Рецепт дня. Готуємо овочеву запіканку з сиром в духовці

Рецепт дня. Готуємо овочеву запіканку з сиром в духовці
  • У вихідний маємо трішки більше часу для кулінарії. Тож, сьогодні можна експериментувати зі сніданком.
  • Пропонуємо вам приготувати смачну страву, яка подарує хороші емоції на весь день.

Інгредієнти:

  • Молодий кабачок 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський великий 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Молоко 100 мл
  • Яйця 2 шт.
  • Сир твердий 100 г
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  • Часник 1 зубчик
  • Зелень кропу та петрушки
  • Рослинна олія для змащування форми

На першому етапі підготуємо, помиємо, наріжемо всі овочі.

Кабачок нарізаємо спочатку тонкими кружечками, а потім - півкільцями або чверть-кільцями. Якщо використовуєте молодий кабачок, його не потрібно чистити.

Відео дня

Помідор нарізаємо півкільцями, з перцем вчинимо так само.

Чистимо цибулю і моркву, нарізаємо їх також півкільцями.

Викладаємо на змащену олією форму овочі шарами: морква, цибуля, кабачки, перець, і зверху помідори. Кожен шар трохи присолюємо, можна додавати чорний мелений перець.

Ставимо в розігріту до 200 ° С духовку на півгодини.

Поки запікаються овочі, можна натерти твердий сир на великій тертці, нарізати зелень і зробити соус, який потім ми додамо до овочів. Для соусу збити 2 яйця, посолити і поперчити їх, додати тепле молоко, подрібнений зубчик часнику (за бажанням) і розмішати.

Через 30 хвилин дістаємо овочі і заливаємо їх яєчно-молочним соусом, посипаємо зеленню і сиром, ставимо назад в духовку ще на 10-15 хвилин.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up