Шпалери коркові: секрет успіху популярності (Новини компаній)

Шпалери коркові: секрет успіху популярності (Новини компаній)

Час від часу у господарів кожної квартири виникає бажання оновити інтер'єр, і у багатьох з них основним критерієм вибору матеріалів є екологічність. Скажений ритм життя все рідше дозволяє людям погуляти в лісі або повалятися на травичці, саме тому хочеться оточити себе вдома чимось справжнім, натуральним і природним.

Сьогодні найкращий варіант покриття для стін - це пробкові шпалери. Господарям, які вважають за краще робити ремонт своїми руками, монтаж пробкових шпалер може здатися трудомістким, адже технології обклеювання стін звичайними і корковими шпалерами різні. Але не все так страшно, як здається на перший погляд. Перш за все, необхідно ознайомитися з особливостями майбутньої роботи, що дозволить правильно підготуватися до її виконання. А дізнатися більше про переваги використання коркових покриттів і як створити неповторний дизайн своєї оселі можна в статті “Пробкові шпалери в інтер’єрі”.

Пробка на стінах: різновиди покриття

Як будь-який вид оздоблювальних матеріалів, коркове покриття для стін має кілька різновидів:

  • пробкові шпалери;

  • пробкова плитка для стін;

  • коркове покриття в рулонах.

Типи пробкових шпалер:

  • шпалери коркові без основи;

  • шпалери з пробки з целюлозною (паперовою) основою.

Перший тип шпалер вважається більш популярним, так як саме він найбільш натуральний. Він не містить в своєму складі клей. Виготовляють його наступним чином: подрібнюють кору до стану крихти, пресують, нагрівають при величезних температурах і мікрочастинки приклеюються один до одного природним шляхом. Цей тип шпалер має високу вартість.

Набагато дешевше будуть шпалери на основі з паперу. При їх виробництві на папір просто наносять паперовий шпон. Вони мають немаленьку гаму кольорів і бувають в пофарбованому варіанті.

Технологія обклеювання стін

  1. Для початку необхідно ретельно підготувати стіни. Пробка не дуже примхлива, але вона вимагає абсолютно рівних стін, тому що будь-які огріхи в підготовці будуть згодом кидатися в очі. Для вирівнювання досить стартової шпаклівки або штукатурки і грунтовки. Використання фінішних підготовчих матеріалів не обов'язково, а ось без грунтовки стін обійтися не можна.

  2. Для монтажу пробкових покриттів, в тому числі пробкових шпалер, необхідний спеціальний клей. Сам оздоблювальний матеріал важкий, тому клей для нього потрібно брати досить густий. Якщо немає можливості придбати спеціальний клей, то візьміть акриловий клей або клей для важких шпалер.

  3. Перед початком роботи шпалерам потрібно дати відлежатися і випростатися на рівній підлозі протягом декількох годин. Потім шпалери необхідно відміряти і нарізати смужками з урахуванням припуску 5-6 см. Для нарізки використовується спеціальний ніж для гіпсокартону або міцні гострі ножиці.

  4. Завжди починайте роботу від вікна. Використовуючи рівень, накресліть вертикальну лінію на стіні. Клейте смуги шпалер в обидві сторони від лінії. При роботі з корковими шпалерами слід знати, що їх не можна клеїти внахлест, тільки в стик. Це дуже важливо! Кути теж клеяться в стик. Загнути і завести в кут лист пробкових шпалер не вийде, так як при згинанні цей матеріал просто деформується. При обклеюванні стін врахуйте, що промазувати клеєм велику поверхню немає сенсу: він швидко сохне.

  5. Роботу краще виконувати вдвох. Друга людина буде притримувати перемазаний клеєм лист шпалер знизу, поки перший вирівнює верхню частину листа. Матеріал треба щільно притискати до стіни, але так, щоб не деформувати його. Краї шпалерного аркуша необхідно прокатати спеціальним валиком.

  6. Щоб не зіпсувати коркове покриття, слід дуже обережно працювати з клеєм. Він не повинен виступати з стиків і потрапляти на зовнішню поверхню шпалер. Якщо ж ця неприємність сталася, то не поспішайте хапатися за ганчірку. Клею потрібно дати підсохнути, і тільки після цього можна акуратно витерти.

Переваги коркового покриття для стін

  • підвищена звукоізоляція;

  • хороша теплопровідність;

  • не притягують до себе бруд і пил;

  • вогнестійкі;

  • вологостійкі;

  • зносостійкі;

  • багато відтінків, текстур;

  • гіпоалергенні;

  • екологічно чисті.

Приміщення, обклеєні такими шпалерами, будуть максимально наближені до живої природи. Наповнять кімнату вишуканим дизайном і свіжістю.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up