«Кишеня» за 400 тисяч не розвантажила рух транспорту по Кам’янецькій

«Кишеня» за 400 тисяч не розвантажила рух транспорту по Кам’янецькій
  • На «кишеню» біля підземки витратила майже 400 тисяч гривень. Вона мала вирішити проблему заторів по найдовшій вулиці Хмельницького. 
  • Щоб маршрутки зупинялись де треба, заїзд мали облаштувати пішохідною огорожею ще на початку літа. А зупинку біля «п’ятого колеса» планували закрити. 
  • Пройшло три місяці. Громадський транспорт продовжує гальмувати рух по Кам’янецькій. Маршрутники зупиняються поза «кишенею» і на «зебрі».  

Увесь травень комунальники облаштовували «кишеню» біля «Ощадбанку». Витратили немало – біля 400 тисяч гривень. Обіцяли  ще в червні тут поставити огорожу. Та забули. 

В управлінні транспорту і зв’язку «ВСІМ» говорили, що є проект закриття зупинки навпроти СІЗО, а увесь громадський транспорт мав би зупинятися біля підземки. Це мало б розвантажити рух по Кам'янецькій. Та у владних кабінетах не можуть вирішити, чи потрібно в центрі поруч дві зупинки в одну сторону, чи ні.

- В міській раді нещодавно обговорювали дане питання. Та конкретних рішень по перенесенні зупинки «Торговий центр» до «Ощадбанку поки немає, - повідомив «ВСІМ» заступник начальника управління транспорту і зв’язку Хмельницької міськради Сергій Шепурєв.

Відео дня

Поки влада думає, маршрутчики по звичці зупиняються де заманеться. За спостереженнями журналістів "ВСІМ", кожна третя маршрутка висаджує пасажирів, не заїжджаючи в "кишеню", а біля "Торгового центру" кожна четверта посадка відбувається на пішохідному переході. А все через велике скупчення транспорту, особливо у вечірні та ранкові години. 

Схожа ситуація на багатьох зупинках міста. Але у центрі вона більше, ніж в інших мікрорайонах уповільнює рух. Крім того, такі подекуди зухвалі дії водіїв громадського транспорту збільшують аварійну небезпеку на дорозі. На це звертають увагу поліцейські. Патрульні час від часу проводять спеціальні рейди. Та, як правило, обмежуються профілактичними бесідами з водіями.

За даними патрульної поліції Хмельницького, з грудня 2015-го були оштрафовані лише 16 водіїв за порушення правил посадка/висадка пасажирів. Сума стягнення – 255 гривень. Проблему в центрі міста, кажуть в поліції, штрафами не вирішити.  

 - Зупинка на «п’ятому колесі» створює суттєві перешкоди для руху по вулиці Кам’янецькій. Тому ми підтримуємо ідею перенесення даної зупинки до «Ощадбанку». Це зменшить рівень аварійної небезпеки і зробить рух по вулиці більш зручним, - вважає речник управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

Хмельничани ідею перенесення зупинки сприймають по-різному. Одні звикли до двох, тому не хочуть закриття  однієї з них. Інші вражають, що на «п’ятому колесі» брудно або просто незручно. На рахунок нової «кишені»  опитані містяни говорять, що її потрібно довести до ладу. Мовляв, місце для заїзду транспорту зробили, а умов для його очікування пасажирами – ні. В управлінні ЖКГ «ВСІМ» повідомили, що поки не планують облаштувати накриття чи щось інше.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Краснова Катерина

    Всі, так названі, ямкові ремонти - це спосіб забрати кошти для себе, своїх фірм і т.д. Ну як перевірити, скільки грошей закопано?
  • Исламбакиев Тигран

    Кот бы сомневался, что так выйдет.
  • Анонім

    На рахунок нової «кишені»- що за грамотій писав, "на рахунок" що він рахував
  • Anonymous

    .............ни фига себе ...так это "карман" называется....ого.....и  за такое  бабло  .......вы   вообще   там все   клоуны  во власти.....таких "карманов"   по городу хватает   и не всегда они работают.....и   если каждый  за такое бабло то это не плохая площадка для корупции....менты   вообще   в этой ситуации  врядли   при делах....кто их  спрашивал или делился.....у меня   вопрос   я хочу  сторить " карманы"....можно))))))))))))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up