Піп, який побив військового в соборі, втік з країни, — депутат міськради Василишин

Піп, який побив військового в соборі, втік з країни, — депутат міськради Василишин
Колаж vsim.ua
  • Підозру в кримінальному правопорушенні правоохоронці вручили батькам священнослужителя. 

  • А його самого оголошуватимуть в розшук. Розповідаємо деталі. 

У неділю в Хмельницькому священик побив військового. Ця новина набула розголосу по всій Україні. Постраждалий — колишній військовослужбовець Збройних Сил України Артур Ананьєв. Він був санітарним інструктором 2-ої роти 19-го стрілецького батальйону. Нині захисник звільнений зі служби в ЗСУ. Детальніше про це ми розповідали в матеріалі “Мене били, душили і кинули на підлогу”: хмельницький військовий розповів про бійку в соборі моспатріархату

Того ж дня перед Свято-Покровським собором зібрались тисячі містян. Вимагали вигнати “московського попа”. Нині храм перереєстровують під юрисдикцію ПЦУ. А з приводу інциденту в соборі поліція відкрила 2 провадження. 

Так, в Нацполіції за фактом побиття військовослужбовця слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”. Але патрульні того дня затримали військового за статтею 173 КупАП. Це — дрібне хуліганство. 

Відео дня

Міський голова Олександр Симчишин розповів, що наразі одному із фігурантів групового побиття в Свято-Покровському соборі вручили підозру. Він зауважив, що вручено підозру не самому фігуранту, а його батькам, оскільки самого чоловіка поки знайти правоохоронцям не вдалося. 

Згодом один із депутатів у прямому ефірі телеканалу “Прямий” розповів, що священик — винуватець інциденту — втік. 

— Той піп, який підняв руку на нашого захисника-воїна, йому вчора Національна поліція підозру оголосила. А на сьогодні стало відомо, що він вже втік з України. По крайній мірі з міста Хмельницький. І вручили цю повістку до слідчого його батькам, — розповів у прямому ефірі депутат Хмельницької міської ради Олександр Василишин. 

 

Депутат додав, що найближчим часом правоохоронці оголосять його в розшук. Додамо, що у справі про побиття військового у приміщенні храму слідчі Нацполіції відкрили додаткове кримінальне провадження за ч.1 статті 125 Кримінального кодексу України. Це зробили за заявою Артура Ананьєва.

Також в межах розслідування потерпілого військового направили на проходження судово-медичної експертизи. Нині триває розслідування. 

Також на сесії депутати міської ради створили колективне прохання до правоохоронних структур області. Вони вимагають провести службове розслідування щодо дій патрульних, які прибули на виклик до Свято-Покровського собору, коли священик побив військового Артура Ананьєва, самого факту побиття та з приводу захисту прав військового Артура Ананьєва по кількох кримінальних статтях. 

Передісторія

Нагадаємо, зранку депутат облради Віктор Бурлик повідомив, що військовий Артур Ананьєв пішов в московський храм щоб задати питання «Скільки людей ще має загинути, щоб люди перестали ходити в московський патріархат?» Натомість священик накинувся на бійця. На місце викликали поліцію. Деталі та відео події читайте в матеріалі У соборі Хмельницького прихильники моспатріархату побили військового (ВІДЕО)

Очевидці, які на той момент були на службі, кажуть,що військовий є ініціатором конфлікту. А в УПЦ взагалі заявили, що переодягнений у військового провокатор вчинив розбій у кафедральному соборі.

Додамо, що поліцейські затримали військового за статтею 173 КупАП. Це — дрібне хуліганство. А за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”. 

На інцидент відреагували в мерії та ОВА. Найближчим часом на позачерговій сесії міської ради депутати мають припинити користування УПЦ (мп) усіма земельними ділянками на території громади. А також ініціюють такі ж рішення до обласної та районної рад. В ОВА ж попросили хмельничан знизити градус напруги та надати можливість відповідним службам розв’язати конфлікт у правовий спосіб. Детально читайте про це у матеріалі В УПЦ (мп) хочуть забрати усі земельні ділянки, що входять до Хмельницької тергромади, – Симчишин

Також військовий Артур Ананьєв розповів чому на нього накинулись священнослужителі та як все відбувалося. Нині захисник звільнений зі служби в ЗСУ.  Артур каже, що на нього “накинулись попи”. Люди почали його бити, душити, він не мав чим дихати. Більше про це читайте у матеріалі “Мене били, душили і кинули на підлогу”: хмельницький військовий розповів про бійку в соборі моспатріархату

Нині триває перехід Свято-Покровського собору під юрисдикцію ПЦУ. Нагадаємо, під час ревізії в підвалі храму знайшли пропагандистський посібник “О россии” Ільїна, “россия перед вторым пришествием”, “русская идеология”, вісник “Трибуна русской мысли”, CD-диск, підписаний “Мы — русские”, заповіт російського імператора Олександра ІІІ, фото патріархів моспатріархату та дуже багато ідеологічних газет, статей та журналів. Білье про це читайте у статті В соборі на Володимирській знайшли бібліотеку з російськими книгами та газетами (ФОТО)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Lilija Makovskaja

    Яким чином він втік?По якому закону його пропустили?Мені от цікаво.Дуже.Цікаво хто взяв хабаря,коли випускав з України...Невже біда нікого не міняє,і той хабар не пропалить кишеню?
  • Валентина Хома

    То попам можна з країни їхати?  Це що не чоловіки, не військовозобов'язані.  А простих людей хапають з подвіря, з робіт.
  • Александр Приходько

    У нас як завжди все через задницю.То втік то ліг до лікарні.
  • Anatoliy Slobodian

    СЛАВА НАШИМ ПРИКОРДОННИКАМ, ЯКІ ЗА ГРОШІ ЗРОБЛЯТЬ ВСЕ, ЩО ЗАВГОДНО.

keyboard_arrow_up