У Хмельницькому 130 учасників АТО уже отримали свої земельні ділянки

У Хмельницькому 130 учасників АТО уже отримали свої земельні ділянки
Майже півтори тисячі атошників все ще чекають на свій клаптик землі. У міському департаменті архітектури та містобудування «ВСІМ» повідомили, що її отримають не всі, оскільки на всіх землі просто не вистачить.

У черзі за отриманням земельної ділянки стоїть більше 13 тисяч учасників бойових дій. З них 1443 є учасниками антитерористичної операції на Сході.

- Не всі люди, які подали документи на отримання землі, отримали посвідчення учасника АТО. Багато з них подали лише довідку, що перебували на Сході коли там відбувались бойові дії, -  розповідає юрисконсульт Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міськради Альона Мельник-Кірієнко.

За словами голови «Подільської правової ліги» Андрія Місяця, більшість людей не знають, як скористатися своїм правом на землю. Нарікає він і на недосконалість українського законодавства.

Відео дня

- Право на отримання земельної ділянки задеклароване законом. Разом з тим, Земельний кодекс не містить навіть такого поняття, як черга на земельну ділянку. Ми будемо робити відповідні звернення до депутатів, аби це все врегулювати на законодавчому рівні. Якщо зараз організувати якусь чергу, то це буде порушенням Конституції України, - розповідає Андрій Місяць.

Згідно законодавства, учасники бойових дій мають право отримати на території міста ділянку до 10 соток землі. Трапляється, що людина отримує менше. Та це не завжди відповідає закону. Юристи «Подільської правової ліги» запевняють, що у випадку, коли була можливість надати усі 10 соток, а надали менше, то таке рішення можна оспорити.

Довідка «ВСІМ»: Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.

Відповідно до статті 12 (пункт 14) Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  учасникам бойових дій надаються, серед інших,  такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій Ігнатов

    Сколько еще атошников не получили землю 2га на севоднишний день? это шквал для администрации. Они тянут ризину? Много очень уже получили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:24 На Хмельниччині можливі погодинні відключення світла 09:13 На Хмельниччині перевірятимуть автівки, речі та службові приміщення 20:31 «Такі діти народжуються раз в століття», – мати про загиблого 28-річного Богдана Власюка photo_camera 19:03 Взуття за 10 гривень, посуд – за 100. Репортаж із «барахолки» біля Кам’янецького переїзду photo_camera Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 18:22 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: кращі голи тижня (ВІДЕО) play_circle_filled 17:43 Двох братів підозрюють в організації схем кібершахрайства: виманили 4 мільйони, — прокуратура 17:20 Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові play_circle_filled 15:41 Хмельницькі правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон photo_camera 14:40 В Україні запустили електронну платформу про усиновлення 13:27 У центрі Хмельницького водій автобуса зачепив припарковане авто і зник з місця ДТП 12:31 На Подільській 20-річний водій наїхав на пенсіонерку 11:19 З початку року в Хмельницькому народилося 1 169 дітей 10:35 У Хмельницькому горів житловий будинок. Загинув чоловік photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up