На Хмельниччині шукають археологічні пам’ятки, які можуть бути цінними для науки

На Хмельниччині шукають археологічні пам’ятки, які можуть бути цінними для науки
На території Хмельницької області проходить інвентаризація пам’яток та об’єктів археології.
У процесі дослідження співробітники Відділу охорони пам’яток знайшли місце нових археологічних об’єктів, до яких увійшли: вал пізньосередньовічного замчища у селі Гвардійське Хмельницького району, залишки пізньосередньовічних фортифікаційних укріплень замчища та поселення доби бронзи ІІ тис. до н.е. у селі Базалія Теофіпольського району, а також пізньосередньовічне замчище у селі Вербка Мурована Ярмолинецького району та кургани у Летичівському та Старосинявському районах. Ці місця в подальшому планують включити до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Про це повідомляє сайт Управління культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА..
За останніх п’ять років Відділ визначив межі близько 70 об’єктів і пам’яток археології на Хмельниччинs. Зокрема, у 2015 році інвентаризовано городище біля селі Женишківці, пізньосередньовічне замчище біля села Яснозір’я  Віньковецького району, черняхівське поселення III-IV ст.н.е. у Білогірському районі, городище ХІІ-ХІІІ ст.н.е. на Красилівщині. 
 
Коментарі (2)
  • Anonymous

    краще б зека шукали:)
  • Anonymous

    Чому в італії очередь на 3 км до вулкану везувія ?? Білети екскурсії коштують 200 евро !!!



    Чому в хмельницьку область неорганізовують  екскурсій з закордону ?? Вони ж бо з радістю їдуть на моря в україну, в санаторії, бо за мін зарплату 1000 евро = 26 000 грн вони чувствують себе королями !!!



    І заробіток на закарпаті з екскурстура бусиком  70 000 грн в міс!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У Хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 13:47 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up