Скільки заробив Олександр Симчишин: нова декларація мера Хмельницького

Скільки заробив Олександр Симчишин: нова декларація мера Хмельницького
  • Міський голова подав нову декларацію.
  • Згідно із нею, під час війни у нього зменшилася зарплатня.
  • Але з'явилося нове джерело доходу.

Декларації хмельницьких чиновників знову стали доступними і ми регулярно вам розповідаємо хто скільки заробив, яку готівку має та яким майном володіє. На черзі міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Він подав нову декларацію 3 січня 2024 року. Звітний період, який у ній відображений - 2022 рік.

Всі основні дані з декларації ми відобразили в інфографіці. Вона та посилання на матеріали про Віолету Лабазюк, Сергія Тюріна, Василя Новачка ат інших хмельницьких чиновників, буде подана нижче. А поки порівняємо - що ж змінилося у статках Симчишина та його сім’ї. Вона, до речі, складається із самого міського голови, його дружини та трьох синів.

Що змінилося?

У порівнянні з минулою декларацією, в Симчишина нічого не змінилося щодо володіння об'єктами нерухомості й транспортними засобами. Натомість в його дружини з’явилася земельна ділянка площею в 2 гектари у Новій Синявці (Старосинявська громада). Як вказано в документів, вона набула право власності на неї у жовтні 2020 року.

Відео дня

Щодо доходів, то у 2020 році міський голова заробив більше, ніж у 2022-му. Різниця - 96 768 гривень (724 351 проти 627 583).

Середньомісячна зарплата у 2022 році в міського голови становила 52 299 гривень.

Новим джерелом доходу для сім'ї Олександра Симчишина стала благодійна організація “Благодійний фонд “Право на захист”.  Її отримав його син - 27 562 гривні. Як вказано в декларації, це були “гонорари та інші виплати  з цивільно-правовим правочинами”.

Дружина Симчишина Світлана у 2022 році отримала 6 100 грн від надання в оренду нерухомого майна. Стільки їй заплатило ТОВ “Агро-Велес”. Дохід може бути пов’язаний із вищезгаданою земельною ділянці у Старій Синявці.

Олександр Симчишин. Декларація за 2022 рік. Подана 3 січня 2024-го

Нагадаємо, декларування доходів було скасоване із початком повномасштабного вторгення. Відновили його із 10 грудня 2023 року. До 31 січня цього року мають бути подані декларації за 2022. А за 2023-ій - до кінця березня цього року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • R Demir

    без коментарів
  • Олександр Малишев

    Може давайте збір для нього організуємо? Ну реально, людям треба допомагати...)
  • Инна

    Бідний.Нехай на 10 000 попрацює в місяць.Собі не впізнають зарплати.
  • Читач81

    Всіх їх українських чиновників міняти треба. Всі вони замазані корупцією і порєшаловами. Блювати хочеться від їх пик. А Симчишин повинен бути з перших днів на нулі, з завзятістю як штурмував СБУ.

    Анна Мищенко reply Читач81

    Не плюйся тут. Твоя злість ні до чого тут.

keyboard_arrow_up