У Хмельницькому хотіли проголосувати за Бога та директора

У Хмельницькому хотіли проголосувати за Бога та директора
У Хмельницькому геріатричному пансіонаті для ветеранів війни та праці триває голосування, 77 людей визнані такими, що не можуть самостійно пересуватися. Тому до них прийшли зі скриньками з дільниці.

Розпочали голосування, але майже одразу ж почалися непорозуміння. У перших же п’яти кімнатах майже кожна друга людина не знайшла себе у списках виборців.Списки, медичні довідки та заяви людей, які не можуть самостійно прийти й проголосувати на дільницю подавала паспортистка пансіонату.

-З 29 вересня вже були готові списки для подання, - повідомила паспортистка пансіонату Наталія. -Запрошення на вибори отримали мешканці пансіонату ще на минулому тижні, десь у понеділок я рознесла їх всім. Навіть було таке, що людина, жіночка вже померла. То я її викреслила, і там, на дільниці також сказала, що вона вмерла. Через що і дивно, що все є, а їх всіх у списку немає.

Чому склалася така ситуація «ВСІМ» з’ясовували у голови виборчої комісії дільниці № 681435.- На дільницю не може самостійно прийти проголосувати 101 особа, 77 з них знаходяться в геріатричному пансіонаті, - розповів голова виборчої комісії Сергій Мацюк. - Люди пішли зі скриньками до них проголосувати. Під час голосування з’ясувалося, що не всі можуть проголосувати, тому як не були всі включені в загальний список. Тобто, ми зараз цю проблему вирішуємо. В списках були всі, але навпроти прізвища не стояла позначка, що не спроможні самі проголосувати. Не було внесено позначки, що ці люди голосують на дому. Ми зараз список на місці уточняємо, і йдемо до них назад. Помилилися зранку у підрахунку. Ми сьогодні перераховували це все, людина, яка перераховувала не поставила цих людей в загальному списку. Вони в любому разі проголосують. Ми внесемо в списки зміни, до обіду проголосують всі. Я не сплю четверту добу з цією організацією, так як ми  кожен день вибивали собі ручку, бумажку. Оці всі агітації (плакати про всіх кандидатів) ми їх отримали вчора вечері, одні позавчора і по частинам. На сьогоднішній день все для виборів є, якщо нам чогось не вистачає дзвонимо на міськвиконком і нам допомагають. Всі зможуть проголосувати.

Відео дня

Після з’ясування питання зі списками, повертаємося знову до пансіонату, аби побачити як продовжують голосувати. Дехто чітко вказує та позначає за кого буде голосувати, декому читали увесь список з якого він чи вона обирали свого кандидата. Але траплялося й таке, коли казали, що хочуть проголосувати за Бога чи директора пансіонату.-Я сьогодні була присутня при голосуванні в геріатричному пансіонаті, - розповіла спостерігач  Людмила Бойчук. - 20-30 чоловік, які спроможні, є такі, що зовсім в безсознательному стані голосують . Якщо чоловік паралізований вивчив прізвище (…), ну вибачте, але партію він жодну не знає, він навіть її сказати не може. Моя така думка, що треба з цим щось робити. Їх використовують просто як провладний ресурс, як при кожній владі. І воно так і буде, якщо не зробити так як треба. Необхідне обстеження лікаря-психіатра, щоб дав заключення по кожній людині, це треба робити перед виборами. І ті хто спроможний нехай голосують.

14.40. -Станом на 14.30 в пансіонаті проголосували всі, - про це повідомив телефоном голова виборчої комісії Сергій Мацюк..

Читайте також:

Вибори у Хмельницькому (ОНЛАЙН, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

 

Коментарі (2)
  • PAL

    Зрелище
  • Fora

    Я оце, канешно, ізвіняюся, але на моєму округу такі кандидати, що краще вже за бога голосувати, чесне слово...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up