Олег Ляшко “роздав на горіхи” чиновникам Хмельниччини за те, що позбавили допомоги хворих на ДЦП дітей (прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка)

Олег Ляшко “роздав на горіхи” чиновникам Хмельниччини за те, що позбавили допомоги хворих на ДЦП дітей (прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка)

Олег Ляшко відвідав Хмельниччину. Лідер Радикальної партії побував у Кам’янці-Подільському. На зустріч до Народного кандидата прийшла Оксана Сидоренко зі своїми дітьми. Жінка виховує двійнят хворих на ДЦП. Ангеліні і Богдану 12 років. Дівчинка добре розмовляє та ходить без допомоги дорослих. А ось хлопчик самостійно пересуватися не може. Родина живе в мініатюрній хрущовці площею 17 квадратних метрів. Квартира знаходиться на 4 поверсі. Ліфта у багатоповерхівці немає. Тому жінка щодня змушена підійматися та спускатися сходами із хлопчиком на руках.

Олег Ляшко відвідав квартиру хворих на ДЦП дітей

Після зустрічі з кам’янчанами Олег Ляшко запросив Оксану до “ляшкобуса”. Попри насичений графік лідер радикальної партії не зміг оминуту увагою цю родини. Народного президента глибоко зворушила історія жінки. Тому замість відпочинку, Олег Ляшко скерував “ляшкобус” до будинку мами двох дітей.

По дорозі жінка розповіла, що малюки народилися передчасно та з малою вагою. Лікарі пропонували жінці відмовитися від дітей ще в пологовому, але Оксана не погодилася. Ще у 2007 році її поставили на квартирну чергу, але з того часу жодних зрушень не відбулося. Власного помешкання у Оксани із хворими дітьми досі немає, жінка втратила вже будь-яку надію, тому вирішила звернутися по допомогу до єдиного кандидата, який не цурається простого народу.

  • Я вже не знаю до кого звертатися, нас звідусіль відфутболюють. 6 років тому нам міськвиконком дав квартиру 17 квадратних метрів. Закинули нас на 4-й поверх з дітьми у яких ДЦП. Хоч би один з тих, хто давав квартиру, допоміг їх носити, – розповіла Оксана по дорозі додому.

Коштів на життя родині бракує

Щомісяця жінка отримує 6 тисяч гривень соціальної допомоги. Більше 4-х з них іде на ліки та реабілітацію для дітей. Жінка постійно має знаходитися біля Ангеліни та Богданчика, тому працювати не може, а коштів від державної допомоги не вистачає на нормальне життя. Олег Ляшко переймається родинами з особливими потребами, кандидат у президенти глибоко стурбований владною політикою, яка позбавила такі родини, як сім’я Сидоренко соціального захисту.

  • В Україні понад 20 тисяч дітей із дитячим церебральним паралічем. Той мізер, який зараз платить держава на утримання таких дітей - це ніщо. Я зміню цю політику. Мінімум 3% з ВВП буде йти на вирішення цих проблем. Як вона може купити дітям ліки і прогодувати їх. Працювати Оксана не може, бо за дітьми нікому дивитися. А за догляд за хворими дітьми їй стаж не нараховують. В результаті яку вона отримає пенсію. Насьогодні розмір по догляду за людиною з інвалідністю складає 200-300 гривень на місяць. Я зміню бюджет, щоб ця допомога була не менше мінімальної зарплати і цей догляд йшов у трудовий стаж і пенсію, - пообіцяв Олег Ляшко.

Чиновникам Хмельниччини “перепало на горіхи”

По дорозі до квартири Оксани Олег Ляшко зв’язався із губернатором Хмельниччини та по телефону “дав чиновнику на горіхи”.

  • Уявіть собі, двоє дітей з ДЦП тягати туди-сюди на 4 поверх. Жінка роками б’ється і нікому не потрібна. Я думаю, що у Кам’янці-Подільському можна знайти квартиру для цієї особливої сім’ї або на 1 поверсі, або у будинку з ліфтом. Зробіть це для родини, – сказав Ляшко губернатору.

Також лідер радикальної партії зателефонував меру Кам’янця-Подільського та викликав його до помешкання жінки. За кілька хвилин, той уже був біля під’їзду Сидоренків. Біля будинку Оксани Олег Ляшко зі свої помічником взяли на руки хворих дітей та піднялися з ними на четвертий поверх, щоб особисто на собі відчути той шлях, який жінка щодня долає самостійно.

  • Я вам скажу, що це для здорового чоловіка важко нести на гору 12-річного хлопчика. А уявіть, що це щодня робить ось ця жінка.  Оксана просто героїчна мама: вона не відмовилася від своїх дітей, не здала їх до інтернату. Якби я був мером, я б свою віддав квартиру, але у мене ця жінка на 4 поверх не тягала би своїх дітей. Я такий же, як Оксана – виховувався в дитбудинку та інтернатах. І для мене головне – це боротьба за справедливість. Тому відновіть справедливість для цієї родини, – звернувся Ляшко до мера міста.

