У Хмельницькому до липня з’являться нові тролейбуси

У Хмельницькому до липня з’являться нові тролейбуси
Вже до середини літа хмельничани зможуть їздити на нових тролейбусах. Аби оновити транспорт, з міського бюджету виділили 12, 6 мільйонів гривень. Звідки привезуть тролейбуси говорити зарано, ймовірно, що постачатимуть їх з луцького заводу-виробника.
Кошти на три нових тролейбуси з бюджету міста виділили ще кілька місяців тому. Наразі розпочинається процедура конкурсних торгів. Проведуть тендер, де учасники – підприємства подадуть свої пропозиції. Наразі відомо про двох учасників – «Богдан Моторс» (Луцьк) та «Янікс» (Луцьк). 
Як розповів «ВСІМ» директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук, вже 11 травня буде відомо про всіх учасників.
- На тендер виставляємо три тролейбуси. На сьогодні документація конкурсних торгів розміщена у «Віснику державних закупівель». Якщо учасники, які мають намір брати участь у тендері, не будуть шукати причин змін до документації конкурсних торгів, то 11 травня буде проводитись розкриття пропозицій. Якщо після цього не буде жодних звернень до Антимонопольного комітету і всі будуть задоволені, то в кінці липня плануємо отримати три нові тролейбуси. Все буде залежати від того, коли буде визначений переможець і коли він буде готовий поставити нам тролейбуси, - каже Віктор Паламарчук. 
Заявку для участі у конкурсних торгах подали підприємства з Луцька - «Богдан Моторс», «Янікс». В «Електротрансі» сподіваються, що долучиться і львівський «Електрон». Від останнього виробника у Хмельницькому вже є два нових тролейбуси. За словами Віктор Паламарчука, пасажиропотік у новому транспорті більше у півтора рази, порівняно зі старими тролейбусами.
Нові тролейбуси планують пустити на більш завантажені маршрути - «Катіон-Ракове» (через Інститутську) та «Катіон-Озерна». 
Окрім цього, з бюджету міста виділили ще 950 тисяч гривень на капітальний ремонт. Цих грошей вистачить, аби привести до ладу один старий тролейбус. 
 
Читайте також:
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Ну звісно порошенківський мотлох куплять. Три тролейбуси всього, а могло бути 27 ще, якби не тупість влади. Маю на увазі збитковий депозит 130 млн.грн. замість швидкого оновлення тролейбусного парку
  • Сашко Тихий

    Міський голова О.Симчишин заслуговує поваги за оновлення тролейбусного парку.

    Анонім reply Сашко Тихий

    Ты уже слишком перегибаеж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up