В Хмельницькому збирають підписи на підтримку патрульного, якого судитимуть за вбивство

В Хмельницькому збирають підписи на підтримку патрульного, якого судитимуть за вбивство
  • 23-річний патрульний Ярослав Болюх залишився без роботи. З органів його звільнили, хлопця можуть звинуватити у вбивстві. 
  • Ярослав разом з напарниками застрелили чоловіка, який нападав на перехожих з шилом. 
  • Друзі та колеги хлопця вирішили підтримати його. Вони почали збирати підписи для звернення до Арсена Авакова. 

 

Аби захистити себе та перехожих, патрульні застосували вогнепальну зброю. Серед білого дня на очах у багатьох хмельничан поліцейські кілька разів вистрілили в психічнохворого чоловіка. Це сталося 30 грудня минулого року. В цей день на Тернопільській і Кам'янецькій чоловік із шилом поранив трьох перехожих. Усі постраждалі - жінки. Усіх нападник поранив шилом.

Люди покликали на допомогу поліцію. В екіпажі, який зупинили перехожі, був 23-річний поліцейський Ярослав Болюх. Саме його звільнили з поліції і мають судити за вбивство. Хто і скільки разів стріляв в психічнохворого хмельничанина - невідомо. У поліції кажуть, що нападник замахнувся шилом і на їхніх співробітників, був неконтрольований і не реагував на попередження. Тож, вони поцілили в нього. Чоловік помер у "швидкій". 

Нацполіція провела внутрішнє розслідування. Ярослава Болюха звільнили з ОВС. Його напарнику пощастило більше - його понизили в посаді. Чи правомірними були дії патрульних, зараз визначає слідство. Завершується досудове розслідування за статтею 118 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця». Тепер вже екс-патрульному загрожує в'язниця

Відео дня

 

 - Ми хочемо доказати, що ми правомірно застосовували заходи фізичного примусу і зброю. Там була критична ситуація, до того, як стріляти, ми прийняли усі міри, і газ застосували, і резинову палку. Це було недієво. Спочатку стріляли біля ніг, думали, що налякає і зупиниться, і вже після цього стріляли по ногах, а пізніше по руках, - розповідає vsim.ua Ярослав Болюх. 

 

І вже сьогодні, 23 березня, друзі і колишні напарники Ярослава влаштували акцію в на його підтримку. В центрі міста збирали для звільненого патрульного підписи, адже вважають, що він діяв в рамках закону.  

З транспарантами та зверненням до Арсена Авакова кільканадцять людей вийшли на майданчик перед кінотеатром Шевченка. Ще до початку акції знайшлися люди, які встали на сторону копів.

Дехто висловив думку, що саджати за грати того, хто захистив хмельничан від психічно хворого чоловіка, непрамовірно. На акції біла присутня і адвокат Ярослава Болюха Оксана Каденко. Як з'ясувалося, вона знає свого підзахисного ще з університету - викладала.


Що цікаво, Оксана Каденко була представником обвинуваченого у ще одній резонансній справі. Вона захищала в суді начальника сервісного центру МВС Сергія Нагорного, якого патрульні запідозрили у водінні "під мухою". Адвокат виграла справу. Вчора, 22 березня, суд вирішив закрити справу, визнавши Сергія Нагорного невинним. Обвинувачений, до речі, жодного разу не прийшов на судове засідання.


Подію активно коментують у соціальних мережах:

Друзі, а ви як вважаєте, чи правильно вчинили патрульні, застреливши психічнохворого? Діліться думками у коментарях. 

- Я поставив підпис через те, що Ярослав виконував свій обов'язок, він захищав оточуючих. Це його робота. Як можна звинувачувати у вчиненні вбивства людину, яка виконувала свої обов'язки? Я хочу ходити по цьому місту зі своєю донькою і знати, що нас захищають. Впевнений, що він залишиться в лавах патрульної поліції, - ділиться думками хмельничанин Дмитро Виговський. 

Організатори акції зазначають, що будуть продовжувати збирати підписи. Після цього звернення направлять в Міністерство внутрішніх справ. 

Біля столика з транспарантом збирали підписи хмельничан

Зібрали вже більше десяти сторінок підписівНа акцію друзі Ярослава прийшли з транспарантамиПерехожі зупинялись, аби поставити свій підписПідтримати патрульного прийшли цілою компанією

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Anonymous

    Скаструвати поліцая і відпустити гуси пасти!Як можна було вбити людину?Невже не можна стріляти по ногах?Позор таким поліцаям!Ні вбивствам!!!
  • Alexander Melnik-Kravchuk

    В принципі в даному випадку явна недопідготовка патрульних. Тому що явно по ногам непопали. Судити потрібно 1) Арсена Авакова за те що знищив систему охорони порядку і 2) беркутівців які 30 листопада ганяли студентів на майдані за те що тоді не використали проти них вогнепальну зброю.
  • Frank Walter

    відчепіться від хлопця
  • Хмелевская Ольга

    Які ж гидотні коментатори тут сидять..Прикриваючись гуманізмом і філософією про цінність життя, самі радісно чекають лінчування молодого хлопця, який виконував свою роботу. От дуже хочеться, аби вони  опинилися у ролі жертви, яку ріжуть чи колють вбиваючи..Тоді б завищали, поліцію кликали, звинувачували у бездіяльності.  Ненавидіти закон  можуть тільки ті, хто або сам його систематично  порушує, або  не здатні підняти  свою тушку з дивану  піти захищати порядок.

    Антоніна Іванова reply Хмелевская Ольга

    Виконувати свою роботу потрібно професійно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up