Як хмельничанам укласти договір на постачання газу за новими правилами

Як хмельничанам укласти договір на постачання газу за новими правилами
В січні хмельничани разом із рахунками за спожитий газ отримали бланк заяви-приєднання до умов договору на постачання природного газу та супровідний лист-роз’яснення. Однак, як виявилось, споживачі знайшли у ній «підводні камені».

На вимогу Закону України «Про ринок природного газу» влітку 2015 року відбулося розділення функцій постачання та розподілу енергоносія. Тому зараз постачанням газу та розрахунками зі споживачами займається ТОВ «Хмельницькгаззбут». Споживачі повинні заключити новий договір з їхньою газопостачальною компанією

- Процедура укладання договору на цей раз максимально спрощена. Не потрібно йти у наші абонентські відділи, стояти в чергах, тому ми з нового року розіслали споживачам заяви-приєдання, які вже містять заповнені персоніфіковані дані. Тому споживач має лише уважно перевірити свої дані, підписати та будь-яким зручним способом передати договір у газову компанію, - розповідає директор ТОВ «Хмельницькгаззбут» Олександра Панькевич.

За її словами, якщо споживач не поверне заяву-приєднання, але здійснить оплату або подасть фактичні показники лічильника, то він автоматично стане споживачем «Хмельницькгаззбуту».

Відео дня

Тим не менш, споживачі подібними нововведеннями газовиків обурені. Адже заява-приєднання містить вже готові відповіді, і там, де людина повинна обирати, за неї вже обрали. Окрім цього, у абонентів ці відповіді різняться.Щоб розшифрувати договір з незрозумілою термінологією, хмельничани змушені будуть звертатись до довідників.

Газовики пояснюють, що у заявах-приєднаннях міститься лише пропозиція, а споживач повинен обрати – погодитись йому чи ні. Однак на звороті такої заяви вказано, що в разі, якщо споживач не погоджується з умовами договору, то йому відключать газопостачання і він змушений буде шукати собі іншу газопостачальну компанію. Виходить, що вибору у споживачів взагалі немає. 

- По-перше, щодо планової величини, яка вказана у заяві, якщо абонент спожив за рік певну кількість кубометрів газу, ми їх ділимо на 12 місяців і отримуємо цей показник. По-друге, ми пропонуємо споживачам проводити розрахунки за так званими розрахунковими квитанціями, які спрощують процедуру оплати, ми їх надсилаємо поштою, а зараз пробуємо надсилати і на електронну адресу, - зазначає заступник голови правління ПАТ «Хмельницькгаз» Віталій Рейда.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Леонид Наседкин

    Ещё одно "упрощение"-плати ещё 3 гривны за оплату.
  • Духневич Ольга

    У кого залишилися чисті бланки розрахункових книжок, робіть ксерокопії і платіть по ним. Яценюк сказав - маєте право. Бо потім за їхніми квитанціями не виведете толку. Всім людям ці безтолкові присилають

    борги  щомісяця. А коли йдеш розбиратися, кажуть: "Компьютер винен!" То кури винні, що затими компьютерами сидять!

    Анонім reply Духневич Ольга

    А в кого старих нема то може і борг повішають на людей?

    Анонім reply Духневич Ольга

    Да шо з того щось може бути? Ви пробували?
  • PAL

    Так и не пойму, о каком упрощении идет речь??? Каждый месяц до 10-го числа проплачивались все платежи, по книжкам. Теперь в течении месяца надо ждать платежки, в которых мне указывают сколько и чего я должен заплатить. Ну переплюнули рыгов в грабеже людей.
  • Леонид Наседкин

    Раньше всё было проще.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:05 7 фактів про куряче яйце, які ви могли не знати 10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up