Міська влада родиною не опікується

Богданчик дуже любить відвідувати школу. Він навчається у полегшеній групі та старається як може. Для дитини дуже важливе спілкування з однолітками. Проте мамі, щоб доправити сина до навчального закладу потрібно щодня наймати таксі. А дорога туди й назад виходить родині в 200 гривень. Олег Ляшко звернувся до мера міста з проханням виділити родині транспорт, який буде щодня доправляти дітей на навчання та возити до реабілітолога.

  • Ви говорите, що транспорт це не проблема, то чому ця родина досі на таксі їздить. Чи для того, щоб ви якось заворушилися мав приїхати Ляшко? Що значить вони не зверталися? А хіба ви не знаєте, що у вас є така родина, що ними треба опікуватися? Закріпіть за ними транспорт, який возитиме дитину на навчання та реабілітацію. Дайте їм нормальне крісло автоматизоване, а не таке, що Оксані потрібно таскати власноруч, наголосив Олег Ляшко очільнику Кам’янця-Подільського.

Ляшко пообіцяв нову квартиру родині Сидоренків

Спільно з мером міста Олег Ляшко знайшов вихід із ситуації. Очільник Кам’янця-Подільського пообіцяв лідеру РПЛ, що допоможе приватизувати квартиру родині Сидоренків та посприяє обміну помешкання на 1 поверсі. Олег Ляшко наголосив, що в квартирі живуть двоє дітей з особливими потребами і мама, яка їх доглядає, тому 17 квадратних метрів - це дуже мала площа для трьох членів родини.

  • Що таке ці 17 квадратів? Їм не має де нормально поставити тренажер для дитини і сплять всі на кучі. Ви вважаєте це нормальним? Поміняйте їм квартиру на більшу, і на першому поверсі або з ліфтом. Я знаю ваші бюджети, знайдіть гроші. Це відразу було хибне рішення давати їм квартиру на 4 поверсі без ліфта. Як ви думали жінка мусить носити дітей, а з кожним роком вони ростуть, що Оксані робити через рік, два, три, - сказав Олег Ляшко меру міста.  

“Таких як Сидоренки в Україні тисячі”

Оксана цьому дуже зраділа і подякувала Олегу Ляшку за допомогу. Біля під’їзду на Олега Ляшка чекали сусіди Оксани. Як розповіла жінка час від часу їй треба відлучитися у справа, тому за дітьми приглядають сусіди. Допомагає навіть 70-річний дідусь.

Соціальні служби не опікуються родиною, всі турботи про хворих дітей впали на плечі Оксани. Сусіди подякували лідеру радикальної партії за підтримку родини Сидоренко. Лідер РПЛ наголосив, що таких родин, як сім’я Сидоренків в Україні чимало. Тому політик пропонує комплексний підхід до вирішення їхніх проблем.

  • Таких родин в Україні тисячі. А владі на них начхати. Моя політика спрямована на захист особливих родин. Оксана - уже героїня, бо не залишила своїх дітей, я знаю багато прикладів, де діти були не такі хворі, а матері від них відмовлялися. Жінка не має залишатися в такій ситуації сам на сам із своїми проблемами, - зазначив лідер РПЛ.

“Потрібно радикально міняти політику”

Олег Ляшко переконаний, що Україну можна підняти лише піклуючись про її громадян. Народний кандидат пропонує внести ряд змін до державного бюджету спрямованих на соціальний захист населення.

  • Я пропоную внести зміни до державного бюджету. Не менше 3% ВВП має йти на потреби дітей з інвалідністю. Кожна новобудово має здаватися лише з пандусом та ліфтом. А старі будинки потрібно обладнати всім для людей з обмеженими можливостями. У нас в Україні таких понад 2 мільйони. А влада для них нічого не робить. Міста не пристосовані для життя та прогулянок таких людей і вони змушені як відлюдники жити. Я зміню це на посаді президента, - зазначив Олег Ляшко.

Також лідер РПЛ зазначив, що першим президентським указом спрямує кошти на програму забезпечення житлом молодих родин. Збільшить соціальну допомогу при народженні дитини та знизить податки для підприємств, які беруть на роботу молоді кадри.

  • Закладу не менше 6 мільярдів на забезпечення програми “Доступне житло”. Щоб родина могла взяти кредит під 1-2% на 30 років та жити в своїй оселі, а не по гуртожитках та комунальних квартирах вештатись. Збільшити соціальну допомогу по народженню дитини в 10 разів. А то нинішня політика націлена на те, щоб українців було менше, я ж хочу, щоб нас було більше. Щоб у кожній родині лунав дитячий сміх, - сказав Олег Ляшко.

 

Галина Іваненко

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up