Меншій 4 місяці, старшому - 15 років. Історія багатодітної мами з Хмельниччини, яка не мала де жити

Меншій 4 місяці, старшому - 15 років. Історія багатодітної мами з Хмельниччини, яка не мала де жити
Скрін з сюжету "ТСН"
  • 35-річна Ірина з Хмельниччини - вихованиця Вовковинецької школи-інтернату.
  • Обидва її чоловіки померли, бо регулярно пили.
  • Не випускала з рук чарку і свекруха, яка постійно виганяла жінку й дітей.
  • Чим закінчилася ця історія, читайте на нашому сайті.

Про частину історії цієї багатодітної жінки ми вже писали вам влітку. Тоді голова ГО “Хмельниччина без сиріт” Тетяна Воронцова розповідала, як волонтери допомагають малозабезпеченим сім’ям. Зокрема, йшлося про дівчинку із багатодітної сім’ї, яка залишилася без ока. А також - про вагітну жінку із чотирма дітьми, яка не мала даху над головою. Тоді волонтери збирали кошти, щоб купити їм будинок.

З тих пір минуло 6 місяців. У ГО “Хмельниччина без сиріт” повідомили радісну новину - придбали будинок для багатодітної мами. Нею виявилася та сама вагітна жінка з чотирма дітьми. Щоправда, тепер їх в неї є п’ятеро. Найменшій донечці - 4 місяці, а найстаршому сину - 15 років. Усі разом вони пройшли чимало. В обидвох своїх шлюбах багатодітна мама потерпала від п’яних чоловіків. А після їхньої смерті - від свекрухи, яка не випускала з рук чарку. Розповідаємо про історію Ірини детальніше. 

“Вийшла заміж, бо не було де жити”

Ірина стала вихованицею Вовковинецької школи-інтернату ще в 1 класі. Ще тоді вона мріяла мати багато дітей і власний будинок. Коли виросла - то повернутися вже не мала куди. У рідному селі її хата була зруйнована. Тож вона шукала дах над головою де могла. 

Відео дня

Журналістам “ТСН” вона розповідає, що була двічі одружена. Та обидва шлюби не склалися, бо чоловіки пили, а згодом померли. Від першого чоловіка жінка має двох старших дітей. А від другого - трьох інших. 

Скрін з сюжету "ТСН"

Свекруха міняла дитячі речі на пляшку

У другого чоловіка Ірини є свій просторий будинок. Там жінка разом з дітьми і свекрухою жила якийсь час. Втім мати чоловіка періодично виганяла Ірину разом з малими. 

Голова ГО “Хмельниччина без сиріт” Тетяна Воронцова раніше нам розповідала: свекруха Ірини часто пила. А ще продавала дитячі речі й міняла їх на пляшку. Допомагати малим мусили волонтери. 

Ще влітку голова громадської організації казала, що вони збирають кошти на будинок для багатодітної жінки. Пройшов час. Ірина врешті має де жити. Напередодні свят вони з дітьми щасливі, бо тепер мають свій дах над головою. 

Житло для дітей-сиріт

Донедавна на позачергове отримання житла з житлового фонду мали право діти-сироти до 23 років. Втім 16 грудня Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №3577 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа». 

Закон надає право дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, в тому числі після досягнення ними 23 років, на позачергове отримання житла з житлового фонду або ж на грошову компенсацію. Наразі в Україні на отримання свого житла чекає майже 10 тисяч дітей-сиріт, яким вже виповнилося 23 роки. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Галина Кармакова

    ЧЕМ она думала, когда размножалась( иначе и сказать не могу) от алкашей, не имея жилья!? В чем ее *героизм*, в том, что наплодила, а дать им ничего не может? И, кстати, а КУДА она дела жилье, которое государство дает детям-сиротам??? Ла и на детей получАет НЕМАЛО - куда деньги уходят???
  • Василь Заболотний

    Родить, виходить вигідно!
  • Лариса Давитадзе

    Детям здоровья. А мама зачем столько рожала с пьяницами и без жилья? Может это жестоко. Но это правда жизни
  • Людмила Штанько

    Они пили,она рожала ...зашибись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up