У Хмельницькому в дитсадку ввели карантин через скарлатину

У Хмельницькому в дитсадку ввели карантин через скарлатину

Дві групи одного із садочків міста закрили через виявлене захворювання у дітей.

Захворіли двоє дітей старших груп садочку №50 «Лелеченька». Він розташований на вулиці Пілотській у мікрорайоні Ракове. Обидві групи, закрили на карантин. У Хмельницькому це єдиний навчальний заклад, де введено карантин через скарлатину, станом на 28 листопада. Про це «ВСІМ» розповів начальник управління освіти Хмельницької міськради Роман Миколаїв.

ОНОВЛЕНО: В садочку №50 кажуть, що через скарлатину групи не закрили 

Довідка: Скар­ла­ти­на - гост­ре інфекційне за­хво­рю­ван­ня, відмінною ри­сою яко­го є поєднання ангіни і дрібного ви­си­пу на шкірі. Інфекція поширюється пе­ре­важ­но повітряно-крап­лин­ним шля­хом, при цьо­му дже­ре­лом є хво­ра лю­ди­на або бактеріоносій. Відзначають та­кож кон­такт­но-по­бу­то­вий шлях передачі - че­рез іграшки, пред­ме­ти до­гля­ду та харчі - че­рез інфіковані про­дук­ти.

Відео дня

Найчастіше до за­хво­рю­ван­ня схильні діти дошкільного та ранньо­го шкільного віку. Ди­ти­на за­раз­на з 1 -го по 22-й день за­хво­рю­ван­ня. Спа­ла­хи за­хво­рю­ван­ня ви­па­да­ють на осінньо-зи­мо­вий період.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up