Стрілянина на Кам’янецькій: підозрювані хотіли вийти із СІЗО

Стрілянина на Кам’янецькій: підозрювані хотіли вийти із СІЗО
Сергій Гуменний очікує на рішення суду про міру запобіжного заходу. Скрін із відео "Поділля-центр".
  • Учасниками стрілянини на Кам’янецькій було 12-14 осіб.
  • Поліція затримала лише трьох підозрюваних. Суд відправив їх в СІЗО на два місяці на час слідства.
  • Троє чоловіків подали апеляцію і хотіли більш м’яку міру запобіжного заходу.

У ніч із суботи на неділю, 5 листопада, у Хмельницькому було неспокійною. За годину в центрі міста підпалили «BMW X5», розтрощили гральний заклад і влаштували стрілянину. П’ятеро людей отримали травми. П’ятьох затримали. Відкрили три кримінальні провадження. Точної кількості учасників нічних подій досі не встановили. Припускають, що їх було 12-14.

Винних у підпалі поліція досі шукає. По розгрому грального закладу на Соборній слідство триває. Підозрюють братів Олександра і Олексія Комарницьких. Поки поліції збирає докази для суду, вони перебуватимуть під домашнім арештом. Каратисти і співзасновники громадського формування з охорони громадського порядку мусять з’являтися на виклики правоохоронців і перебувати вдома із 20:00 до 7:00.

У вчиненні стрілянини на Кам’янецькій із п’ятьма пораненими підозрюють трьох чоловіків. Раніше судимого Руслана Онищенка, Андрія Гринькевича і Сергія Гуменного Хмельницький міськрайонний суд ще 7 листопада відправив під варту на 60 днів. Усі троє вирішили, що перебування в СІЗО для них – надто сувора міра запобіжного заходу. Тому подалися до суду із апеляцією.

Відео дня

Щодо Андрія Гринькевича і Сергія Гуменного, то їхні адвокати в апеляційному судді зазначали, що тримання під вартою – найбільш суровий захід, який застосовується до підозрюваних. Тому просили для своїх підзахисних пом’якшення міри. Про це повідомляє Апеляційний суд Хмельницької області.

Суд це не переконало, і скарги підозрюваних залишили без задоволення. Вони й надалі залишатимуться в СІЗО, поки триватиме слідство. В разі необхідності, за клопотанням прокуратури і поліції термін запобіжного заходу можуть продовжити, допоки збиратимуть докази, опитуватимуть свідків і проводитимуть експертизи.

Інший аргумент був у Руслана Онищенка і його захисника. Вони просили суд випустити підозрюваного із СІЗО через незадовільний стан здоров’я. Нагадаємо, саме Руслана Онищенка було поранено тієї ночі. Чоловік отримав кулі в плече, стегно і крижову кістку.

Надати суду документальні підтвердження, що стан здоров`я підозрюваного на стільки негативний, що він не може перебувати в СІЗО, адвокат не змогла. Тому суд і цю скаргу залишив без задоволення.

Нагадаємо, що трьом підозрюваним у вчиненні стрілянини загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Брати Комарницькі, яких затримали на Соборній, можуть сісти на строк до 4 років. Усі ці події правоохоронці поки не пов’язують. Досудове слідство триває окремо за трьома кримінальними провадженнями: стрінянина, погром і підпал. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте такожПісля стрілянини на Кам'янецькій поліція активно закриває у Хмельницькому "лотереї"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up