Точка зору: “Я зроблю все, щоб українці працювали на своїй землі за гідну зарплату”, - Олег Ляшко відвідав Волочиськ та хмельницьку “Просвіту”

Точка зору: “Я зроблю все, щоб українці працювали на своїй землі за гідну зарплату”, - Олег Ляшко відвідав Волочиськ та хмельницьку “Просвіту”

Лідер Радикальної партії черговий раз відвідав Хмельниччину. Значне підвищення тарифів на газ сколихнуло всю країну. Олег Ляшко переконаний, що в обмін на черговий транш кредиту - влада штовхає українців в рабство МВФ. Знайти вихід, за словами, політика можна лише спільними зусиллями. Кожен регіон має зробити свій інтелектуальний внесок у розвиток країни. Лише шляхом спілкування з народом можна досягти рішення нагальних проблем.

23 жовтня політик був з робочим візитом на Львівщині, де обговорив проблему високих тарифів на газ з представниками фермерських господарств області. По дорозі до Хмельницького Олег Ляшко проїздом побував у Волочиську..

Попри щільний графік поїздки, Олег Валерійович зробив зупинку біля міського автовокзалу, щоб особисто поспілкуватися з громадянами. Навколо депутата відразу зібралася юрба прихильників. Люди поскаржилися Ляшку на нестачу транспорту та погані дороги. Лідера РПЛ неприємно вразив стан автобусів.

  • Це неприпустимо, щоб люди мерзли в дорозі. Весь цей транспорт слід замінити на новий, теплий та зручний. Нехай наша влада пересяде із своїх мерседесів і побачить як то простим людям, коли навіть на роботу нічим дістатися. Я обов’язково напишу звернення. Треба пустити додаткові автобуси по селах, хіба це можна, щоб із села людям не було чим дістатися до лікарні.

“Лише на Вас одна надія”, зауважила одна бабуся, майже плачучи. Жінка поскаржилася, що в неї забрали субсидію, а пенсія настільки мала, що ледве на ліки вистачає. Олега Валерійовича вразило таке свавільство, він пообіцяв свою підтримку та допомогу.

  • Проблема із отриманням субсидій наразі просто катастрофічна. Доходить до того, що батьки виписують своїх дітей, а старенькі дідусь із бабусею розлучаються, щоб отримати соціальну допомогу. Я неодноразово звертався до влади з вимогою змінити систему нарахування. Бо виходить, що олігархи копійки платять, а простим громадянам приходять шалені рахунки. Людям потрібні адекватні ціни на газ, щоб перед ними не стояв вибір: чи ліки купити чи за тепло заплатити, - наголосив Олег Ляшко.

Попри рясний дощ, який спустився під час розмови з виборцями, Олег Валерійович залишився та вислухав проблеми кожного.

  • Я сам ріс в дитячому будинку, я знаю всі ваші проблеми. Я хочу зробити так, щоб діти зростали зі своїми батьками, щоб наші українці не виїжджали за кордон на роботу і місяцями не бачилися з рідними. Я вчора був на відкритті дитячого будинку у Львові, так там із 37 вихованців, лише двоє сироти. Всі інші змушені рости в інтернаті при живих батьках. Тато з мамою віддають дитину до дитячого будинку, бо там п’ять разів на день нагодують, одягнуть і спати в теплу постіль положуть. Батькам не має чим тих дітей годувати, вони їдуть за кордон за копійкою. А я, на посту президента, зроблю так, щоб вони мали комфортні умови тут, щоб їм платили достойну зарплату. Щоб наша країна розвивалася. Зараз влада зробила з України сировинну базу, а я хочу, щоб ми не сировину постачали, а щоб ось ці бабусі могли продати домашнє молочко чи сметану за нормальну ціну, а не за копійки.

Мешканці Волочиська ще довго не хотіли відпускати лідера РПЛ. Між собою говорили, що ось так просто з ними ще ніхто із політиків не розмовляв. До цього лише Ющенко та Литвин з пустими обіцянками приїжджали, а зробити так нічого і не зробили. Ляшко ж роздав кожному свої візитки та наголосив, що обіцяти допомогти усім, це означає не допомогти нікому. Він же відреагує на особисті прохання кожного. І допоможе не абстрактно, а конкретним людям.

Після Волочиська на лідера РПЛ чекали в хмельницькій “Просвіті”. Тут зібралися члени спілки підприємців та промисловців Хмельницької області. На зустрічі обговорили важливі питання щодо розвитку малого бізнесу в Україні, та на Хмельниччині зокрема. Підприємці занепокоєні тиском з боку держави на приватний сектор.

  • Таке відчуття, що нас просто хочуть “задавити”. Зараз масово проходять перевірки на підприємствах і накладають колосальні штрафи. Доходить до того, що інспектор приїжджає і говорить, що в нього є план і просто необхідно знайти якісь порушення, - пояснила Інна Савчук підприємець з Кам’янець-Подільського.

Також хмельничани занепокоєні розміром таких штрафів, адже це суми, які підприємство і за рік не заробляє. Підприємці розповіли Олегу Ляшку, що їх штрафують без всякої можливості на виправлення. Навіть не дають часу на усунення своїх недоліків, а не одразу обкладають не помірними санкціями.

Олег Валерійович пообіцяв учасникам засідання вирішити ці питання на державному рівні. Щоб люди могли спокійно працювати та створювати робочі місця, щоб вони не шукали кращого життя за кордоном, а працювали вдома біля сімей за достойну зарплату. Для Олега Ляшка дуже важливо, щоб розвивалася українська промисловість. За словами депутата, саме правильний економічний напрямок допоможе Україні стати дійсно сильною державою. Політик обіцяє повернути кращих фахівців із-за кордону та надати їм гарантії працевлаштування та гідної оплати праці.

Підприємці запропонували проект пропозицій щодо розвитку малого бізнесу і представили його на розгляд комітету партії РПЛ. Лідер РПЛ під час бесіди уважно слухав пропозиції підприємців та занотовував слушні ідеї.

  • Роботи вистачить для всіх. Ми будемо працювати для України разом. Я візьму в свою команду прогресивну молодь. Не синів олігархів, а дітей слюсарів та сантехніків. Я впевнений, що разом ми піднімемо нашу державу з колін. Сьогодні на цій зустрічі прозвучали геніальні ідеї, ось саме до таких людей потрібно дослуховуватися і я обіцяю посприяти реалізації їхнього проекту, - наголосив Олег Ляшко.

Головною темою зустрічі з лідером РПЛ стала проблема підвищення тарифів. Підприємці занепокоєні, що з такими цінами на опалення вони просто змушені будуть масово закриватися.

  • З новими тарифами малий бізнес не те що не зможе вийти на міжнародний рівень, він просто не існуватиме. Чому люди повинні платити за газ як олігархи за свої маєтки. Якщо людина економить, якщо платить податки, хоче платити нормальну зарплату своїм робітника, і ще й сім’ю прогодувати, то де вона може брати ті гроші, - зазначив Олег Ляшко.

Саме тому 31 жовтня о 10 годині ранку в Києві РПЛ організовує масову акцію протесту проти підвищення тарифів. Олег Ляшко наголосив, що вимагатиме від влади відновити соціальну норму споживання газу та встановити лічильники у кожну хату за державний кошт.

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up