У Хмельницькому з’явиться нова тролейбусна зупинка із безкоштовним Wi-Fi

У Хмельницькому з’явиться нова тролейбусна зупинка із безкоштовним  Wi-Fi
Підготовка до будівництва. До кінця 2014 року роботи завершаться
Для жителів вулиці Інститутської запрацює надсучасна зупинка громадського транспорту. Її встановлять спеціально для зупинки тролейбусів.

Тут можна не лише почекати транспорт чи сховатися від дощу, а ще й безкоштовно скористатися WiFі.  На прилеглій території викладуть плитку, а навколо посадять туї та побудують альпійську гірку.

Алкоголь та цигарки не продаватимуть

За словами начальна управління транспорту і зв’язку Петра Кузьміна, зупинкою «Будинок побуту» (напрямок руху в сторону міста) користуються близько 7  тисяч людей. Раніше тут не зупинявся муніципальний транспорт. А все через крутий спуск та відсутність спеціальної заїзної кишені.  На обладнання нової зупинки потрібні були серйозні кошти.

Відео дня

-  Було три претенденти на облаштування зупинки. Виграв той, хто запропонував додаткові умови на зупинці, окрім  вже передбачених нами,- каже Петро Кузьмін. –  Однією з головних вимог до конкурсантів при облаштуванні зупинок громадського транспорту   була заборонена торгувати алкогольними та тютюновими виробами на  території. Це буде перша сучасна зупинка в місті. Наразі вона в стані облаштування.

Фінансують з умовою заробити  

Нові зупинки уже облаштували у декількох мікрорайонах міста. Все відбувається за кошти тих, хто хоче  встановлювати на зупинці тимчасову споруду для провадження підприємницької діяльності. У цьому випадку виграють усі: підприємці отримують місце для підприємницької діяльності, місто – безкоштовну зупинку.  Петро Кузьмін розповідає, що знайти спонсора  нелегко.

-  В Україні зупинками займається управління житлово-комунального господарства, вони є розпорядниками коштів, - каже посадовець. – А в Хмельницькому склалося так, що ними займається управління транспорту і зв’язку.  З міського бюджету на утримання та прибирання гроші не витрачаються. І нові зупинки встановлюються  за рахунок залучених коштів.  Цього року в районі залізничного вокзалу виробниче підприємство «Мамин хліб» побудувало нову зупинку.  Люди вже давно це просили зробити, адже залізничний вокзал – обличчя Хмельницького.

Також, в поточному році  облаштували 12 заїзних кишень. На кінцевій зупинці в Гречанах встановили  вбиральню для водіїв.

 Прибирають та фарбують зупинки громадського  транспорту перевізники та комунальники:

Всього у місті 292 зупинки

120 – «Електротранс»

36 – шість  приватних перевізників міста

46- КП з організації роботи міського пасажирського транспорту     

90 – приватні підприємці, які мають магазини на зупинках

Нові зупинки Хмельницького:

 Нові гарні зупинки громадського транспорту, що біля управління статистики та навпроти поліклініки №1, люди розмалювали балончиками.  Комунальники знайшли вихід, прикрасивши розфарбовані стіни фотографіями Хмельницького.

Зупинка біля Офіс-центру 

Старокостянтинівське шосе, зупинка «Міська лікарня» (напрям руху з міста).  

Заїзна кишеня біля залізничного вокзалу(в сторону Ракового). На цьому місці буде нова зупинка для громадського транспорту.

Зупинки готують до зими. Біля кожної будуть  стояти червоні ящики з піском. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Украинские стандарты - нас...ть соседу.
  • хмельничанин

    на кінцевій гречан вбиральню для водіїв відкрили,та закрили...і знову водії незважаючи на жінок та дітей загаджують найближчі будинки та гаражі...ось гречани ДО вбиральні... https://www.youtube.com/watch?v=bIPJI9BIH4A .зараз водіїв побільшало..смороду також

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:55 Наймолодшому було 20. На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками 20:09 Хто зможе отримати «бронь» за новим законом про мобілізацію 19:37 Родинам полеглих на війні захисників із Хмельниччини вручили державні нагороди 19:14 Лікар до 30: інтерв’ю із ревматологом Дар’єю Голованчук photo_camera Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 18:41 У міськраді провели засідання виконкому. Які результати? 18:02 Залишилася дружина та донька: у Хмельницькому попрощалися із Героєм Віктором Марценюком photo_camera 17:27 Ціни на квартири у Хмельницькому та зміни за рік (ІНФОГРАФІКА) 17:03 Московський піп з Хмельниччини постане перед судом за підтримку агресії росії 16:34 На Хмельниччині зіткнулися легковик і трактор: водія авто затиснуло в салоні 16:33 «Батьківщина» проти чергового збільшення ціни на електроенергію (пресслужба ВО «Батьківщина») 16:06 Йому було 18. Хмельницький прощатиметься з «азовцем» Павлом Фостиком photo_camera 15:31 «Укрпошта» продаватиме на аукціонах посилки, які не забрали за пів року 14:55 У Хмельницькій АЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі 14:11 Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати і премії, – Держаудитслужба 13:38 Пожежа на Грушевського: з багатоповерхівки рятували людей і кота photo_camera 13:02 Хмельницькі підприємці отримали по 250 тисяч гривень мікрогрантів photo_camera 12:43 У Лезневому обкрадали будинки. Підозрюваного затримали 12:14 Валюти помітно здорожчали. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:33 148 жінок з Хмельницької громади мають звання «Мати-героїня» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up