У Тернополі вкладники «Helix» штурмують поліцію заявами. Хмельничани до правоохоронців поки не йдуть

У Тернополі вкладники «Helix» штурмують поліцію заявами. Хмельничани до правоохоронців поки не йдуть
Дмитро Нагута в суді.
  • Поліція шукає потерпілих від шахрайських дій товариства з ознаками фінансової піраміди.
  • У Тернополі щодня заяви приймають від 5-6 чоловік. 
  • Що говорять хмельничани про свою участь в «Helix» і чому вони не йдуть до поліції, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Справа «Helix» набирає обертів. Фінансова піраміда чи працююча інвестиційна компанія? Встановлювати це будуть правоохоронці. Поки підозрювані в шахрайстві знаходяться під вартою, поліція шукає людей, яких «кинули».

У Хмельницькому вкладники поки в очікуванні того, як розгортатимуться події. Хоча є такі, що переконують у дієвості «Helix» і в тому, що заробляють чималі гроші без особливих зусиль.

Нагута ще в  СІЗО

Відео дня

Засновника компанії хмельничанина Дмитра Нагуту разом з партнерами затримали у перший день зими. Усіх підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах. Суму заподіяних збитків оцінюють в 2,7 мільйона гривень. Але це лише в Тернополі. 

Вчора, 5 грудня, суд своїм рішенням відправив підозрюваних в СІЗО. Усі отримали можливість вийти під заставу. Хоча адвокати хотіли, аби їх підзахисних випустили негайно із зали суду. Та Феміда вирішила тримати усіх під вартою до 28 січня. Альтернатива для Дмитра Нагути – 5 мільйонів гривень застави. Та поки він коштів не перерахував. Про це повідомляє поліція Тернополя.

Коли засновника «Helix» виводили із зали, він сказав журналістам, що внесе заставу вже в понеділок. Та грошей на рахунку казначейства ще ввечері 5 грудня не було. Про це журналістам vsim.ua повідомили колеги з Тернополя. Анонсована Дмитром Нагутою прес-конференція, зрозуміло, також не відбулася.

Поки трійця ще чекала на суд, в групі «Helix» у соцмережі Вконтакті оголосили про новий семінар на Кіпрі. Зазначили, що пройде він разом із лідерами компанії.

 

Шампунь замість грошей

В цей час тернопільська поліція розпочала пошук постраждалих від шахраїв. Навіть розмістили своєрідне запрошення для тих, хто вкладав гроші в «Helix». І таких приходить багатенько.

 - Щодня приходять і пишуть по 5-6 заяв. Сьогодні вже було таких 7. Двох людей ми вже допитали. Усі кажуть, що вклали гроші в «Helix» і їм коштів не повернули. Людям пропонували все перевести в акції, давали взамін всякі товари, шампуні та інше, - розповів журналісту vsim.ua старший слідчий ГУНП в Тернопільській області Андрій Зубко.

Потерпілих у Тернополі з кожним днем знаходиться все більше. А що ж у Хмельницькому? Поліція, прокуратура, управління захисту економіки при Нацполіції… Усі вони кажуть, що жодних заяв по справі «Helix» поки не отримували. Відповідно ніяких розслідувань правоохоронцями не проводиться.

 - Поки у нас заяв по даній справі немає. Але досвід показує, що тільки з'являються повідомлення про розшук чи судовий процес, то відразу люди йдуть писати заяви. Так було з МММ, - розповіла журналісту vsim.ua речник ГУ Національної поліції в Хмельницькій області Інна Глега.

Надприбутки і «кинуті»

Журналісти vsim.ua поспілкувалися із декількома хмельничанами, які вкладали чи вкладають досі гроші в «Helix». Однозначної думки про компанію немає. Хтось переконує, що заробляє по кілька тисяч доларів на місяць. Інші говорять, що досі чекають на те, аби їм повернули хоча б вклади, без відсотків.

 - Я тричі вкладав гроші в «Helix». Щоразу більшу суму. Мені їх всі повернули. Можна сказати, що я вийшов на нуль. Можливо , навіть трішки в плюсі, - розповідає хмельничанин Максим (прізвище відомо редакції, прим. авт.)

