Хмельницький у «помаранчевій» зоні: як зміниться робота транспорту

Хмельницький у «помаранчевій» зоні: як зміниться робота транспорту
Ілюстративне фото
  • Місто від понеділка, 14 вересня, перебуватиме у «помаранчевій» зоні.

  • Це вимагає змін у роботі громадського транспорту.

У понеділок, 14 вересня, набуде чинності новий карантинний поділ Хмельниччини. Відтоді місто Хмельницький перебуватиме у «помаранчевій» зоні. Заступник міського голови Андрій Бондаренко пояснив журналістам vsim.ua, що це вимагає змін у роботі громадського транспорту. За його словами, перевозити пасажирів мають у кількості, яка не перевищує половини сидячих місць у транспортному засобі.

— Ми розуміємо, що якщо так буде, то просто люди будуть скупчуватися на зупинках і просто будуть один одного заражати. Коли буде багато людей на зупинці, ми розуміємо, що це буде набагато небезпечніше, ніж люди, які сидять у масках поруч один з одним в тролейбусі. Коли приходить тролейбус чи маршрутка і там тільки половина сидячих місць, люди будуть штурмувати цей транспорт. Вони можуть там лаятися і навіть заражати один одного при посадці. Частина людей буде обурюватися, — сказав Андрій Бондаренко.

Але у міськраді вигадали, як всього цього уникнути. Весь громадський транспорт переведуть у режим спеціальних перевезень. Про це йдеться у рішенні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке прийняли сьогодні, 11 вересня. Всі тролейбуси та автобуси матимуть табличку «Спеціальні перевезення». Андрій Бондаренко розповів, що для пасажирів фактично нічого не зміниться. Хмельничани зможуть займати всі сидячі місця. Як і раніше, транспортом зможуть користуватися пасажири з пільгами. Користування тролейбусами та автобусами не потребуватиме спеціального квитка.

Відео дня

Однак поки що не вирішили долю спеціальних рейсів тролейбусів, які зараз перевозять «платних» пасажирів у ранкові та вечірні години. Разом з тим Андрій Бондаренко зазначив, що в будь-якому випадку пасажирів закликатимуть менше користуватися громадським транспортом заради власної ж безпеки.

Нагадаємо, що спеціальні ранкові та вечірні рейси тролейбусів запровадили через занадто велику кількість пільговиків. Хмельничани скаржилися владі, що не можуть доїхати на роботу.

Детальніше про особливості «помаранчевої» зони дізнавайтеся з інфографіки та за посиланням.

Острог потрапив до помаранчевої карантинної зони, Острозький район - до  жовтої - Район Острог

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (49)
  • Марина Гончар

    Деяких маршрутів взагалі нема 😠
  • Семен Гавура

    Мешканці Хмельницького!В Мінську ще в 80-х роках на зупинках громадського транспорту пасажири стояли в живій черзі .І встигали всі куди їм було потрібно:і на роботу,і в поліклініку,і в дитсадочок,і на базар.Навчіться і ви робити чергу і все буде значно краще.
  • Тамір

    Помаранчеву зону заслужили безвідповідальним відношенням і байдужістю до карантинних вимог. Маєте те, що заслужили
  • Настя Настюша

    Зранку повно пенсії самі перші забігають а люди які на роботу і діти в школу і садок стоять дальше чекають. Зробіть проїзд платний для всіх то меньше будуть кататися і спец рейси.

    Тамір reply Настя Настюша

    А пенсія ,що не має право на життя? В кожному періоді життя є свій перший предмет необхідності.В дитинстві- садок,в зрілому віці- робота,на пенсії- ринок,поліклінніка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up