Підприємці з ринку на Виставці просили місця, а нарвались на проблеми

Підприємці з ринку на Виставці просили місця, а нарвались на проблеми
Центральний вхід вже «звільнили» від металевих конструкції
Управління торгівлі вивчає податкову історію підприємців з ринку на проспекті Миру, які просять у влади місце для встановлення «легких конструкцій». Ще не всі документи опрацьовано, проте результати перевірки деяких торговців можуть поставити хрест на їхній підприємницькій діяльності.

Як вже повідомляли журналісти «ВСІМ», ТОВ «Приватна справа» побудувало на проспекті критий ринок з торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами. На це їм знадобилося майже 5 довгих років. Увесь цей час довкола новобудови «росла» стихійна торгівля. З року в рік жіночок із вінками та домашнім молоком ставало все більше. Але скоро людей «попросять», бо  планується благоустрій території.

Всередині новобудови вже облаштовуються продавці. 62 місця в чистоті та теплі, -  усе, що потрібно ринкарям, які роками торгували в обшарпаних кіосках. Але ззовні новий ринок поки що не приваблює клієнтів. Адже за місяць демонтували та вивезли лише 5  кіосків. Інші стоять мертвим грузом.

Забирати їх не хочуть люди, які гроші у будівництво не вкладали, але на ринку торгували. Разом із головою профспілки  захисту підприємництва Надією Кнець  вони випрошують у міської влади місце для встановлення МАФів неподалік ринку.  Але мерія проти  цього. Начальник управління торгівлі Хмельницької міської ради Олександр Панченко вже «пробиває» інформацію про кожного з них. Про ситуацію каже так:  

Відео дня

- Людей, які претендують на нові робочі місця, щороку стає більше. Коли будувався ринок, то було лише 4 заявки, а зараз є вже 15, - каже Олександр Панченко. - На земельній комісії мені дали доручення встановити, чи є вони платниками податків, чи сплачували за утримання ринку. Тільки вчора отримав документи. Двоє підприємців мені не принесли їх, мотивуючи це тим, що вони захворіли. Хоча у них на це був цілий тиждень. Лише один підприємець надав мені повний комплект документів. Усім іншим я дав час до понеділка.

У 2012 році ввели мораторій на встановлення МАФів  у Хмельницькому. Як запевняє заступник мера Володимир Гончарук, малоймовірно, що у місті з’являтимуться нові кіоски. Адже мерія всерйоз взялася за їх власників. Нагадаємо, що вчора в парку Чекмана демонтували «Веселу барлогу». І на цьому зупинятися не будуть.  

Крім того, у міській раді вважають, що адміністрація, яка збирала гроші за утримання базарчику, а потім вирішила його розігнати, мусить сама працевлаштовувати людей.  

- «Приватна справа»  має нерозкуплені місця. Краще б вони їх віддали цим людям в оренду, - каже начальник управління торгівлі. - У будь-якому випадку це є цивільно-правові відносини між адміністрацією та підприємцями. До чого тут міська влада - не розумію. Нехай звертаються до суду. Де вони були 5 років тому, коли будівництво починалося і вони знали, що залишаться без місць? На той час, до речі,  мораторію на встановлення малих архітектурних форм не було. Тим більше, коли я почав досліджувати, виявилося, що декілька підприємців мають не одне, а два об’єкти для торгівлі у місті.  Знову виникає питання – чи вони укладали угоди з найманими працівниками. Серед них є також жінка яка купила місце, потім його продала, а зараз претендує на нове місце, бо каже - немає де працювати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Анонім

    Приберіть Шанхай з Проспекту нарешті,"стыд и срам"
  • Анонім

    У цьому і правда, що "викручуються",а по закону працювати не пробували?

    Анонім reply Анонім

    По закону ето как))?? Открыть агенцию сдачи и торговли недвижимости и земли  в городе И ЗА МЕСЯЦ СТАТЬ ЕЩЕ ОДНИМ МЕЛИОНЕРОМ  (ПО приписке) в ОБЛАСТИ??))

    Ксенія reply Анонім

    Їм  так  краще ......
  • Анонім

    Стихійна торгівля не прикрашає наше місто, а підприємці "Приватної справи" податки не сплачують і це ганьба!

    Анонім reply Анонім

    Стихійна торгівля пенсіонерів дозволяє їм підзаробити до мізерної пенсії. Я проти щоб пенсіонерів змушували платити за заняття торгівлею. Підприємницька діяльність повинна має основну ознаку систематичність. А пенсіонери підторговують раз- кілька разів у тиждень і великих доходів з тієї вимушеної торгівлі не отримують. НЕХАЙ ПЕНСІОНЕРИ ТОРГУЮТЬ ДЕ ЇМ ЗРУЧНО ДО ТОГО ЧАСУ ПОКИ ДЕРЖАВА НЕ ДАСТЬ ЇМ ЗАРОБЛЕНИХ НИМИ ДОСТОЙНИХ ПЕНСІЙ

    Анонім reply Анонім

    Ганьби собі тихо , а люди викручуються як можуть

    Ксенія reply Анонім

    Там   вони всі  ,як  на  підбір  -хитровимахані

    Анонім reply Анонім

    а де ви там людей бачили? хапуги і бариги,обважують на 200 грам на кілограмі

    Анонім reply Анонім

    Єто ты о чем ??? О маршрутном бизнесе))?? Со своим бусом, со своим бензином, со своей амортизацией ездиш с 6 до 21.00 и ДОЛЖЕН, ОБЯЗАН, НУЖНО СДАВАТЬ КАСУ вдень свему хозяину по 600-1000(одолжи, но сдай) , а  тебе ОН вельможа в конце месяца зарплату выдаст 1300-1500 грн
  • Анонім

