В готелі «Поділля» пояснили, чому приймають відвідувачів попри заборону суду

В готелі «Поділля» пояснили, чому приймають відвідувачів попри заборону суду
  • Минулого року рятувальники провели в будівлі перевірку та виявили 54 порушення.

  • Звернулися до суду, аби зупинити роботу закладу, та отримали ствердне рішення.

  • Керівництво «Поділля» подавало скарги у вищі інстанції, але невдало.

  • Проте готель продовжує працювати, і там пояснили, чому.

Верховний Суд заборонив хмельницькому готелю «Поділля» працювати. Все через порушення правил протипожежної безпеки в будівлі на Шевченка, 34. Як йдеться у реєстрі судових рішень, на початку 2019 року в установі провели планову перевірку хмельницькі рятувальники. Зрештою знайшли 54 порушення правил безпеки. Після цього вони звернулися до суду з вимогою зупинити роботу готелю.

В суді першої інстанції — Хмельницькому окружному адміністративному — стали на сторону рятувальників та задовольнили їхній позов. Керівництво готелю з цим не погодилося та оскаржило рішення спочатку до апеляційної інстанції, а потім — до Верховного Суду. Але в обох випадках судді підтримували рятувальників. Про все це детально ми розповідали вам у попередньому матеріалі, який вийшов 10 листопада. Тоді ми зателефонували до готелю та запитали, чи можна забронювати там номер на найближчі вихідні. На рецепції підтвердили наявність вільних номерів та можливість бронювання.

Ми також намагалися отримати коментар керівництва готелю, проте до публікації матеріалу цього зробити не вдалося. Сьогодні, 12 листопада, керівник готелю «Поділля» Іван Скрипка надав докладне роз’яснення щодо ситуації з протипожежною безпекою та щодо роботи готелю.

Відео дня

У готелі «Поділля» підтвердили, що працівники ДСНС дійсно проводили у них перевірку на початку 2019 року та зафіксували 54 порушення. Проте там вважають, що звернення рятувальників до суду було безпідставним:

— Перевіряючому органу надано право обрати одну з двох дій щодо усунення виявлених порушень. А саме, (1) звернення до адміністративного суду за наявності підстав для повного або часткового зупинення надання послуг, а (2) в разі вжиття інших заходів реагування протягом п’яти робочих днів скласти припис, розпорядження щодо усунення порушень, виявлених під час перевірки. При тому, підстави для задіяння першого чи другого заходу тотожні і залежать виключно від рішення перевіряючого органу. На нашу думку, звернення до суду було безпідставним і таким, що не відповідає економічній політиці держави, — повідомили у готелі «Поділля».

Позиція підприємства полягає в тому, що при зупинці його роботи у них просто не було би грошей на усунення всіх порушень:

— Якщо зупинити роботу, то не буде коштів на усунення 54 порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, виявлених перевіркою. А це сотні тисяч гривень, при тому, що підприємство ледь жевріло. Зупинити його роботу та закрити означало свідоме приречення його на руйнацію, — йдеться у повідомленні готелю.

Через це вирішили звертатися до апеляційної та касаційної інстанцій, аби відтягнути заборону. Зароблені за цей час гроші спрямували на усунення порушень. І більшість із них таки вдалося ліквідувати. На підтвердження своїх слів у готелі «Поділля» наводять результати позапланових перевірок будівлі:

У готелі вважають, що решта 17 порушень зводяться переважно до двох перших, а саме:

У повідомленні пояснюється, що будівля готелю обладнана автоматичною системою пожежогасіння, яку в листопаді 1985 року прийняла профільна державна комісія. Стандарт систем протипожежного захисту, порушення якого виявила перевірка, чинний від 2015 року. Проте він стосується лише нових споруд, а також реконструкції, технічного переоснащення, капітального ремонту наявних будівель.

При цьому терміни приведення до нових норм в Україні не встановлені. У повідомленні готелю сказано, що там розуміють необхідність оновлення системи протипожежного захисту, проте у швидко це зробити неможливо.

— Наскільки нам відомо, в жодному готелі міста і області системи автоматичного пожежогасіння не існує і вимоги перевіряючого про необхідність наявності такої саме у готелі «Поділля» наводить на думку, що він діє умисно вибірково і упереджено, — йдеться у повідомленні готелю.

Як було сказано вище, журналісту vsim.ua на рецепції готелю «Поділля» підтвердили можливість забронювати номер на найближчі вихідні. В отриманому нами повідомленні пояснили, що йшлося про поселення у гуртожиток:

— До готелю «Поділля» відносяться тільки 10-11-12 поверхи будівлі. Всі інші відійшли під гуртожиток відповідно до рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 11 жовтня 2012 року № 872. В рішенні Хмельницького окружного адміністративного суду від 15 квітня 2019 року гуртожиток не згадується, — повідомили у готелі.

Читайте також: Суд зупинив роботу готелю «Поділля»: чи працює він зараз

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Олейников

    Я проти закриття готелів , базарів та епіцентру , але якого херу було дозволено роботі цього готелю раніше. Усі вимоги такі саме  як і були раніше , - висновок хабарі що надавалися раніше , чому не відкривають кримінальне провадження тим пожежним інспекторам і їх керівництву хто дозволив відкритися , а також при планових перевірках
  • Юрий Антонюк

    Чому Ваш сай відноситься так зневажливо до читачів? Які таємниці Ви здаєте , що кожного разу потрібна авторизація?
  • Олександр Бойко

    Готелем це можна назвати коли дивишся  на фото. Насправді це клоповник як у відомій п'єсі "На дне"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up