Захист Гуменюка, який на смерть збив бабусю, звинуватив суддю в упередженості

Захист Гуменюка, який на смерть збив бабусю, звинуватив суддю в упередженості
  • Адвокати керівника хмельницької Держекоінспекції заявили про відвід судді. Кажуть, що він начебто тисне на захист. 
  • Суддя Олег Антонюк Хмельницького міськрайонного суду, де розглядається справа, звинувачення відкидає.
  • Справу можуть передати іншому представнику Феміди.

Смертельна аварія сталася ще 16 жовтня 2014 року. Біля 9:30 начальник Держекоінспекції в Хмельницькій області Віталій Гуменюк їхав на легковику «Nissan» по Володимирській. На перехресті із Соборною по «зебрі» дорогу переходила 81-річна жінка. Водій її збив і потім переїхав. Від отриманих травм пенсіонерка померла на місці.

Досудове розслідування по цій справі тривало майже два з половиною роки. Розпочався її розгляд в судді лише 20 лютого цього року. На ньому сторона потерпілих заявила, що хоче для Гуменюка найсуворішого покарання і 300 тисяч гривень моральної компенсації.

На другому засіданні по справі головного еколога Хмельниччини було допитано свідків, які були на місці аварії. Те, як поводив себе суддя Олег Антонюк під час розгляду, не дуже сподобалося захисту Віталія Гуменюка.

Відео дня

 - Суд обмежив захист у відстоюванні ним своєї правової позиції. Суд навмисно ігнорує вимоги КПК України, надає переваги стороні обвинувачення. Це свідчить про упередження ставлення до сторони захисту. На всі наші зауваження суд реагував тиском на захист у вигляді зауважень і попереджень. Таким чином складається переконання, що метою суду є досягнення пасивної поведінки захисту. Цим самим він порушує закон, - заявив один із адвокатів обвинуваченого Володимир Бекалюк. – Тому прошу задовольнити заяву про відвід судді Хмельницького міськрайонного суду Антонюка у кримінальному провадженні. 

Після цієї заяви суддя Олег Антонюк сказав, що не може продовжити судове засідання. Чи буде далі він головуючим у даній справі, вирішиться згодом. Інший суддя розгляне матеріали, які подав захист Гуменюка, і вирішить хто буде суддею. Не виключено, що ним залишиться Олег Антонюк. Останній відкинув усі звинувачення і заявив наступне:
 - Будь-якої упередженості чи зацікавленості у результатах розгляду даної справи у мене немає. Моя позиція, можливо, не всім зрозуміла, такою і залишається. Предметом судового розгляду я вважаю, згідно закону, є дослідження доказів, з’ясування судом обставин справи, перевірка обґрунтованості обвинувачення. В жодному випадку не розгляд зауважень головуючого. Робити зауваження головуючому суд в моїй особі розцінює, як неповага. Зрозуміло? Судове засідання оголошується закритим,

На судді в якості свідка мали допитати невістку загиблої Світлану Слещук. Жінка після засідання зазначила, що не здивована такому ходу захисту Гуменюка. Каже, що мала розповісти про факти, які не вигідні обвинуваченому.Та через заяву захисту до неї черга не дійшла. 

   - Думаю, що Гуменюк всіма правдами й не правдами буде добиватися свого. Ми ж хочемо іншого. Все має бути справедливо. Мені відомі речі, які не вигідні обвинуваченому. Про них я розповім суду, - зазначила Світлана Слещук.

Коли відбудеться наступне судове засідання, поки невідомо. Нагадаємо, що Віталію Гуменюку загрожує до 8 років позбавлення волі. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Якубенко

    Ще одна мутна справа. Адвокати знову все затруть і дядя при посаді і грошах спокійно їздитиме вулицями. Може суддя показався їм занадто чесним і вони рішили його відсторонити.

    володька reply Сергій Якубенко

    карму никто не отменял.ну и рожа у тебя гуменюк.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:39 Лежав біля річки і кликав на допомогу. У Хмельницькому врятували 84-річного чоловіка play_circle_filled 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up