У Хмельницькому відкрилась фотовиставка з архівів КГБ

У Хмельницькому відкрилась фотовиставка з архівів КГБ
У музеї історії міста Хмельницького відкрито фотодокументальну виставку “Народна війна 1917-1932 років”, присвячену боротьбі за встановлення української державності. Працюватиме експозиція до 10 вересня за адресою вулиця Проскурівська, 30.

В щойно відкритій пересувній експозиції вперше подано матеріали по всіх тогочасних українських губерніях, включаючи Подільську, про діяльність підпільних організацій, повстанських загонів, селянських збройних повстань, стихійних виступів, загонів самооборони. При її створенні використали матеріали державних та галузевих архівів СБУ 18 областей України.
 

Автором історичного дослідження, покладеного в основу виставки, є Роман Круцик, голова Київської міської організації Всеукраїнського товариства “Меморіал” імені В. Стуса.
 

- День незалежності України – це не тільки свято, а й нагода згадати нашу трагічну історію, ту ціну, яку сплачено за існування нашої сьогоднішньої держави, - каже директор музею історії міста Хмельницького Ігор Западенко. – Для більшості хмельничан події, у яких наші прадіди брали участь, є білою плямою історії. Виставка багато в чому заповнює ту прогалину у часі, між 1917 та 1932 роками”.
 

Відео дня
>За словами самого Романа Круцика, експозиціяє надзвичайно насиченою матеріалами, які багато років розшукували у архівах.
- Не всі фотографії та документи про події, що відбувалися на нашій землі, ми змогли включити до експозиції, яка налічує 28 стендів. Однак і зараз глядачі можуть вперше ознайомитися з такими свідченнями, які змінять усталений погляд на те, що відбувалося в Україні і на Поділлі у 1917-1932 роках”.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:21 «Мобілізація – «це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика (ФОТО) 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію 14:50 У Кам'янці-Подільському потяги зустрічають та проводжають під мелодію «Щедрика» 14:02 На Пасхальні вихідні сталися три аварії у Хмельницькому районі, – поліція 13:09 Хмельничан попереджають про погіршення погоди і небезпечні стихійні явища 12:02 На проспекті Миру пʼяний на «Hyndai» спричинив ДТП. Постраждала жінка 11:44 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: фотоогляд матчів 10:16 Хмельницькі села, яких уже немає. Де вони були та що про них відомо photo_camera 09:41 У Хмельницькому районі провели футбольний турнір в пам’ять про загиблого воїна photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up