    Тільки гниди можуть у цей час, коли люди виживають, лишати їх останньої копійки. Це доцільно робити, коли люди мають змогу працевлаштуватись на роботу з достойною зарплатнею, коли пенсія дозволяє їм не підторговувати і т.д. А міська влада, зокрема Панченко, зараз діють як справжні гниди, маючи високі зарплати. Вони практично викидають людей на вулицю і ставлять під високий ризик голодування і жебрацтва. Не час зараз боротися зі стихійною торгівлею. А якщо борються, то нехай створять умови людям для нормального життя спочатку.

    Ксенія reply Анонім

    В  критий павільон нехай  йдуть ,а не  з металобрухтових  конур  торгують .Там  місць  хватає,а то  влаштували  бомжатнік.Та ще й  кожен  день  там  столик  накритий  ,ті тітки  без  сорому  на людях  самогонку  глушать.Розігнати  потрібно  і то  швидко

    Анонім reply Ксенія

    Добре що ти наторгувала у кращі часи і зараз розмірковуєш як правильно. А неможливо зараз правильно. Будуть кращі часи, тоді буде правильно. А зараз всі виживають як можуть.

    Анонім reply Ксенія

    Ага, и что???)) Из 2000 зеков наверное впущеных наволю  из нашей тюрмы осталось, слухи ходят ,всего 300 человек??? Тюрьма поставлена на аукцион????:)))



    Нафиг мафы, все будут наверное снимать помещения в НОВОМ ЕЛИТНОМ ТОРГОВЕЛЬНОМ КОМПЛЕКСЕ ТЮРМА??:))

    Анонім reply Ксенія

    Нафиг мафы, все будут наверное снимать помещения в НОВОМ ЕЛИТНОМ ТОРГОВЕЛЬНОМ КОМПЛЕКСЕ ТЮРМА??:))

    Анонім reply Анонім

    є повно роботи на будовах нашого чудового міста,ви не володієте інформацією

    Анонім reply Анонім

    Га-Га-Га, Ха-Ха :))Єто на ЛЕЗНЕВО резиденцию строить за 1500 в месяц, а он тебе вконце  незаплатит, бо жлоб )) Слыхали, да-да , все знают, город маленький))

    Анонім reply Анонім

    Вот буде тобі за 60, влаштуєшся набудову, повідомиш обовязково. Посміємось як тебе візьмуть на роботу у такому віці, а якщо станеться чудо і візьмуть на роботу, то ще посміємось з тебе як ти будешь відра з цементом таскати  у свої після 60)))

    Анонім reply Анонім

    ті тьотки ,що як ви кажете,за 60,ящики таскають,самогоняру п"ютью...до речі,якщо їм за 60,то і пенсію мають,може невелику,але ж є...в нас одна така пенсіонерка за 60 під"їзд миє,а барижничає на базарі...кожен знайде вихід,коли захоче

    Анонім reply Анонім

    Якщо цей вихід не закриють, як це роблять із стихійною торгівлею. У даний час стихійна торгівля має існувати. Бо інакше людям практично не вижити.

    Анонім reply Анонім

    Скоро говорять))) как в меджибоже или в камянце будут проводится гладиаторские бои. Где наверное  будут набирать неимеющих работы (типа вас наверное) на бои в доспехах с мечами  и щитами, по !!шесть!! человек  на квадратный метр на зрелище-бои рыцарские  как при феодализме))) Хотите принять  мабуть участие??))) Ха-Ха-ха

    Анонім reply Анонім

    Робочих вакансі в місті вистачає - передивіться газету оголошень.

    А навести порядок зі стихійною торгівлею давно пора.

    Анонім reply Анонім

    І беруть усіх, незалежно від віку? Не усіх. Тому пенсіонери, щоб вижити, змушені підторговувати. А їх теперішня влада хоче позбавити хліба. Так само робили у сталінські часи. Забирали останній кусок хліба.

    Анонім reply Анонім

    Єто блеф .Каждй старшекласник про ето знает



    1) Берут, да берут ,на работу. В нашем городе говорять образовались-зареестрировались  МИЛИАРДЕРЫ , что продают информацию про якобы работу, ШАРАШКИНЫ КОНТОРЫ, зарабатующие, говорять, на беде хмельничан (безработице) милионы денег….

    Анонім reply Анонім

    Єто блеф. Каждй старшекласник про ето знает



    1) Берут ,да, берут на работу как на панщину, как крепостных, как рабов, а зарплату неплотят. Вот почему такая текучка и каждую неделю новое об’явление. Розводят етих детей малолеток невидавших жизни как ЛОХОВ.



    2) А с другой стороны,  а  что им делать ??? если в оренду берут помещения по 60 000 грн в месяц(комуто вкарман, догадваетесь кому )))??),



    3) в товар вгрохано  тисячами –милионы  денег , а работать нашару ктото же должен))), а как иначе отбить хоть оренду. В городе же нет покупательной способности как когдато - когда билорусы ездили скупатся. Город в неумелых руках управления становится говорять везде  и все говорять ДЕПРЕСИВНО-РЕПРЕСИВНЫМ,  и ДЕГРАДУЮЩИМ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up