У Хмельницькому пролунали три вибухи, — ОВА

У Хмельницькому пролунали три вибухи, — ОВА
Фото ілюстративне
  • В місті пролунали звуки вибухів. 
  • Перед ударом було чутно звук, характерний для безпілотника "шахеда".
  • Є загиблі та поранені. 

Вночі, 27 лютого, в Україні ввімкнули повітряну тривогу. Згодом, близько 02:15, в обласному центрі пролунав вибух. Про це повідомив голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

— Пролунав вибух у Хмельницькому. Деталі згодом. Бережіть себе! Залишайтеся в укриттях! - написав він. 

Інформацію підтвердив і мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Відео дня

Вибух на території громади. Деталі пізніше. Повітряна тривога триває, - додав міський голова

Через приблизно 20 хвилин в місті прозвучав повторний вибух. Це підтвердив Сергій Гамалій. 

- Повторний вибух! Залишайтеся в укриттях! - зазначив посадовець. 

Додамо, що перед цим мешканці одного із мікрорайонів чули звук, характерний для ворожого безпілотника "шахеда". Одразу за цим відбувся другий вибух. 

Близько 03:13 в місті знову було чутно звук безпілотника та за цим пролунав і третій вибух. Про черговий "приліт" сповістив Гамалій. 

Ще один вибух! Не залишайте укриття! - написав очільник. 

Ймовірно, на територію Хмельниччини потрапили ворожі БПЛА зі сторони Чернігівщини. В'ячеслав Чаус, голова тамтешньої ОВА підтвердив, що до їхньої області залетіли ворожі 'шахеди'. Він зазначив, що ППО вже працює по них. 

В області шахеди. Не нехтуйте безпекою. Є успішна робота ППО, — написав Чаус.

Також додамо, що повітряна тривога, яку на Хмельниччині оголосили о 01:31, триває не у всіх областях:

Мапа тривог станом на 02:45 27 лютого 2023 року

Міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко також зазначив, що наразі невідомо про наслідки вибухів.

- Підтверджено вибух у Хмельницькому. Наразі невідомо чи уражено ціль, чи робота ППО. Зважаючи, що ворог вдається до нічних атак - не будьте легковажними, перебувайте в безпеці, - написав Посітко. 

Перед цим, ввечері 26 лютого, у столиці та низці областей оголосили повітряну тривогу. Згодом Сили протиповітряної оборони збили над Чернігівською областю три безпілотники-камікадзе типу "Shahed". 

Нагадаємо, що востаннє Хмельниччину атакували дронами 10 лютого. Тоді влучили по інфраструктурному об'єкті в Шепетівському районі. А 18 лютого по обласному центрі вдарили двома крилатими ракетами. 

Відбій повітряної тривоги у Хмельницькому оголосили о 04:36. Сирени вили більше 3-х годин. Бережіть себе та слідкуйте за оновленнями із vsim.ua.

ОНОВЛЕНО:

Внаслідок ворожої атаки по Хмельницькому загинуло двоє рятувальників. Це 22-річний командир пожежного відділення Владислав Дворак та 31-річний Сергій Севрук. 

Владислав загинув одразу ж на місці під час повторного “прильоту”. Читайте про це у матеріалі Його звали Владислав Дворак: під час обстрілу Хмельницького загинув 22-річний рятувальник

Сергій отримав травми. Його відвезли до лікарні. На жаль, його поранення виявилися несумісні з життям. Зранку стало відомо, що 31-річний рятувальник помер в шпиталі. За тиждень йому мало б виповнитися 32 роки. Вдома на нього чекали 2 маленьких доні. Розповідь про це читайте в статті У лікарні помер рятувальник Сергій Севрук. Його поранило під час обстрілів “шахедами”

Прощання із Владиславом Двораком та Сергієм Севруком відбудеться о 9:00 28 лютого в гарнізонному клубі ГУ ДСНС України у Хмельницькій області за адресою: місто Хмельницький, вул. Героїв Чорнобиля, 1/1.

Також травми отримали ще троє надзвичайників та одна дівчина. Лікарі кажуть, стан здоров'я середньої важкості. Ми писали про це в матеріалі Троє рятувальників та дівчина: який стан постраждалих від атаки дронами в Хмельницькому

Також постраждало 20 цивільних будинків. Станом на 7:30 ранку надзвичайники все ще гасили пожежі.

Також нагадаємо, що роботу ППО не можна знімати на гаджети під час ворожого обстрілу:

Як діяти під час оголошення “повітряної тривоги”

Якщо звучить сигнал “Повітряна тривога!” рятувальники наполягають: 

Надзвичайники зазначають, точне місце, куди влучить ракета чи ворожий дрон визначити важко, тож слід неухильно дотримуватися рекомендацій. Повітряну тривогу оголошуватимуть стільки разів, скільки того вимагатиме ситуація. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Дарина Кужель

    Не дурять людям голови дпа відмінили!❗❗❗❗❗
  • Читач81

    Где ППО? На Киев отдали.
  • Читач04

    Гамалий, где ППО. Вставай на крышу с пулеметом.
  • Читач81

    Крайній раз гамалій казав  криворуки косоокі,а тепер нормальні?Де ППО?

keyboard_arrow_up