Кожна п'ята ДТП у Хмельницькому - з потерпілими. Поліція не справляється з викликами

Кожна п'ята ДТП у Хмельницькому - з потерпілими. Поліція не справляється з викликами

Кількість дорожньо-транспортних пригод порівняно із минулим роком збільшилася майже вдвічі, а от загиблих на дорозі стало менше. 

Головна причина цьогорічних аварій – порушення правил маневрування. Через це в області сталося кожна четверта ДТП. На другому місці – виїзд на смугу зустрічного руху. На третьому – перевищення швидкості. Ще однією з причин ДТП є керування у нетверезому стані. Такою є статистика аварійності в області.

Серед районів кількість ДТП з потерпілими зросла у Волочиському, Теофіпольському, Красилівському, Чемеровецькому, Ярмолинецькому районах та у Нетішині. Найбільше померло на дорозі у Волочиському, Новоушицькому, Полонському та Чемеровецькому районах.

- Якщо минулого року сталось 292 ДТП з потерпілими, то у цьому році ця цифра становить 460. За 7 місяців того року постраждало 390 людей, у цьому  - 615. Більшість ДТП сталися у суботу та неділю. Вони становлять майже третину з усіх аварій. З початку року ми документували близько 9 тисяч порушень ПДР, з яких понад 1400 – у стані алкогольного сп’яніння, - каже начальник управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Валентин Білянський.

Відео дня

По місту ситуація схожа. Кількість ДТП з потерпілими теж збільшилась. Найбільше аварій сталось через зіткнення декількох автівок та наїзд на машину, яка стояла. Патрульні стверджують, що аварійність також залежить від того, у якому стані знаходяться світлофори та дорожня розмітка, а також, яким є дорожнє покриття. Поліцейські нарікають, що з цим у Хмельницькому є багато проблем.

- По усуненню ямковості у нас більш-менш проводяться роботи. Є проблеми з напливом асфальту, зокрема на перехресті Панаса Мирного та Озерної, на Трудовій та на Львівському шосе. Ще одним недоліком є недостатня ширина проїзної частини, таке є на перехресті Пілотської та Трудової. Є цілий ряд вулиць, де відсутні тротуари і пішоходи змушені йти по дорозі. Найчастіше це в’їзди у місто. Є проблеми з вуличним освітленням, яку частково вирішують завдяки зебрам. Не вистачає і світлофорів на певних ділянках доріг, - розповідає начальник сектору безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Хмельницького Іван Остапішин.

Із понеділка, з 8 серпня, в країні почався місячник безпеки дорожнього руху. Він триватиме по 12 вересня. У Хмельницькому за безпекою дорожнього руху слідкуватимуть патрульні.

- Ми будемо проводити бесіди з громадянами, аби ви не допускали того, щоб їхні близькі сідали за кермо п’яними. Будемо також їздити до закладів, звідки люди можуть виходити у стані алкогольного сп’яніння, залишатимемо на автомобілях таблички з попередженнями, - зазначає командир 2-ої роти управління патрульної поліції Хмельницького Юрій Казмірчук.

Не приховують копи і те, що зараз їм важко справлятися з викликами, адже бракує кадрів. По місту патрулює лише 17 екіпажів і на дзвінки вони реагують у порядку черги. Комусь доводиться чекати поліцію 5-7 хвилин, а комусь і більше півгодини. 

Читайте також: Вночі у Хмельницькому патрульні зловили трьох п'яних водіїв

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    когда мусора напрягутся и начнут штрафовать все, мелочные нарушения ДТП, тогда будет результат. Переехал линию на перекрёстке, перед светофором, остановился на зебре, создал третий ряд перед светофором, на зеленую стрелку и многое другое - штраф. Месяц другой и все станет на круги своя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up