 - Вклав давно і не отримав те, що обіцяли. Із 1600 доларів вернули 300. У мене є багато друзів, які попали і на 5 тисяч долларів, і на 13, і на 20. Той, що вклав 5 тисяч, вернув лиш тисячу. Той, що 13 тисяч,  нічого не вернув. Є такі що заробили тут непогано. Але тих, хто постраждав набагато більше. Всі вірили, що вкладають в реальний бізнес. Казали, що строять новобудови, скайпарки, розважальні центри. Всі люди думали, що реально інвестують у бізнес. А в кінці вийшов один обман, - розповідає хмельничанин Іван Бежан.

 - Я вклала 200 доларів. Мені частину коштів повернули. Решту та обіцяні відсотки перевели в акції, які поки неможливо вивести. Тому, як почула про арешт засновника «Helix» Дмитра Нагути, вирішила, що потрібно йти писати заяву в поліцію, - розповідає журналісту vsim.ua хмельничанка Тетяна (прізвище відомо редакції, прим. авт.) 

 - Я взагалі не розумію за що арештували, коли компанія дає можливість повертати, і заробляти. До поліціі можуть іти люди, які не володіють повною інформацією про компанію. Я вірю в компанію і вірю в іі велике перспективне майбутннє, як у багатьох анологічних компаній, які вже дуже відомі і розвинуті. Тому вважаю, що справедливість переможе і до поліціі мені нема причин йти писати заяву. Кожен місяць приходить нарахування згідно теперішніх умов інвестування. Я вклав до 1000 доларів,- розповідає хмельничанин Андрій Мариняк.

 - Я є вкладником. Інвестую з самого початку. Був момент, коли гроші перевели в акції. Я їх продав і непогано заробив. Заробляю біля 2 тисяч в місяць. В поліцію не піду. Не знаю, сервера в другій країні, сайт працює. Їм буде тяжко закрити сайт.Там все продумано. І навряд наша влада зможе щось з цим зробити. Якщо влада закриє сайт, то десятки тисяч людей втратить шелені гроші. Які тяжко заробляли. Думаю «Helix» буде працювати на автоматі. А Нагута заплатить заставу і вийде, переїде в другу країну і буде контролювати процес на відстані. Це моя думка, - говорить Віталій Ластовецький.

Як у подальшому буде розвиватися справа «Helix» слідкуйте на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Мастер Автополив

    Дебилов в нашей старне хватит не на один такой хеликс. Еще прикольно как утырки отправляют бабло за машины выигранные по телефону:) Та вобще реально на дебилов щедра наша земля!

    Сергій Якубенко reply Мастер Автополив

    просто всі хочуть жити гарно і при цьому нічого не робити. у нас країна ледарів.
  • Сергей Толстихин

    Якось і не шкода тих всіх лохів...

    Сергій Якубенко reply Сергей Толстихин

    Ще один урок для любителів легких грошей.
  • Демченко Рома

    Коло людей, які тим, чи іншим чином пов'язані з «Хелікс» - це одні, які дозволяють собі піддатися на те, щоб їм «вішали лапшу на вуха», інші - ті, які хочуть збагатитись незаконним та легким шляхом. Звичайно це піраміда, яка лише має своєрідну форму.

    Шкода тих не досвідчених, пересічних громадян, які дозволяють собі легко злапатись на цю вудку. Спочатку їм «впарюють» про надприбутки, а метод їх досягнення залишається на другому плані. Перше, що хотілось би нагадати, як би це не було банально - про «безкоштовний сир».

    Одним словом - не давайте себе обманути. Перш ніж на щось зважитись - пошукайте в інтернеті і знайдете для себе необхідні відповіді на ваші питання.
  • Сергій Якубенко

    одні встигли на початку існування Хеліксу заробити. Тепер вони всім трусять, що Хелікс - це круто. Але більшість попали на гроші і чомусь про це мочать бо соромно зізнатися у тому, що ти Л..Х
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up