Вимираюче село та «розумний» перехід: ТОП-5 новин тижня на «ВСІМ»

Вимираюче село та «розумний» перехід: ТОП-5 новин тижня на «ВСІМ»
  • Дізнавайтеся, які п’ять новин на нашому сайті були найпопулярнішими цього тижня.

1. Село без шансу на життя. Олександрівку на Хмельниччині залишає остання жителька (ФОТО, ВІДЕО)

Непролазні хащі, облуплені хати та порожні вікна — так зустрічає гостей Олександрівка. Невелике село розкинулося неподалік дороги зі Старокостянтинова до Старої Синяви. Громадський транспорт сюди не їздить — шлях настільки розбитий, що площа ям здається більшою, ніж площа рівної поверхні. У цьому селі немає ні газу, ні магазину, ні школи. А про Інтернет і говорити нічого. Більшість осель стоять пусткою й власники навряд чи до них повернуться. Читайте та дивіться репортаж із села.

2. У Хмельницькому з’явився «розумний» пішохідний перехід. Як він працює (ФОТО)

Відео дня

Привернення уваги водія до переходу та мотивація пропустити пішохода — одне з типових завдань організації дорожнього руху. Звичними його вирішеннями у Хмельницькому є встановлення світлофорів, зокрема автоматичних та пішохідно-визовних, нанесення червоно-білої розмітки, облаштування «лежачих поліцейських», підвищених переходів та освітлення. Тепер же до цих методів додався ще один — «розумний» пішохідний перехід.

3. Хмельницький потонув в заторах через ДТП на Толстого (ФОТО)

Вранці у п’ятницю, 12 листопада, центральна частина Хмельницького потонула в заторах. Особливо сильними вони  були на Кам'янецькій та в районі мосту, який пролягає над вулицею Толстого. Саме не останній трапилася аварія, у якій постраждала 62-річна жінка.

4. У Хмельницькому здорожчали тепло та гаряча вода

У Хмельницькому набули чинності нові тарифи на тепло та гарячу воду для населення. Вони є однаковими для обох теплопостачальних підприємств — «Хмельницьктеплокомуненерго» та «Південно-Західних тепломереж». Про це розповів заступник міського голови Василь Новачок.

5. «Зустрінемось біля „Рукавички“»: якою була культова кав’ярня та чому її закрили

Фразу «Зустрінемось біля „Рукавички“» чув чи не кожен хмельничанин. Так називають частину вулиці Проскурівського підпілля, де на кожному кроці можна зайти у кав’ярню. Хмельничани різного віку люблять призначати тут зустрічі, приходять, щоб випити кави або чаю, а молодь щовечора влаштовує «тусовки». Без сумніву, локацію можна назвати найпопулярнішим місцем серед міських кавоманів. А почалася його історія всього з одного закладу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up