Хмельничани у вишиванках розгорнули на майдані велетенський прапор України

Хмельничани у вишиванках розгорнули на майдані велетенський прапор України
На головній площі міста зібралось кілька сотень людей у вишиванках. Хмельничани у національних вбраннях прийшли із сім’ями, маленькими дітьми, родичами та друзями.

До Всеукраїнського Дня вишиванки у Хмельницькому провели  флешмоб “Вишиванка – твій генетичний код”.

Від різноманіття вишитих сорочок із барвистим орнаментом розбігалися очі. Жінки прийшли у квітчастих сукнях, дівчата - у віночках, а чоловіки були у стриманих вишиванках.

Відео дня

Дрес-коду дотримувались практично усі. Відповідно вбрані були навіть наймолодші учасники дійства – малеча, яку батьки привезли на свято у дитячих візочках. Хмельничани у радісному настрої фотографуються і мило позують перед камерами. 

Ольга із сім’єю – переселенці. До Хмельницького вона із чоловіком та донькою Лією приїхали минулого літа. Вже в серпні у Хмельницькому жінка народила синочка Артура. - Ми дуже пройнялись цим святом. От у доньки вишиванка ще з минулої весни, а ми купили спеціально до свята. 

Хмельничанка Алла сьогодні не у вишиванці, однак у національне вбрання одягнула донечку Аню.

- Це дуже цікаве дійство і веселе свято. Хотіла б теж мати вишиванку, але на жаль, зараз це трохи дорого. Думаю, що згодом придбаю собі і в наступному році ,якщо буде такий захід, то обов’язково ще прийдемо.
До Дня вишиванки дівчата довго підбирали собі вбрання, аби виглядати гарно. 

- Сьогодні всі дуже красиві. Настрій просто чудовий, хороша музика і гарна погода, - кажуть подруги.Вишиванки дівчата купували собі ще раніше та розповідають, що періодично одягають на різні свята. 

Хмельничани Юлія та Юрій теж сьогодні у національному одязі. Кажуть, що святом дуже задоволені. 
- Вбрання ми купували собі ще раніше. Дуже подобається блакитний колір, як і на прапорі, він символізує небо. 

Олександр Тарнарудський сьогодні теж дотримався дрес-коду. Зізнається, що вишиванку купував ще задовго до цього дня і часто її одягає.

- Я дуже щасливий бути на цьому святі. Приємно, що День вишиванки у нас люди святкують, радіють, - каже хмельничанин. – Я дуже щасливий і вітаю усіх хмельничан з цим святом. Найголовніше, щоб наступив мир і закінчилась війна на Сході.

Ініціатор проведення дійства Анастасія Козак розповідає, що приємно вражена тим, що акція набрала такого масштабу. Адже, дуже давно подібний флешмоб розпочався із простої ініціативи чернівеьцих студентів.

- Майже дев’ять років тому таку акцію провели у Чернівецькому національному університеті. Тоді кілька десятків студентів прийшли на пари у вишиванках. Сьогодні у нас – це феєричне дійство і дуже видовищне, - каже активістка. – Приємно дивитись на всіх вас у вишиванках. Неважливо, чи це подільська вишивка, полтавська або волинська. Важливо те, що ви у вишиванці та усвідомлюєте те, що на вас щось більше ніж одяг - це ваш оберіг, ваше любовне зілля.

Наймолодші учасники свята



Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Иван

    Нехилый бизнес на вышиванках!)))
  • PAL

    Красота! Это уже не комунякские красные флаги.
  • Irka Popelushka

    Де будуть опубліковані всі фото із цього чудового флешмобу?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up