Як витратять кошти, які хмельничани заплатять за свої «зайві метри»

Як витратять кошти, які хмельничани заплатять за свої «зайві метри»
Вже з цього року частина хмельничан буде сплачувати податок за власну нерухомість по новій системі. Фінансисти вважають, що це принесе додаткові надходження до бюджету Хмельницького.

Хмельницькі депутати встановили нові місцеві податки та збори. Відтепер платимуть їх ще більше хмельничан. І йтимуть ці кошти не до державного бюджету, а до міського.

- Ми ще не володіємо повною базою усіх, хто підлягає під це оподаткування. Та вже можу сказати, що завдяки цій системі міський бюджет отримає додаткові надходження. Більш точну суму можна буде назвати вже через півроку, - розповідає «ВСІМ» начальник фінансового управління Хмельницької міськради Сергій Ямчук. – Та вже зараз можу сказати, що ці кошти будуть направленні на розвиток міста. Сучасні школи, садочки, дороги та багато іншого. На все це потрібно чимало коштів. А новий податок – додаткове джерело їх отримання.

Податок за «зайві метри» діятиме вже з 2016 року. Юридичні особи, у власності яких знаходиться приміщення більше 60 (для квартир) чи 250 (для будинків) квадратних метрів, платитимуть за кожну надлишкову одиницю. 1 метр = 1% мінімальної зарплати. (13,78 гривні). По схожій системі оподатковуватимуться й фізичні особи. Але якщо юридичні особи мають заплатити вже до 1 липня 2016, то фізичні – до 1 липня 2017.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Ці кошти з житла мають йти не на будівництво дитсадків, шкіл, доріг тощо, а на зовнішній і внутрішній капітальний ремонт житлового фонду.

    Анонім reply Анонім

    Яка різниця, це вдарить по людях. І так тяжко жити.

    Анонім reply Анонім

    Велика різниця.  Податок з нерухомості має йти на відновлення нерухомого фонду, а не на дороги і т.п. На дороги має йти акциз на паливо тощо. На інфраструктуру міста податок на прибуток і т.д. Все має бути за призначенням і т.п..

    Анонім reply Анонім

    Чиновник ти написав брєд! Це все слова, не вірю тобі. Спочатку думаєш про себе, тому не бреши.
  • Анонім

    Коммунальные + дополнительные метры ....
  • Ксенія

    При Мельнику  не  було  ще   так нам "весело "жити.Місцевий  бюджет гарно поповнювався  з  податків базарників ,а тепер кожен третій  здали  патенти та працюють в тіні .

    Анонім reply Ксенія

    Податки базарників були завжди вагомі але не основним джерелом надходжень до бюджету. Цей ваш аргумент не катить, тобто не підходить. Треба вміти заробляти кошти в бюджет
  • Анонім

    Мельник не призначав ці податки, жалів людей. Він знав як для міста заробити гроші.

    Анонім reply Анонім

    Дурню, місцеві податки і збори призначаються кожного року, при всіх мерах. Податок на нехорумість визначається Податковим кодексом (за який Мельник як депутат і заступник голови Бюджетної комісії) голосував і навіть доповідав. Це новий податок з 2015 року. То подякуй свому Мельнику і іншим депутатам Верховної Ради за такий подарок.

    Анонім reply Анонім

    Не плети і не бреши, закон про податок на нерухомість прийнятий коли Мельник був мером, він не голосував за нього і він не вводив такі норми в місті бо розумний чоловік. Нема чого скидати з слабої голови на здорову і свої помилки перекидати на других.

    Анонім reply Анонім

    Ну взагалі максимум 3%, а встановили 1%. Все таки є совість у хмельницьких депутатів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up