У Хмельницькому понад 60 майстрів манікюру змагались у художньому моделюванні нігтів

У Хмельницькому понад 60 майстрів манікюру змагались у художньому моделюванні нігтів
Майстри вправлялись у жіночому та чоловічому манікюрі, моделюванні нігтів за гелевою та акриловою технологією та покритті нігтів гель-лаком.

На перший міжнародний чемпіонат з манікюрного мистецтва до Хмельницького приїхало понад 60 майстрів манікюру з Молдови, Білорусі, Іспанії та інших країн світу. Серед учасників змагання є і майстри з України, зокрема і з міста Хмельницького.

 

Відео дня

 

 

 

 

Манікюрниці змагались у 11 номінаціях. У кожній номінації визначається 3 призових місця. За 1 місце переможець отримує 1000 гривень, за 2 місце – 800 гривень, за 3 місце – 500 гривень. Найкращий майстер манікюру, який займе найбільше призових місць, отримує гран-прі і винагороду від спонсорів чемпіонату. Загальний призовий фонд складає 30 тисяч гривень.

 

 

 

 

 

- У нас сьогодні представлені номінації по моделюванню, дизайну нігтів, по художньому розпису, по покриттю гель-лаком. Є як технічні, так і художні номінації. Присутні також і заочні номінації: постери, художній розпис в коробочці, мікс-медіа, де використовуються усі техніки, - розповідає організатор чемпіонату Тетяна Бартошек.

Як організатори, так і судді конкурсу, стверджують, що рівень майстерності учасників високий.

Хоча я ще не встигла повністю оцінити всіх учасників, але вже можу зробити висновок, що рівень дуже високий. Гадаю, що після конкурсу цей рівень ще різко виросте, тому що змагання дає майстру повправлятись у швидкості, зрозуміти, до чого треба прагнути і побачити власні помилки, - каже суддя чемпіонату з Білорусі Альона Смірнова.

Як зазначає суддя, після чемпіонату більшість майстрів підуть ще навчатись, оскільки вони знатимуть, чого їм не вистачило для перемоги.

Майстри манікюру розповідають, що техніка і тренди у різних країнах відрізняються.

- В Іспанії зараз у моді короткі загострені нігті, серед кольорів популярними є пастельні відтінки. В Україні ж все більш стилізовано, у нас модними є яскраві лаки, зокрема електрично синій, бірюзовий, сливовий колір. Користується популярністю і художній асиметричний розпис нігтів, - зауважує майстер манікюру з Іспанії Вікторія Щербина.

За словами майстрині, доглядати за нігтями можна і в домашніх умовах.

- Доглядати за нігтями вдома насправді дуже легко, щотижня варто робити собі манікюр. Для цього знадобиться лише пилочка, ножиці і ванночка з теплою водою. Кутикулу слід підрізати дуже обережно, щоб не зрізати забагато і не поранитись. Обов’язково після манікюру руки треба змастити зволожуючим кремом або маслом, - ділиться порадами Вікторія Щербина.

Завтра, 17 жовтня, майстри манікюру позмагаються у художньому розписі, акваріумному та комерційному дизайні нігтів. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up