Суд ухвалив рішення знести будівлю на березі Південного Бугу

Суд ухвалив рішення знести будівлю на березі Південного Бугу

Сьогодні, 25 квітня, господарський суд Хмельницької області постановив знести незаконне будівництво на вулиці Нижня Берегова 2/4б за кошти забудовника.

На засідання суду захисник ПП «Ультрасервіс» не з’явився. Рішення у справі виносилося без другої сторони конфлікту. Феміда вирішила задовольнити позов міської ради. 

Засідання було нетривалим. Представник міської ради Лілія Демчук надала суду ряд документів. Серед них і свідчення того, що земельна ділянка по вулиці Нижня Берегова 2/4б відноситься до земель водного фонду. Передала вона для судді Макимса Музики роздруківку із Вікіпедії, в якій було описано про річку Південний Буг.

Після цього суддя Музика вийшов до нарадчої кімнати для прийняття рішення. Пробув він там близько 30 хвилин. Зачитував рішення представник Феміди під оплески групи підтримки міської ради. На засідання знову завітали хмельницькі активісти та депутати міської та обласної рад. Обранці представляють ВО "Свобода".

Відео дня

Повний текст рішення суду буде складений 29 квітня. З того дня у ПП "Ультрасервіс" буде десять днів для оскарження рішення в Рівненському апеляційному суді. Чи буде це робити забудовник, поки невідомо. Слідкуйте за оновленнями разом із "ВСІМ".

До господарського суду Хмельницької області надійшов ще один позов. Обласна прокуратура вважає, що міська рада не дотрималася вимог законодавства, коли надавала дану ділянку підприємству під незавершене будівництво. За даними прокуратури ринкова вартість 0,38 гектара землі на березі Південного Бугу становить близько 2 мільйонів гривень. Оскільки ділянка належить до земель водного фонду, то ніякого будівництва тут здійснювати не дозволено.

"Позовні вимоги: визнати недійсними рішення сесії міської ради про надання ПП «Ультрасервіс» в оренду земельної ділянки водного фонду площею 3800 кв. м по вул. Нижня Берегова, 2/4 Б у м. Хмельницький під незавершене будівництво бази відпочинку і літнього торгівельного майданчика та укладений на його підставі договір оренди цієї земельної ділянки, а також зобов’язати приватне підприємство повернути вказані землі в комунальну власність у попередньому стані", - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Хмельницької області.

Нагадаємо, історія із будівництвом бази відпочинку розпочалася у 2012 році. Тоді міська рада надала підприємству в оренду 0,38 га землі на прибережній смузі Південного Бугу.

Представник Хмельницької міськради Лілія Демчук.Місце відповідача (ПП "Ультрасервіс") сьогодні пустувало.

Читайте також: Базу відпочинку на березі Південного Бугу потрібно знести - ДАБІ

Суд іде, будівництво продовжується, а судді кричать «Ганьба»

Скандальне будівництво на хмельницькій набережній продовжиться
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Роман Тупиков

    Десь бачив фото, думаю що Хмельницький і так свое місто в тут вже є гаьчк на сучасну архітектуру європи.
  • Роман Тупиков

    Гарний будинок.
  • Роман Тупиков

    Досить гарний будинок. Десь вже бачив фото. Буде ще одна прикраса міста.
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up