Як змінилися тарифи на комуналку за останні 5 років

Як змінилися тарифи на комуналку за останні 5 років

Тарифи на комунальні послуги зростають ледь не щороку. Електроенергія підвищувалась сім разів за 5 років. Опалення змінювалось рідше, але зросло аж у 10 разів. 

Світло, вода, газ… Комуналка постійно нагадує хмельничанам про себе. А у декого розмір плати за житло навіть перевищує заробітну плату чи пенсію. З початку року зросли тарифи на газ, тепло та гарячу воду. З вересня підніметься і вартість електроенергії. Містяни виживають, як можуть. Хтось починає суттєво економити, а хтось стає у чергу на субсидію. 
Журналісти «ВСІМ» вирішили показати, наскільки зросли тарифи на комунальні послуги у Хмельницькому впродовж останніх 5 років.

До 2011 року тариф на електроенергію був єдиний для всіх: і для тих, хто споживає мало, і для тих, хто споживає багато. Тоді його переглянули і розділили. Відтоді той, хто «світить» до 150 кіловат на місяць, платив по одній ціні, а той, хто споживав більше, мав сплачувати за вищою ціною. У квітні 2015 року цю норму скоротили до 100 кіловат. А от ціна на електроенергію за 5 років виросла у три рази.

Найбільш відчутно зросли тарифи на опалення та гаряче водопостачання. За 5 років вартість тепла та гарячої води підвищилась вдесятеро. У 2014 році тепловики розділили споживачів гарячої води на тих, хто має рушникосушильники, та на тих, хто не має.

Відео дня

Повільно підіймають тарифи у «Хмельницькводоканалі». Так, з 2011 року вартість кубометру холодної води та відведення кубометру стоків зросла лише у 2 рази.

Тариф на вивезення сміття протягом 5 років зріс у чотири рази. Раніше споживачів розділяли лише за тим, проживає він у багатоповерхівці чи у приватному будинку. Однак з 2015 року у тариф внесли зміни. Відтепер за різними цінами платять ті, що користуються сміттєпроводом або власними контейнерами для сміття, та ті, що викидають непотріб у контейнери загального користування.

Найбільше змінювали тариф на газ. З 2010 до 2015 року вартість блакитного палива залежала від того, має споживач лічильник чи не має, та від того, скільки споживає на рік. З квітня 2015 року газовики поставили пільгову та звичайну ціну на газ. Якщо абонент випалював до 200 кубометрів, то платив по 3,6, якщо більше – то по 7,188 гривень за куб. Через рік блакитне паливо почало коштувати 7,188 гривень за куб, незалежно від кількості споживання. А з 1 травня почала діяти єдина ціна – 6,879 гривень за кубометр газу. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Леонид Наседкин

    За что боролись,на то и напоролись!Сами этого очень хотели!

    Анонім reply Леонид Наседкин

    а ви хіба не так? чи ви голосували за барака обаму?
  • Анонім

    а хто згоден платити такі гроші? але платять, бо хочуть нормально жити, а не як бомжі
  • Boz

    Набігли економісти. :)
  • Анонім

    А коли напишуть про подорожчання продуктів на базарах, люди їсти не мають шо!... стара бабця пенсію на аптеку спускає.... і на комунальні, їй шо з голоду помирати?... ті депутати знахабніли - животи тріщать, а старі люди милостиню під церквами просять! хай би прожила наша влада на ту пенсію і зарплату, що ми отримуємо, ще й стипендію хочуть студентам зняти! СТИД І СРАМ ТАКІЙ ВЛАДІ! ЄВРОПА НАЗИВАЄТЬСЯ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up