Головне про карантин та коронавірус 7 травня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Головне про карантин та коронавірус 7 травня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються.

  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус.

  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Самоізоляція, обсервація, COVID-19 — зараз саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій.

Головне 7 травня

23:45 — офіційно: зміни, які набудуть чинності 11 травня.

Відео дня

 

23:25 — «Хворі на COVID-19 помирають страшно»: головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні.

23:00 — на Хмельниччині виявили ще 11 нових випадків COVID-19, в тому числі у таких районах та містах:

  • Нетішин — 3
  • Красилівський район — 3
  • Кам'янець-Подільський — 3
  • Білогірський район — 1
  • Деражнянський район — 1

19:20 — дефіцит кадрів в інфекційній лікарні, планові операції та ПЛР-тестування для пацієнтів, доплати медикам та «ізоляція» військового гуртожитку — основні теми брифінгу заступника голови ОДА.

18:30 — COVID-19 у містах та районах Хмельниччини — актуальні дані.

18:00 — на Хмельниччині виявили 11 нових випадків COVID-19 у таких містах:

  • Нетішин — 8
  • Хмельницький — 2
  • Кам'янець-Подільський — 1

17:05 — в уряді дозволили продовольчим ринкам в Україні працювати. Проте у Хмельницькому зараз торгують лише на центральному овочевому та одному зі секторів «Ранкового», а саме біля Кам'янецького переїзду. Решта секторів, а також інші продуктові ринки міста можуть запрацювати від 11 травня. Дізнавайтеся деталі та переглядайте фоторепортаж із «Ранкового» у нашому матеріалі.

16:15 — «І матюкаються, і побити можуть»: ми перевірили, як у Хмельницькому їздять в тролейбусах під час карантину.

16:05 — Національне агентство з питань запобігання корупції візьметься за лист нардепа Олександра Гереги до міського голови Києва Віталія Кличка. Нагадаємо, що у цьому листі Герега пропонував придбати в «Епіцентрі» засоби захисту. Документ був надрукований на депутатському бланку та підписаний електронним підписом Олександра Гереги. Надіслали лист через систему електронного документообігу парламенту. «Українська правда» повідомляла, що використання бланка з такою метою суперечить закону. «Центр протидії корупції» звернувся до НАЗК щодо цієї ситуації. Там відповіли, що ситуацію перевіряють в межах моніторингу щодо конфлікту інтересів.

15:10 — Верховна Рада прийняла закон для протидії поширенню коронавірусу. Основні положення повідомила «Українська правда»:

  • тестування на коронавірус буде обов'язковим для всіх, хто звертається за допомогою з ознаками коронавірусної інфекції
  • обов'язково тестуватимуть також тих, хто контактував з хворими на COVID-19
  • регулярне тестування будуть проводити всім працівникам закладів охорони здоров'я, які надають допомогу хворим з COVID-19
  • регулярно тестуватимуть працівників інших відомств, які залучені до боротьби з інфекцією, наприклад поліцейських та нацгвардійців
  • для осіб, які в рамках боротьби з поширенням COVID-19 були змушені піти на самоізоляцію або перебувають у лікарні, виплачуватимуть допомогу у розмірі 50% середньої зарплати чи доходу незалежно від страхового стажу
  • для медиків за тих же умов передбачена виплата 100% середньої зарплати

Закон набирає чинності з моменту оприлюднення та діятиме, доки не сплине два місяці з моменту закінчення карантину.

14:45 — у Дніпрі від 63-річної жінки COVID-19 підхопили відразу 35 людей. Про це повідомляє «Радіо Свобода». У всіх інфікованих хворобу діагностували протягом доби 5 травня. Того дня у Дніпропетровській області встановили антирекорд кількості заражень — 90. У попередній дні їх фіксували 17—18 за добу.

13:50 — країни з найбільшою кількістю хворих на цей момент:

  • США — 975 325
  • Великобританія — 170 681
  • Росія — 151 732
  • Франція — 94 410
  • Італія — 91 528
  • Іспанія — 66 866
  • Бразилія — 66 653

12:10 — від COVID-19 на Хмельниччині одужали сім людей. Це мешканці Чемеровецького району, в тому числі чотири медичні сестри. Про це повідомили у Хмельницькій ОДА. Підтвердили також одужання лікаря Хмельницької інфекційної лікарні. Про нього ще вчора ввечері повідомили у міськраді. Таким чином на Хмельниччині:

  • хворіють зараз — 93 мешканця
  • одужали — 43
  • померли — 7

11:30 — минулої доби в Україну трьома рейсами прибули понад 470 людей, більшість із яких — громадяни України. Їх літаками доставили з Торонто (Канада), Осло (Норвегія) та Гоа (Індія). При прибутті всі вони пройшли температурний скринінг. Ознак респіраторних вірусних інфекцій у них не виявили. Всі пасажири зобов'язані пройти 14-денну самоізоляцію та обсервацію на вибір. Обсервацію обрав один пасажир, решта — самоізоляцію з обов'язковим використанням додатка «Дій вдома». Про це повідомляє Державна прикордонна служба. Загалом минулої доби прикордонники оформили на в'їзд та виїзд менше 13 тисяч осіб.

