Танзанія. Як воно, у готелі за чотири долари

Танзанія. Як воно, у готелі за чотири долари
За час своєї мандрівки у рамках проекту я ночував у десятках найрізноманітніших готелів. Але 23 серпня я знайшов рекордний — з ціною номера чотири долари за добу.

Я робив фотографії більшості кімнат, у яких зупинявся. Але світлини з Мадагаскару залишилися на вкраденому ноутбуці. Є тільки танзанійські.

Тож у найдешевшому готелі — за чотири долари — ситуація така: води немає. Вірніше, вона є, але у брудному пластиковому відрі. Розетка є, але мені довелося її полагодити, і з її допомогою я зміг приготувати гречку та чай. Свій кип'ятильник — хороша річ.

Є у кімнаті антимоскітна сітка, але нею я не користувався — у місті було холодно і комарі не надокучали.

Відео дня
> - Насолоджуйтеся, - сказав мені з усмішкою хлопчина, який чергував на рецепшені.

А от у Да ес Саламі в guest house сітки на вікні не було. Проте кімната у ньому обійшлася у 75 гривень. Як наслідок, до комплекту увійшов десь кілограм комариного м'яса. Кусючі комахи товклися над ліжком. Я використав увесь свій репелент, а також відчинив вікно, аби випустити трохи паразитів і затхлого повітря надвір.

Тож дорожчі готелі можуть виявитися не кращими. Так, в Антананаріву, у готелі з номером за 20 доларів, уночі по мені повзали таргани розмірами по чотири сантиметри. А от у Морондаво готель з номером за 12 доларів виявився цілком пристойним. Це — чиста велика кімната, на стелі — робочий вентилятор, постіль свіжа, є гаряча вода, душ, розетки і навіть невелика загратована веранда. Хотілося залишитися у цьому готелі довше, але я ночував там тільки одну ніч.

Але якщо ви любите комфорт і маєте гроші, можете також сміливо їхати в Африку. Бо ж у великих містах є розкішні готелі з номерами по 100-500 доларів за ніч. Там — і кондиціонер, і міні-бар, і що завгодно. Навіть чайник, у якому можна варити сосиски. От тільки і в найдорожчих готелях над краном висять наліпки з написами “Вода непридатна для пиття”. А на рецепшені рекомендують навіть зуби чистити бутильованою водою. Після такого з ностальгією згадую кран у себе вдома, в Україні. З нього можна й серед ночі напитися ходноої води, не боячись, що після того у тебе в печінці заведуться якісь паразити.

{photo_gallery id=445|}

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У Хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 13:47 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up