У хмельницькому зоокутку помер фазан. Дресирувальник не віддає туди левів і вже забрав кенгуру

У хмельницькому зоокутку помер фазан. Дресирувальник не віддає туди левів і вже забрав кенгуру

У звіринці поменшало тварин. Дресирувальник Сергій Пальохін, який цього року подарував хмельницькому зоокуточку єнота та кенгуру, нещодавно привіз туди і левів. Хижаки радували відвідувачів не довго. Через заяви власника тварин «розгорівся» цілий скандал. Чоловік припускає, що за тваринами ніхто не доглядає. А сьогодні з’ясувалося, що там помер фазан.  

На початку літа поруч з в’єтнамськими свинками у сусідніх клітках поселилися кенгуру Сєня та єнот Міміно. Тварин у парк Чекмана передав дресирувальник  Сергій Пальохін. Після цього і став доглядальником в зоокутку.  Сам Сергій Пальохін говорить, що декілька років тому працював у цирку «Каліостро» на Донеччині. Звільнився саме перед революцією. Левицю Тіару йому продали 1,5 роки тому, а от лева Амура виростив змалку. Потомство хижаків довго планував «переселити» в парк. Та все якось не складалося. Нарікав, що працівники зоокуточка не доглядають за тваринами. Ці розмови точилися довго. Але врешті чоловік приніс маленьких левенят у парк Чекмана. Але довго вони там не пробули.

- Левенята перебували у зоокуточку пару годин у п’ятницю, в суботу були дуже мало, бо розпочався дощ, а в неділю вже трохи довше – десь до 18.30. Відвідувачі були надзвичайно задоволені. Діти брали звірят на руки, гладили їх, фотографувалися, - розповідає касир зоокутка Любов Любицька.

Як написав місцевий активіст Андрій Попик, кошенята були у ящичку з-під бананів. У той день Сергій Пальохін почав збирати у відвідувачів парку підписи на ім’я мера з проханням звільнити із зоокуточка працівницю Наталю. Можливо, працівники щось не поділили, але чоловік робить гучні заяви - жінка не дивиться за тваринами. Свідок скандалу пише про це так:

Відео дня

«…Далі мужик щось починає розповідати, що ця Наталя не слідкує толком за звірами, тримає їх в нелюдських умовах, не облаштувала щось там і т.д. Дві жіночки, які встигли підписатись, посилають мужика на ххх...Трохи розмови з чоловіком, і виясняється, що він 18 років був дресирувальником в цирку, і це в нього вдома живе пара левів, які дали приплід, а цей рік ніяких гастролей не буде», - пише Андрій Попик.

Але вже через декілька днів ні левенят, ні кенгуру в парку не було. Сергій їх забрав. Пояснив це просто:

- Чому я забрав кенгуру? Бо побоявся за життя тварини, - пояснив «ВСІМ»  Сергій Пальохін. - В нас в парку вольєр для ведмедів не відповідає техніці безпеки для утримання таких тварин. Проте є меценат, який готовий побудувати новий вольєр для ведмедів.

Як та за які гроші утримує хижаків

Сергій розповів журналістам "ВСІМ", що тварин утримувати дуже дорого. Зароблених ним коштів не вистачає, тому викручується за допомогою реклами. 

 Амур часто знімається в рекламних роликах. Переважно іноземних, але пару разів були зйомки і в Україні на кіностудії Довженка, - каже Сергій. 

Обмовився і за одного «мецената» - депутата міської ради, який, за словами Пальохіна, може допомогти із будівництвом на території парку Чекмана зоопарку. Прізвище благодійника називати не хоче. Каже, що меценати  згодні їх утримувати та годувати. Лише якби міська влада погодилася виділити з бюджету кошти на авто для привозу корму тваринам.

Власник тварин також розповідає, що дорослий лев харчується лише м’ясом, каші не вживає зовсім. А от м’яса потребує близько 8 кг на день. У спеку це може бути 4-5 кг. Крім того, раз на тиждень дає тварині десяток яєць та 3-4 кг риби. І десь раз на два тижні, в залежності від потреб тварини, поїть 3-4 л молока. 

До слова, стати інвестором зоопарку готовий молодий депутат міської ради Віталій Коліщак. Про це він заявив на своїй сторінці у Фейсбук. Правда, обранець зробив цей пост, описуючи ситуацію із скандальним проектом «Europe Park Ukraine», який мріють збудувати вздовж Південного Бугу. 

Вольєр, збудований теперішнім меценатом, складається із двох приміщень відкритого і закритого типу. Сім'я хижаків може вільно пересуватися обома частинами. У закритому приміщенні встановлена грубка для опалення, поруч лежать наколоті дрова. Є доступ до питної води.

Відкрита частина огороджена бетонними плитами з однієї сторони та арматурною сіткою з іншої. Посеред вольєру розташовані великий камінь, шматок дерева, автомобільна шина. По боках розміщені дощані палети. Верх відкритого вольєру також захищений міцною сіткою.  В цілях додаткової безпеки встановлена додаткова сітка поруч із вольєром. 

З'ясовують, чого померли тварини

А сьогоднішня звістка із звіринця просто приголомшила хмельничан - у зоокуточку знайшли труп тварини. 

- Померло дві тварини – золотий фазан та баран, - розповідає Сергій Пальохін. – Мене покликали до зоокутка, щоб допомогти відвести трупи тварин на експертизу. Результати будуть готові вже 13 липня. Цього ж дня у зоокутку мають пояснити, що сталося з тваринами та спростувати чи підтвердити заяви Пальохіна. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Побратими, що ж ви оскандалилися на всю Україну? Бігали по парку шукаючи  з чого ввірвати побільше. Скакали попереду кенгуру. А тепер оказується що то лише піар. Від вас і звірі дохнуть і водойма смердить, і квітами ваші озеленювачки підторговують, і приватні будинки озеленюють за окрему плату. І доглядальникам за кожним купріковим і лукіним ви зарплату платите з бюджетних грошей. А хмельничанам що залишається? Проголосували за вас та й без парку лишаться. Небуде де відпочити без грошей. Бо приватник поставить шлагбаум і платити за вхід прийдеться.
  • Кот Рыжий

    Бандера прийде- порядок наведе
  • Любицкая Анюта

    Приходимо в зоокуток з дитиною, і дійсно дуже брудно і тварини не доглянуті. Постійно голодні і навіть води немає, щоб пили! Треба щоб навели порядок. Шкода, що керівництво закриває на це очі, діткам дуже подобається спілкування з тваринками. Хочеться, щоб це було безпечно і естетично!
  • Анонім

    Там давно треба порядку навести але це питання до мера в його замів, а не парку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up