11:20 — випадки COVID-19 у містах та районах Хмельниччини — актуальні дані.

10:50 — за час пандемії у світі зафіксували 3 822 316 випадків COVID-19, у тому числі:

  • хворіють зараз — 2 253 325
  • одужали — 1 303 869
  • померли — 265 122

Такі дані є на сайті Worldometers.

10:35 — у Сербії скасували надзвичайний стан, запроваджений 15 березня через пандемію коронавірусу. В країні припинить дію комендантська година,а літні люди люди зможуть виходити на вулицю. Крім того, від завтра, 8 травня у столиці Сербії Белграді запрацює міський громадський транспорт, а від понеділка, 11 травня, діти зможуть відвідувати дитячі садки та ясла.

09:40 — в Україні за час пандемії зафіксували 13 691 випадок COVID-19. Розподіл за станом та приріст за добу:

  • хворіють зараз — 10 955 (+507)
  • одужали — 2396 (+299)
  • померли — 340 (+13)

Світлина від Центр громадського здоров’я України.

Головне 6 травня

21:25 — від COVID-19 одужав лікар Хмельницької інфекційної лікарні. Він лікувався амбулаторно. Таким чином у Хмельницькому зараз хворіють троє людей.

19:50 — на Хмельниччині зафіксували п'ять нових випадків COVID-19:

  • у Нетішині — 3
  • у Білогірському районі — 2

Всі пацієнти є контактними особами виявлених раніше випадків. Вони лікуються амбулаторно.

18:15 — у міськраді розглядають можливість скасування спеціального режиму роботи в тролейбусах.

17:45 — як вплинув карантин на ринок нерухомості та що буде з цінами? Дізнавайтеся з нашого матеріалу.

16:40 — за час пандемії на COVID-19 занедужали 12 дітей із Хмельниччини. Серед них вже одужали 3. Такі дані повідомив Центр громадського здоров'я. Найбільше випадків інфікування дітей на Чернівеччині — 177. Загалом в Україні захворіла 881 дитина, серед них одужали 137.

Світлина від Центр громадського здоров’я України.

15:25 — двоє мешканців із Красилівського району відмовилися від тестування на коронавірус через релігійні переконання. Ці люди пов'язані з осередком спалаху COVID-19 в районі. Про це під час онлайн-брифінгу розповіла заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька.

14:40 — від COVID-19 на Хмельниччині одужали вже 35 людей. Найбільше з них — у Хмельницькому. Повний перелік районів за посиланням.

13:10 — антимонопольний комітет відкриє справу проти мереж «Епіцентр» та «Нова лінія». Привід — торгівля забороненими товарами під час карантину. Про це «Економічній правді» розповів голова Київського обласного територіального відділення АМК Олексій Хмельницький. За його словами, справу відприють після того, як поліція передасть відомству копії протоколів про адміністративне правопорушення. Олексій Хмельницький сказав, що правоохоронці такі протоколи вже склали. «З точки зору антимонопольного законодавства робота „Епіцентру“ та „Нової лінії“ під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами» — розповів голова відділення. Якщо порушення підтвердять, мережі можуть отримати штраф у 5% доходу за 2019 рік. Матеріали за темою:

12:20 — за минулу добу в Києві зафіксовано 68 нових випадків COVID-19, серед них 17 — у Києво-Печерській лаврі. Про це сьогодні повідомив міський голова Віталій Кличко.

12:15 — сьогодні у Словаччині відновили роботу тераси ресторанів, готелі, невеликі магазини (крім торгових центрів) та інші сервіси, наприклад, перукарні, салони краси або манікюрні салони. Разом із тим є певні вимоги. Так, за одним столиком у ресторані можуть перебувати не більше двох людей, якщо це не сім'я. У торгових центрах, як і раніше, можуть працювати лише супермаркети, аптеки та газетні кіоски.

12:10 — перед плановими госпіталізаціями пацієнтам обов'язково робитимуть ПЛР-тестування на коронавірус. У МОЗ повідомили, що це буде безкоштовно.

11:30 — міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що протягом літа повноцінного відновлення міжнародного авіасполучення не буде. Однак у цей сезон можливе поновлення внутрішніх рейсів.

11:10 — у МОЗ розповіли про особливості виклику «швидкої» під час карантину.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up