У Хмельницькій тергромаді відновили електропостачання майже на 100%, — Гамалій

У Хмельницькій тергромаді відновили електропостачання майже на 100%, — Гамалій
  • Світло зникло через технічні проблеми на одній з підстанцій. 
  • Дізнавайтесь де ще немає електрики. 

У вівторок, 11 жовтня, частина Хмельницького залишилась без електрики. Це трапилось близько 19 години. Міська влада повідомила, що проблеми виникли через технічні неполадки на одній з підстанцій. Відсутність електроенергії зумовила зупинку водопостачання міста. Аварійні служби одразу ж приступили до роботи. 

О 23.00 міський голова Олександр Симчишин повідомив, що роботи по відновленню електрики продовжуються. 

— Повністю відновлена робота каналізаційного господарства. Запускаємо системи водопостачання. Для запуску всіх споживачів потрібно ще трохи часу. Запустили електропостачання частини промислових підприємств, які виготовляють продукти харчування. Відновили електропостачання вже понад 70% побутових споживачів. Завдання на ранок відновити 95%, — зазначив Симчишин

Відео дня

 Зранку ж 12 жовтня очільник області Сергій Гамалій повідомив, що електропостачання в Хмельницькій тегромаді практично повністю відновили. 

— Станом на 8.00 електропостачання в Хмельницькій тергромаді відновлено майже на 100%. Можуть залишатися несправності на внутрішніх мережах, — написав у телеграм-каналі Гамалій

Олександр Симчишин додав, що станом на 8 ранку без живлення залишаються 3 будинки в Південно-Західному мікрорайоні, а також частина будинків в Дальніх Гречанах. 

— На жаль, заживити їх наразі, неможливо. Водопостачання і робота каналізаційного господарства відновлена повністю, напруги для повноцінного запуску тяглових підстанцій недостатньо, — повідомив мер

Разом з тим, на маршрути вийшло 32 тролейбуси, це, кажуть в міській раді, 45% від звичної кількості. 

Також нагадуємо, хмельничан та жителів області попросили максимально зменшити споживання електроенергії зі 17.00 до 22.00. Це, кажуть в ОДА,  допоможе пройти критичні навантаження. 

Як зменшити споживання електроенергії вдома

Найбільш енерговитратними є такі прилади:

Вечорами, з 17.00 до 23.00, радять мінімізувати використання таких приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня. Також більш ощадливе використання освітлення у вечірні години полегшить навантаження на енергосистему.

Нагадаємо, 10 та 11 жовтня росія вчинила масовану ракетну атаку по Україні. В ці дні сирени на Хмельниччині не вщухали по 5 годин. 10 жовтня в Хмельницькій області збили 3 ракети.

В місті зникло світло та вода, зупинилися тролейбуси, не працювали світлофори. Були перебої з мобільним зв’язком та інтернетом. Всі навчальні заклади відправили на “дистанційку” до 14 жовтня. 

А вже 11 жовтня над областю збили іранський дрон-камікадзе. На маршрути почали потроху випускати тролейбуси. У Хмельницькому анонсували “віялові” відключення світла. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Леся Леся

    Читаю коментарі, і от не розумію, Ви дуже всі померзли?, дуже дискомфорт? Може згадайте, що у нас війна в країні. А ще краще згадайте про тих, хто сім місяців без благ, і ніразу не поскаржились. Моліть Бога, що всі живі! А світло буде і вода буде.
  • Іринка Іруся

    Цікаво чи економлять електроенергію хмельничани один для одного як це роблять у Києві???🤔🤔🤔
  • Чорний Кіт

    Дальні гречани 3 дні без світла. Абсолютно.
  • Алла Двібородчина

    Молодіжна 15/1 третя доба без світла, і ні разу не включили ,у будинку електро плити,води немає , може можновладці піднімуть свої дупи і будуть щось робити для людей,а не тільки для себе

    Алла Двібородчина reply Алла Двібородчина

    Інна Ніколаєва ми і сьогодні без світла і води, і газу в нас немає,а електроплити , не думаю що наша влада сильно напнулась щоб відновити електропостачання до наших будинків ,думаю що пан мер взагалі не в курсі щодо ситуації в цих будинках , думаю ти при електриці на даний час....

    Інна Ніколаєва reply Алла Двібородчина

    Алла Двібородчина Ти думаєш влада нічого неробить, повір  в нас ненайгірша ситуація

keyboard_arrow_up