, — розповідали журналісти vsim.ua. 

За результати зібрання належним чином та відповідно до закону оформили документи. Але відправити службу наступної неділі ріпняни з новим настоятелем не змогли. 

Відео дня

Місцева активістка Альона Бурка розповідає, що місцевий священник упц зібрав кількох прибічників та не допускає прихожан Ріпної до церкви.  

“Як виявилося, воля жителів села — це суцільний нуль для місцевого священика отця Романа та кількох його прибічників, які і надалі продовжують чинити опір, а саме: відмовляються надавати документи, віддавати ключі від церкви, яка належить на праві власності громади, викрикують гасла про «рейдерські захоплення» церкви, влаштовують «таємні зустрічі» у тій же церкві та проводять «ревізійні роботи». Одним словом, своєю поведінкою якнайкраще підтверджують свій статус «істинно віруючих людей» та «законослухняних громадян»”, — повідомляє Альона Бурка на сторінці “Діалог з громадою Волочиська”. 

Відтак, 26 червня мешканці села змушені були відвідувати богослужіння біля церкви на вулиці. Всередину храму святих Косьми та Дем’яна їх не впустили. 

“Прихильники іншої церкви, які не згідні із думкою більшості, мають право зареєструвати окрему релігійну громаду. Їхні інтереси ні на законодавчому, ні на територіальному рівні не порушуються, бо ми живемо у демократичній Україні, а не у тоталітарній росії. У демократичній Україні рішення приймаються більшістю, як на державному, так і на місцевому рівнях і думку більшості варто поважати!”, — зауважила активістка. 

Нагадаємо, нещодавно виник скандал у селі Антонівка Чорноострівської тергромади. Там місцевий настоятель упц не відкрив церкву перед труною загиблого Героя. Все тому, що не бажав, аби прощальну панахиду проводили священники ПЦУ. Місцеві мешканці, військові та настоятелі ПЦУ сварилися просто біля труни із загиблим. Навіть дійшло до бійки. А вже через тиждень на зборах в Антонівці селяни проголосували за вихід з упц

На Хмельниччині була чи не найбільша кількість церков московського патріархату в Україні. З початком війни прихожани почали проводити збори по громадах та голосувати за вихід з упц мп.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин заявив, що в межах області перейшло до ПЦУ вже більше ста парафій, в межах Хмельницької громади – 14. Скільки ще парафій моспатріархату залишилось на Хмельниччині читайте тут

Священники моспатріархату часто не підтримували рішення громад. Деякі навіть забирали церковне майно чи зачиняли храми. Та були й такі, що переходили разом з громадою

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (82)
  • Артем Лісовський

    Шановна редакція газети Всім висвітлюйте будь ласка об'єктивні інформацію. Не несіть пропагаду на подобі путінський посіпак. Вицією пропагандою сієте ненависть і ворожнечу у цей складнмй час, коли ми всі маємо бути єдині, незалежно, хто як молиться.
  • Вася Дёмин

    Він не пускає прихожан, щоб ті зомбовані Дурні не давали пожертву, яка йде вовчику на танк, та на ракету, яка потім і прилітає назад з подякою,
  • Володимир Вар

    В рило щоб борода закачурилася за срання і нах..з храму
  • Ярослава Чужак

    А він що робить там до тепер, за шкірку ідо рашки поки не пізно. Дожилися?

keyboard_arrow_up